Η καθαίρεση Παριση στις τελευταίες δημοτικές εκλογές με την ετυμηγορία του λαού του δήμου Αργοστολίου δρομολόγησε εξελίξεις που ξεπέρασαν και τον ίδιο.

Ο τρόπος που διαχειρίστηκε την ήττα του, οδήγησε τελικά στην έξοδο από το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. και τον Μπακη Λυκούδη και τον Παύλο Παπαδάτο.

Από την πρώτη βραδιά της ήττας του, ανακοίνωσε τον ανένδοτο αγώνα κατά του Παύλου Παπαδάτου, θεωρώντας τον υπεύθυνο για την έξοδο του από την Δημαρχία.

Ταυτόχρονα μια σειρά από στελέχη του Περιφερειακού ψηφοδελτίου θεώρησαν υπεύθυνο το ΜΕΓΑΡΟ για το γεγονός ότι ο συνδυασμός της κ. Κρατσα εξέλεξε στην ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ μόνο έναν σύμβουλο σε αντίθεση με τον συνδυασμό του Θόδωρου  Γαλιατσατου που εξέλεξε τρεις. Και αυτο τεκμηριώθηκε προς την Πειραιως με ατράνταχτες εκλογικές αποδείξεις.

Έτσι ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ βρήκε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να ανανεώσει πλήρως το τοπικό ψηφοδέλτιο της Ν. Δ.

Παύλος Παπαδάτος

Έχασε έτσι την ευκαιρία ο Παυλος να ρίξει στο τοπικό πολιτικό καναβάτσο για τρίτη φορά τον Μπακη. Διότι η νίκη Παπαδάτου επι Λυκουδη, μετα την ήττα Παριση, ηταν κάτι περισσότερο από σίγουρη.

Όμως η αποπομπή του Μπάκη Λυκουδη απο το ψηφοδέλτιο ήταν το τελικό χτύπημα του Κυριάκου προς το ΜΕΓΑΡΟ και τον Παριση . Απέδειξε ότι το λάθος που έκανε κατα την πρώτη του κάθοδο στο νησί πέρυσι στις 20 Οκτωβρίου , το αντελήφθη καθυστερημένα μεν, αλλά αντέδρασε πολύ ηχηρά.

Η σύνθεση του νέου ψηφοδελτίου της ΝΔ ενώ προσθέτει μακροπρόθεσμα πολιτικό κεφάλαιο στον Παύλο Παπαδάτο, λόγω της αδιαμφισβήτητης συμπάθειας που προκάλεσε στον κόσμο ο αποκλεισμός του από το ψηφοδέλτιο, οδήγησε στον πλήρη πολιτικό παροπλισμό το σύστημα Παρίση και τον ίδιο τον απερχόμενο δήμαρχο, προσωπικά.

Η επόμενη μέρα στην τοπική Νεα Δημοκρατία δεν θα έχει κανέναν από τους παρόντες

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΡΑΥΛΟΣ

πρωταγωνιστές  . Η  ΝΟΔΕ και ΜΕΓΑΡΟ θα αποτελέσουν παρελθόν, ενώ η εκλογή του Σταύρου Τραυλού στην Αντιπεριφερεια, αλλάζει τους διαύλους επικοινωνίας τόσο με την Πειραιως,  όσο και με την νεα διακυβέρνηση γενικότερα.

Τελικά ο “αντιδήμαρχος βάρδιανων” (όπως είχε αποκαλέσει ο Αλέξανδρος Παρίσης περιφρονητικά τον Σταύρο Τραυλό), πήρε την εκδίκηση του.

Το ερώτημα όμως που δεν έχει απαντηθεί είναι, αφού το ψηφοδέλτιο είχε κλειδώσει εδω και 15 μέρες, πως οι στελεχαρες απο την ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ που είναι δίπλα στον Αυγενάκη και τον Νέζη το έμαθαν προ 4-5 ημερών ; Η τους δουλεύουν, η κάποιους δουλεύουν.

Να  επισημάνω μια συγκυρία . Σήμερα 19 Ιουνίου εκδικάζεται στη Πάτρα το Πειθαρχικό του απερχόμενου δήμαρχου Κεφαλανιάς Αλέξανδρου Παρίση, αυτό που είχε ήδη αναβληθεί δυο φορές..

Το Μέγαρο και ότι αυτό εκπροσωπούσε τόσα χρόνια (αλαζονεία, όργιο απευθείας αναθέσεων ‘έργων , ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμούς, ημέτεροι προμηθευτές, έργα κάτω από την πόρτα μας μόνο, διώξεις σε όποιον τολμούσεε να ασκησει κριτικη και άλλα πολλά), γκρεμίζεται..

Εύχομαι το καινούργιο που θα έρθει να είναι το απολύτως αντίθετο από αυτό που αφήνουμε πίσω μας  επώδυνα, με «θυσίες» , με αμφισβητήσεις.. Αλλά το ποτάμι δεν μπορεί να γυρίσω πίσω.

Γκρεμίστε τα Μέγαρα!

Γ. Λ.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

Comments are closed.