Δοκιμασία για γερά νεύρα αποδεικνύεται καθημερινά η κυκλοφορία των αυτοκινήτων μέσα στο Αργοστόλι κι όπως επισημαίνουν οι επαγγελματίες οδηγοί ακόμα δεν είδαμε τίποτα.

Η έλλειψη κυκλοφοριακής μελέτης στα έργα που γίνονται κι ιδιαίτερα στις πεζοδρομήσεις δημιουργούν πονοκέφαλο στους οδηγούς οι οποίοι φρακάρουν στην κίνηση και στη συνέχεια γυρίζουν γύρω γύρω προκειμένου να βρουν να παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους.

Από το σταθμό του ΚΤΕΛ στις ώρες αιχμής,  η κυκλοφορία γίνεται με αργούς ρυθμούς κι όσο προχωράς πιο μέσα η κατάσταση γίνεται αφόρητη.

Στην Σισσιώτισα, με το ρεύμα των αυτοκινήτων που κατεβαίνει από την Δεβοσέτου δημιουργείται η πρώτη στάση.

Προχωρώντας την παραλιακή μέχρι να φτάσεις στο ύψος της Χοϊδά έχεις μαρτυρήσει κυριολεκτικά. Όσοι θέλουν να σταματήσουν κάπου εκεί κοντά είναι αδύνατον να βρουν χώρο ενώ κάποιοι διπλοπαρκάρουν προκειμένου να εξυπηρετηθούν και το πρόβλημα χειροτερεύει.

Μερικοί επιλέγουν να στρίψουν προς τα επάνω με σκοπό να βγουν στην Λ. Βεργωτή και να αναζητήσουν εκεί χώρους στάθμευσης, οπότε κολλάνε ο ένας πίσω από τον άλλον διότι η κίνηση στην Βεργωτή είναι επίσης επιβαρυμένη. Aπό την οδό Μαρκεζίνη μέχρι την Επισκοπή και τους γύρω δρόμους δεν υπάρχει πουθενά  ελεύθερος χώρος για να αφήσεις το αυτοκίνητο σου.

Αργοστολι κυκλοφοριακο

Άλλοι κάνουν τον κύκλο και μπαίνουν αυτή την φορά στη Σιτεμπόρων, η οποία συχνά πυκνά κλείνει λόγω των φορτηγών που ανεφοδιάζουν τους επαγγελματίες όπως είναι φυσικό , αλλά και από τα αυτοκίνητα όσων θέλουν να εξυπηρετηθούν στην Εθνική Τράπεζα γιατί ουσιαστικά η Σιτεμπόρων λειτουργεί σαν εναλλακτική λύση της παραλιακής.

Αν από την παραλιακή συνεχίσεις προς το λιμεναρχείο, λόγω των έργων δεν υπάρχει ούτε εκεί ελεύθερος χώρος  και στο ύψος του Οίκου Ευγηρίας δημιουργείται κομφούζιο αφού οι περισσότεροι στρίβουν για το θέατρο κι όλοι μαζί καθηλώνονται σημειωτόν μέχρι το φανάρι.

Προχωρώντας για την Κυανή Ακτή όπου εκεί πάντα η κίνηση χαλάρωνε, με τον ποδηλατόδρομο και το στένεμα του δρόμου λόγω των έργων η κίνηση γίνεται σε ένα ρεύμα πλέον.

Την κατάσταση επιβαρύνουν οι αλλαγές στο Μαϊστράτο, οι οποίες δεν διευκολύνουν όσους μπαινοβγαίνουν στο καρνάγιο κι από ότι φαίνεται θα χειροτερέψει με τα λεωφορεία για τους τουρίστες από τα κρουαζιερόπλοια.

Η κίνηση  έχει μεταφερθεί στην Ερυθρού Σταυρού και δημιουργεί ήδη πολλά προβλήματα στους κατοίκους.

Για να βγεις από την πόλη  θα πάρεις μόνο την Χαροκόπου, η οποία με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα εκατέρωθεν του δρόμου, δημιουργεί ατέλειωτες ουρές αφού ουσιαστικά η κίνηση γίνεται εναλλάξ κάθε φορά.

ΦΘάνοντας στην Πλατεία, αν επιχειρήσεις να βγεις μέσω της Βεργωτή θα μαρτυρήσεις την ώρα και την στιγμή διότι από την αρχή της μέχρι και το ΙΚΑ τα αυτοκίνητα κινούνται σε ρυθμό χελώνας.

Τι φταίει για αυτό το χάλι? Αν ήταν τα έργα θα κάναμε υπομονή γιατί κάποτε θα τέλειωνε το κυκλοφοριακό μαρτύριο.  Το πρόβλημα οχι μόνο θα παραμείνει αλλά θα είναι ακόμα πιο έντονο όταν παραδοθούν τα έργα. Γιατί τότε θα διαπιστώσουμε ότι η καρδιά του Αργοστολιού έχει φρακάρει απο τους πεζόδρομους που δημιουργήθηκαν χωρίς κυκλοφοριακή μελέτη. Είναι πολύ εύκολο να κλείνεις ένα δρόμο αλλά είναι πολύ δύσκολο να διοχετεύσεις αλλού την κυκλοφορία αυτού του δρόμου.

H δημοτική αρχή πεζοδρόμησε όπως κατέβασε η κούτρα τους χωρίς κυκλοφοριακό σχέδιο, χωρίς μελέτη . Πρώτα φτιάχνεις το σχέδιο κυκλοφορίας με ειδικούς και μετά ανάλογα με τις αποφάσεις κλείνεις δρόμους.

Ετούτοι οι “ανάποδοι” Απαισιότατοι , έκαναν το αντίθετο. Πρώτα κλείσανε τους δρόμους ,όπως ήθελαν, και τώρα ψάχνουν για συγκοινωνιολόγο να τους ξελασπώσει..

Το Αργοστόλι πρωί και απόγευμα (όταν είναι ανοικτά τα μαγαζια) υποφέρει.  Σπίτια είναι αποκομμένα απο την κυκλοφορία, μεγάλοι άνθρωποι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από ΤΑΞΙ να πάμε στο γιατρό τους, να κουβαλήσουν πράγματα από το super market.. Η καθημερινότητα εκατοντάδων Αργοστολιωτών έχει γίνει κόλαση και το χειρότερο κόλαση θα παραμείνει και όταν θα τελειώσουν τα έργα. Κατέστρεψαν το Αργοστόλι οι ανίκανοι!

Υ.Γ. Μην ψάχνεται για Τροχονόμο. Ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Κωστας Γρηγορόπουλος το είπε ραδιοφωνικά ΣΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ . “Στην υπηρεσία υπάρχει ΜΟΝΟ ένας τροχονόμος τη βάρδια”! Ακούστε τον ΕΔΩ.

Η Συντακτική Ομάδα του kefaloniapress

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

3 Σχόλια

  1. Κι΄ακόμα δεν είδαμε τίποτα!!!!

  2. ΟΛΟ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΥΓΗΡΙ ΣΕ ΧΟΡΟ ΤΡΕΧΕΙ. ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΕΙ
    ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΠΟ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΗΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑΤΩΝ…ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΤΟΝ… ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ.ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑΤΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ,ΤΡΟΧΟΝΟΜΟ ΝΑ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ,ΜΕ ΕΝΑ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟ ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΧΑΜΟΣ ΣΕ ΧΟΙΔΑ ΚΑΙ ΒΕΡΓΩΤΗ.

Comments are closed.