Είναι πτυχιούχος της Αγγλικής γλώσσας, σύζυγος και μητέρα. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές συστρατεύεται στο πλευρό του υποψήφιου δημάρχου Μάκη Φόρτε με τον συνδυασμό για την Επόμενη Μέρα.

Πρόκειται για την Μαρία Μαρκάτου-Αλυσανδράτου. Την γνωρίζετε από τα κειμενά της ιστορικου περιεχομένου στο kefaloniapress .

Η Μαρία είναι παντρεμένη με τον Σπύρο Αλυσανδράτο, τον πολύ αγαπητό σε όλους πρώην ταμία της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ και μετέπειτα ALPHA BANK. Έχουν μια κόρη, την Ματούλα, νοσηλεύτρια Τ.Ε στα επείγοντα του νοσοκομείου Αργοστολίου και μετά τον γάμο της Ματούλας με τον αγαπημένο της Αποστόλη, όπως λέει η Μαρία, απέκτησε άλλο ένα παιδί.

Η Μαρία και ο Σπύρος της

Μας λέει σχετικά με την υποψηφιότητά της:

”Τον Μάκη Φόρτε τον γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια. Ήταν επί σειρά ετών δήμαρχος Αργοστολιού και απέδειξε έμπρακτα πόσο ικανός, έξυπνος και αποτελεσματικός είναι στην διαχείριση των τοπικών προβλημάτων με προοπτική στο μέλλον. Άφησε πίσω του έργα μοναδικά.

Εργάστηκε με υπευθυνότητα και μεθοδικότητα. Δεν υπήρξε απόμακρος και αυταρχικός και δεν ξεχώρισε ποτέ τους ψηφοφόρους του, σύμφωνα με την πολιτική τους ιδεολογία και για αυτό οι δημότες τον τιμούσαν με την ψήφο τους.Τον εκτιμούσα από τότε και καμαρώνω για τον ίδιο και τώρα.

Τον θεωρώ τον καταλληλότερο, τον πιο έντιμο και τον πιο ικανό να μαζέψει το χάλι που μας αφήνει η δημαρχία  Παρίση. Είναι επίσης ο μόνος που μπορεί με την εμπειρία και τις γνώσεις του να μας βγάλει από το αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε και να ξανακερδίσει τον σεβασμό των δημοτών στους θεσμούς και τις αρχές του τόπου.

Την ώρα που οι Παρίσης και Μιχαλάτος διαγωνίζονται μεταξύ τους για το χειρότερο χτύπημα κάτω από τη μέση, ο Μάκης Φόρτες αρθρώνει λόγο μεστό, με στοιχεία, προτάσεις και επιχειρήματα.

Την ώρα που κάποιοι παίζουν βρώμικα και προσπαθούν να προσελκύσουν ψηφοφόρους με εξαγορά συνειδήσεων και εκβιασμούς, ο Μάκης Φόρτες απευθύνεται στο κόσμο και λέει ακούστε μας όλους, συγκρίνετε μας και ψηφίστε αυτόν που θεωρείται καλύτερο.

Κυρίως όμως, ψηφίστε την πρόθεση πίσω από την υποψηφιότητα γιατί αυτή καθορίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό το πως ο νέος δήμαρχος θα διαχειριστεί τις τύχες μας.

Την Κυριακή στις 26 Μάη οφείλουμε  να πάμε  στις κάλπες και με την συμμετοχή μας να καθορίσουμε το αποτέλεσμα γιατί δεν κρίνεται μόνο η νίκη ή όχι ενός συνδυασμού αλλά η επιβίωσή μας, η ποιότητα της ζωής μας,οι τύχες μας, το μέλλον κι η τιμή μας.

Ας αποδείξουμε σε κάποιους ότι δεν είμαστε πρόβατα που τα τραβάνε από το σχοινί. Ψηφίζουμε συνειδητά και με αξιοπρέπεια  και με την ψήφο μας εκλέγουμε δήμαρχο εκείνον για τον οποίον δεν θα έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και που ξέρουμε με βεβαιότητα ότι την επόμενη μέρα, θα είναι δήμαρχος προς όφελος όλων των δημοτών!!!

Μαρία Μαρκάτου -Αλυσανδράτου

Ψηφίζουμε ως δημοτικούς συμβούλους, ανθρώπους που ο ρόλος τους δεν θα είναι διακοσμητικός,θα μπορούν να αρθρώσουν λόγο με επιχειρήματα και δεν θα λένε ναι σε όλα για να είναι αρεστοί.

Με πίστη στην ανθρώπινη κρίση και σκέψη,με σεβασμό στην διαφορετικότητα του καθενός και με πολύ αγάπη για τα ζώα, ελπίζω σε μια πολύ όμορφη επόμενη μέρα”.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

Comments are closed.