Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες επιβεβαιώσαμε, σήμερα το πρωί ο πρώην Δήμαρχος Μάκης Φόρτες επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον προϊστάμενο της Ε.Υ.Δ.Ε. Πελοποννήσου Δυτ.. Ελλάδας & Ιονίων Νήσων,  επιβλέπουσας υπηρεσίας του εκτελούμενου έργου στο λιμάνι του Αργοστολίου.

Θυμίζουμε ότι οι δηλώσεις του εργολάβου του έργου ότι το γουλόστρωτο «Θα ξηλωθεί και θα πέσει βιομηχανικό υλικό, το ίδιο που είναι από την Αγορά μέχρι τη Γέφυρα» ήταν η αφορμή για το άρθρο του Μ. Φόρτε  που έφερε στη δημοσιότητα ότι « Αλλοιώνεται η ταυτότητα της πόλης! Άλλα λέει η μελέτη και άλλα πάνε να κάνουν !» προκαλώντας βαθιά ανησυχία στον κόσμο, πολύ περισσότερο που σήμερα το πρωί ξεκίνησαν οι εργασίες αποξήλωσης του γουλόστρωτου (δες εδώ και εδώ).

Παραλιακή Αργοστολίου , 2017

Ο Προϊστάμενος διαβεβαίωσε τον πρώην Δήμαρχο ότι δεν ισχύει η δήλωση του εργολάβου, δεν γνωρίζει πως και γιατί έγινε και ότι θα τηρηθεί η μελέτη του έργου που προβλέπει «επίστρωση του δαπέδου με μαύρο και λευκό βότσαλο» και την τεχνική του «χυτού βοτσαλωτού» που περιγράφεται αναλυτικά στη μελέτη έτσι όπως έγινε η αρχική κατασκευή του ιστορικού γουλόστρωτου !

Όλα δείχνουν ότι τελικά η ταυτότητα της πόλης ….δεν πρόκειται να αλλοιωθεί και το ιστορικό γουλόστρωτο θα συνεχίσει ανανεωμένο και σε σταθερή και ανακατασκευασμένη υπόβαση να αποτελεί το εμβληματικό στοιχείο του νέου μετασεισμικού Αργοστολιού !

Ελένη Δ. Χιόνη

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

  1. […] Σύμφωνα πάντως με τον προϊστάμενο που επιβλέπει το έργο από τη πλευρά του Υπουργείου Υποδομών που το χρηματοδοτεί, και τις διαβεβαιώσεις που έδωσε στον πρ δήμαρχο Αργοστολίου Μάκη Φόρε , το γουλόστρωτο θα παραδοθεί όπως πριν ξηλωθεί.(δες εδω) […]

Comments are closed.