Στο ειδυλλιακό χωριό των Ζόλων βρέθηκε σήμερα Κυριακή ο υποψήφιος δήμαρχος Μάκης Φόρτες συνοδευόμενος από τέσσερις υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους , τον Γιώργο Τζωρτζάτο, τον Διονύση Γασπαρινάτο, την Σεβαστή Βαλλιανάτου Κουλουμπή και την Μαρία Μαρκάτου Αλυσανδράτου, μιας και δεν του αρέσουν οι πολυπληθείς κουστωδίες προς εντυπωσιασμό και μόνο.

Με θέα την Αγία Κυριακή, μέσα σε ένα εγκάρδιο κλίμα και στον πολύ όμορφο χώρο της Άννας στο καφε-εστιατόριο του Τσαγκάρη, οι Ζολιάτες κι ο Μάκης Φόρτες ήπιαν τον καφέ τους και συζήτησαν θέματα που ενδιέφεραν όλους, από τα προβλήματα που ακόμα ταλαιπωρούν τους κατοίκους όπως είναι το νερό, η επέκταση του λιμανιού, οι κακοί δρόμοι , που παραμένουν άφιαχτοι,  έως την απλή αναλογική και την εκπροσώπηση στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

Ήταν τόσο ενδιαφέροντα όσα έλεγε ο Μάκης  Φόρτες που πέρασαν κοντά δυο ώρες συζήτησης χωρίς να παραπονεθεί κανείς.

Παρουσία των δυο υποψήφιων προέδρων της κοινότητας Γιώργου Απέργη και Μιχάλη Γασπαράτου και της υποψήφιας για την περιφέρεια Ελένης Απέργη, έγινε μια συζήτηση για όλα, παρελθόν,παρόν και μέλλον. Μπήκαν στο τραπέζι οι αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής και οι άμεσες προτεραιότητες που έχουν να κάνουν με το νερό, τους δρόμους, το λιμανάκι και την περαιτέρω τουριστική προβολή του χωριού και κατα συνέπεια της ευρύτερης περιοχής της Θηνιάς.

Ο Μάκης Φόρτες ξεκαθάρισε επίσης πως έχουν τα πράγματα σχετικά με τη δήθεν προοπτική της δημοτικής ενότητας που κάποιοι τάζουν ψευδώς  στους κατοίκους και εξήγησε με στοιχεία γιατί πλέον αυτή η δυνατότητα χάθηκε.

Ο κόσμος ρωτούσε και διατύπωνε τις προτάσεις του με τον υποψήφιο δήμαρχο να εξηγεί με επιχειρήματα τι είναι εφικτό και τι όχι κι αυτό ήταν κυρίως που κέρδισε τις εντυπώσεις μαζί με το γεγονός ότι δεν εκφράστηκε προσβλητικά για κανέναν από τους άλλους δυο επικρατέστερους αντιπάλους του.

Ο Μάκης Φόρτες όπως άλλωστε το συνηθίζει, δεν έταξε λαγούς με πετραχήλια αλλά υποσχέθηκε ότι όπως και στο παρελθόν θα ακούει και θα προωθήσει οποιοδήποτε πρόταση του γίνεται σε στενή συνεργασία με τον εκάστοτε πρόεδρο, κάτι το οποίο αναγνώρισε δημόσια και ο σημερινός πρόεδρος Γιώργος Απέργης.

Η έκπληξη της συζήτησης ήρθε από τον Παντελή Γασπαράτο και την πρόταση του για λιμνοδεξαμενή που ο Μάκης Φόρτες ξεκαθάρισε ότι παρότι είναι πολύ μεγάλο έργο, μπορεί πολύ εύκολα να μπει σε μια τροχιά, ξεκινώντας με μια μελέτη σκοπιμότητας σε πρώτη φάση.

Οι παρευρισκόμενοι ομολόγησαν ότι κανείς δεν τους έχει μιλήσει με τόσα στοιχεία και τόσο ξεκάθαρα όσο εκείνος και του ευχήθηκαν  καλή επιτυχία την επόμενη Κυριακή.

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις