Και το θριλερ ποιά ειναι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου “διάσπαση ή όχι του δήμου Κεφαλονιας”, συνεχίζεται …

Τι λέει ο νόμος; Το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει με την πλειοψηφία των παρόντων συμβούλων. Δηλαδή για να το κάνουμε λιανά: Έχουμε 37 παρόντες στη συνεδρίαση του περι ου η φασαρία δημοτικού συμβουλίου.  Άρα απαιτούνται 19 σύμβουλοι να ψηφίσουν μια πρόταση για να θεωρείται ότι το ΔΣ «αποφάσισε» !

Τι λέει ο κ. πρόεδρος με τα δικά του Ελληνικά;

Το δημοτικό συμβούλιο μπορεί να αποφασίζει …..και με την απλή πλειοψηφία !!!!

Δηλαδή κατά τα “ελληνικά” του κ. Αλυσανδράτου : Έχουμε 37 παρόντες, βάζουμε πέντε προτάσεις σε ψηφοφορία και όχι δύο όπως λέει το θέμα της ημερήσιας διάταξης (διάσπαση ή μη του ενιαίου Δήμου) και αυτή που παίρνει 16 ψήφους («μη διάσπαση») θεωρείται ….. «κατά πλειοψηφία απόφαση του ΔΣ» !!!!

Αλλά δεν σταματάει εκεί ο κ. πρόεδρος. Το τερματίζει …   παραποιεί το θέμα της ημερήσιας διάταξης που ήταν το απλό δίλημμα «διάσπαση ή μη του ενιαίου Δήμου» και ισχυρίζεται  πως το ΔΣ αποφάσισε για «το χωροταξικό του Δήμου και την παραμονή του ενιαίου Δήμου» όταν ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν ήταν το χωροταξικό θέμα της συνεδρίασης !!!!

Οσο για τα περί σεβασμού του δημοτικού συμβουλίου,

κύριε Αλυσανδράτε, ο πρώτος που οφείλει να δείχνει «σεβασμό στο θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου, τη λειτουργία του και τις αποφάσεις του» είναι ο Πρόεδρος του και δυστυχώς στην προκειμένη περίπτωση ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεφαλονιάς δεν σέβεται το θεσμό αφού προσπαθεί ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕΙ τις αποφάσεις του με τρόπο που προσβάλλει τον κοινό νου.

 Kefaloniapress

 Αυτό είναι το εμαιλ που διένειμε στα τοπικά ΜΜΕ ο κ. Αλυσανδράτος στο γνωστό του ύφος.. ότι δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια (παραπληροφόρηση).

  Απαντώντας σε δημοσίευμα γνωστού ηλεκτρονικού μέσου (παρα)πληροφόρησης με το ευφυολόγημα περί Αλυσανδράτειου Αριθμητικής υπενθυμίζω τα εξής:Εκτός από τα Μαθηματικά υπάρχουν και τα Ελληνικά σύμφωνα με τα οποία άλλο είναι σε ένα συλλογικό όργανο η πλειοψηφία (απλή εννοείται) των παρόντων και άλλο η ΑΠΌΛΥΤΗ πλειοψηφία των παρόντων.

    Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το χωροταξικό του Δήμου και την παραμονή του ενιαίου Δήμου ως έχει λήφθηκε από την πλειοψηφία των παρόντων και έχει ορθώς γραφτεί.

      Πέραν τούτου θα παρακαλούσα για μεγαλύτερο σεβασμό στο θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου,τη λειτουργία του και τις αποφάσεις που λαμβάνει ανεξάρτητα αν μας είναι αρεστές ή όχι.

        Αλυσανδράτος  Σταύρος-Γεράσιμος

         Πρόεδρος  Δ.Σ  Κεφαλλονιάς

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις