Η Αναστασία Σπυράτου Κοκκόση με Ανοικτους Ορίζοντες για το δημο Σάμης

427

Αγαπητές φίλες και φίλοι
Έχω την τιμή και την χαρά να σας παρουσιάσω την υποψηφιότητα μου ως δημοτική σύμβουλος στον Συνδυασμό Ανοιχτοί Ορίζοντες του υποψήφιου δήμαρχου Σάμης κ. Στέλιου Σπαθή.

Αναστασία Σπυράτου Κοκκόση

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Σάμη. Οι γονείς μου Ιωάννης και Διονυσία Σπυράτου κατοικούν στην Σάμη και διατηρούσαν εμπορικό κατάστημα. Άνθρωποι απλοί και ευγενικοί.
Σπούδασα νοσηλευτική στο ΤΕΙ Πάτρας και αργότερα αποφοίτησα από το Παιδαγωγικό Τμήμα του ΕΚΠΑ. Τα τελευταία 25 και πλέον χρόνια εργάζομαι ως νοσηλεύτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς. Πιστεύω στον άνθρωπο και στο δικαίωμα του για δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία. Είμαι παντρεμένη με τον Χαράλαμπο Κοκκόση, έχουμε τρία παιδιά κι αγαπάμε τον τόπο μας.

Έχω ασχοληθεί με τα κοινά, μέσω του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων , Αθλητικών Ομάδων και μέσω του Προσκοπισμού στο νησί μας. Η Κεφαλονιά είναι ένας τόπος όμορφος, γαλήνιος ευλογημένος, έχει γη πλούσια, ήλιο λαμπερό και θάλασσα παραδεισένια. Όσα χρειάζεται ο άνθρωπος για να ξαναχτίσει τον κόσμο από την αρχή.
Ας ταξιδέψουμε λοιπόν στο σήμερα…

Σήμερα η Σάμη αποτελεί λιμάνι πέρασμα ξεχασμένο στο χρόνο. Σήμερα το Πυργί είναι ξεχασμένο από τους ανθρώπους και αναβιώνει κάθε 16 Αυγούστου στο παραδοσιακό πανήγυρι του χωριού. Σήμερα η Άσσος με το ιστορικό φρούριο έχει καλυφθεί από το σκονισμένο πέπλο της αμνησίας και της ανυπαρξίας . Το φημισμένο Φισκάρδο χορτασμένο από τα φώτα της δημοσιότητας, διψασμένο από νερό. Σήμερα, στα ενδιάμεσα χωριουδάκια ξεχωρίζουν η κοτερομάνα Αγία Ευφυμία που πνίγεται στα απόνερα της.

Στις μέρες μας τα δύο σπήλαια και ο Μύρτος, οι πυλώνες του τουρισμού στο νησί, πέφτουν σε χειμερία νάρκη 6 μήνες τον χρόνο. Με το ΄΄Δεύτε λάβετε φως ΄΄ ανάβει και το πράσινο φως για τις τουριστικές επιχειρήσεις, που διαρκεί σχεδόν 6 μήνες.

Οι μορφωμένοι νέοι αναζητούν καλύτερες ευκαιρίες ζωής μακριά από τον τόπο μας. Αναζητούν δουλειά για 12 μήνες το χρόνο, ασφάλεια, παροχές υγείας, καλύτερη ποιότητα ζωής. Οι ηλικιωμένοι αναζητούν έναν γιατρό να τους εξετάσει, ένα ασθενοφόρο να τους μεταφέρει στο νοσοκομείο, χαμηλότερη φορολογία, μειωμένα εισιτήρια ταξιδιών, οικονομικές διακοπές μετά την συνταξιοδότηση. Μία στέγη για τα γηρατειά τους, φροντίδα και σεβασμό.
Ας ταξιδέψουμε στο αύριο, στον Νέο Δήμο Σάμης που οραματίζομαι…

Οραματίζομαι ένα Δήμο που δεν θα αποτελεί πέρασμα για την πρωτεύουσα του νησιού αλλά έναν Δήμο Προορισμό με κεντρικούς σταθμούς την Αγία Ευφημία, το Μύρτο, το Φισκάρδο, τα γειτονικά χωριά της Σάμης, Πουλάτα, Χαλιωτάτα, Ζερβάτα… τα Ορεινά Χωριά στο Πυργί και την Πύλαρο.

Οραματίζομαι την Σάμη περήφανη για το Ναυτικό Μουσείο του Σωτήρη Μαρκέτου να συνεχίζει να γράφει ιστορία με ένα δεύτερο μουσείο ανάδειξης όλων των αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής. Βλέπω την Σάμη να σμίγει παραλιακά με τον Καραβόμυλο σε ένα υπέροχο πεζοπορικό ταξίδι όπου η αισθητική του τοπίου και η αρχιτεκτονική θα οδηγήσουν διάσημους σκηνοθέτες να γυρίσουν νέα Μαντολίνα.

Βλέπω την Αγία Ευφημία να διεκδικεί ένα κεντρικό χώρο στάθμευσης και έναν περιφερειακό δρόμο ώστε κάθε επισκέπτης να απολαμβάνει την διαμονή του στα αμφιθεατρικά χωριά της Πυλάρου και να χαίρεται τις καταγάλανες παραλίες του νησιού και τις πεζοπορικές καταπράσινες διαδρομές πλησίον της Ι.Μ. Θεμάτων.

Οραματίζομαι οργανωμένες δομές φιλοξενίας, κατασκήνωσης και ξενάγησης με παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, ώστε οι νέοι να επιστρέψουν ξανά στο νησί. Οι θάλασσες μας , τα σπήλαια, τα γεωλογικά φαινόμενα τα γνωστά και τα ανεξερεύνητα, η χλωρίδα και η πανίδα να αποτελούν πηγή ζωής, εργασίας, προβολής, εκπαίδευσης και έρευνας πολλαπλών επιστημονικών κλάδων. Ας συνομιλήσουμε μαζί τους ,ας συνεργαστούμε μαζί τους, ας αναζητήσουμε την συμμετοχή .

Βλέπω τα κάστρα, της Αρχαίας Σάμης και της Άσσου, καθαρά, επισκέψιμα, και φωτισμένα, να κυματίζει περήφανα η γαλανόλευκη. Νέοι άνθρωποι, με κέφι και όρεξη, ντόπιοι επιστήμονες, ιστορικοί κι αρχαιολόγοι να ξεναγούν τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Να αναδεικνύουν τις ομορφιές και την ιστορία μας.
Οραματίζομαι πολλά…

Με σύνθημα μου την συμμέτοχη, τον διαρκή αγώνα, το δημόσιο συμφέρον, την ανάγκη εκσυγχρονισμού, την αξιοποίηση των φυσικών πλουτοπαραγωγικών πηγών του δήμου μας, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την προβολή και αξιοποίηση των Αρχαιολογικών ευρημάτων μπορούμε να πάμε μπροστά.

Με σημαία πολύχρωμη, δυναμική, με εμπειρία, όρεξη για δουλειά, διαφάνεια, όραμα, και Ανοιχτούς Ορίζοντες θα πάμε μπροστά.

Η κίνηση του Στέλιου Σπαθή διαθέτει τα συστατικά της επιτυχίας . Έχει πολίτες εν δράσει για μία νέα αρχή, ισότιμα σε κάθε χωριό του Νέου Δήμου Σάμης. Έχει ανθρώπους με όραμα αποφασισμένους να αναλάβουν την ευθύνη και την δέσμευση για αλλαγή, ανάπτυξη, πρόοδο. Διαθέτει γνώση, εμπειρία και ανοιχτούς ορίζοντες.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες σας η ψήφος σας έχει δύναμη! Σας προσκαλώ να αγωνιστείτε μαζί μας. Διεκδικώ την ψήφο σας, για να γίνει η Κεφαλονιά προορισμός ζωής και όχι οδοιπορικό μιας άλλης εποχής..

Σας ευχαριστώ πολύ
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος
Αναστασία Σπυράτου Κοκκόση

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις