Δημοσιεύτηκε η προαναγγελθείσα ….θεσμική εκτροπή για την «απόφαση» σχετικά με τη μη διάσπαση του Δήμου !

Σήμερα Δευτέρα 5 Νοεμβρίου  και ώρες 14.28.26 δημοσιεύτηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ η απόφαση 314/2018 του δημοτικού συμβουλίου με ΑΔΑ: ΨΝΓΡΩΕ5-9ΡΓ «σχετικά με την φημολογούμενη διάσπαση ή μη του Δήμου Κεφαλλονιάς».   

 Ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Αλυσανδράτος αν και μαθηματικός κατάφερε ….. «να τετραγωνίσει τον κύκλο» και να βγάλει πως …. το 16 είναι το μισό συν ένα (όπως απαιτεί για τη λήψη των αποφάσεων ο νόμος) του ….37 που ήταν τα παρόντα μέλη του ΔΣ.

Με αυτή την .. “Αλυσανδράτειο αριθμητική”  το ΔΣ αποφάσισε κατά πλειοψηφία με 16 θετικές ψήφους ότι «Γνωμοδοτεί υπέρ της διατήρησης του ενός ενιαίου Δήμου στο νησί της Κεφαλλονιάς» !

 Εύγε !

Γι’άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι με αυτή τη δημοτική αρχή θα ξεχάσουμε ό,τι ξέραμε, ακόμα.….και την αριθμητική του νηπιαγωγείου με τον άβακα!

 Το kefaloniapress πάντως …έκρουσε τον κώδωνα από την πρώτη στιγμή με το δημοσίευμα (δες εδώ) «Πρωτοφανής θεσμική εκτροπή η «απόφαση» του ΔΣ για τη μη διάσπαση του Δήμου ! Για άλλο κλήθηκαν και άλλα ψήφισαν!!» και ….αμαρτίαν ουκ έχομεν !!!

Το ότι το οι δημοτικοί σύμβουλοι κλήθηκαν να συζητήσουν και να αποφασίσουν με θέμα: «Λήψη απόφασης σχετικά με την φημολογούμενη διάσπαση ή μη του Δήμου Κεφαλλονιάς» και όχι ….σε πόσους δήμους να σπάσει ο ενιαίος δήμος, είναι ψιλά γράμματα για την …. «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» δημοτική  μας ηγεσία !

Το ότι η δημοτική αρχή μπορεί και τα κάνει  αυτά τα πρωτοφανή πράγματα και …. «δεν ανοίγει μύτη» είναι η απόδειξη για το επίπεδο της αντιπολίτευσης που της γίνεται ! Δυστυχώς αυτή είναι «η μαύρη» αλήθεια για την αντιπολίτευση και καλά θα κάνουν κάποιοι όχι μόνο να μην ζητάνε τα ρέστα αλλά ….να ξυπνήσουν.

Αν εξαιρέσουμε την ανακοίνωση της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΤΕΤΡΑΠΟΛΗΣ  (δες εδώ) όταν προαναγγέλθηκε η απόφαση από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΔΣ  με «πρωτοφανή και θρασύ» ανακοίνωσή του, καμία άλλη δημοτική παράταξη ….δεν αντέδρασε , αφήνοντας τη δημοτική αρχή «να αλωνίζει» !

Είναι ένα ερώτημα τι επιδιώκει η δημοτική αρχή με αυτή την «πρωτοφανή και θρασεία» ερμηνεία της ψηφοφορίας με αριθμητική που γελάνε μέχρι και …. «οι κότες».

Επιδιώκει μήπως να ξεγελάσει τον Υπουργό που θα λάβει την απόφαση και έτσι …να αποτραπεί η διάσπαση του δήμου ;

Επιδιώκει μήπως να δημιουργήσει πολιτικό πρόβλημα καταγγέλλοντας τον Υπουργό ότι δεν σεβάστηκε …την απόφαση του ΔΣ  αν  ο Υπουργός δεν θα την υοθετήσει? (πράγμα απίθανο να την υιοθετήσει).

Αγνωστες οι βουλές του .. μαθηματικού!

Ο Σχολιαστής

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις