Την Κεφαλονιά επισκέφθηκε η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων και Περιφερειακή Σύμβουλος Αλεξάνδρα Μπαλού και πρώτη της επίσκεψη ήταν στην πληγείσα από τις πρόσφατες πλημμύρες περιοχή στο Νύφι, όπου συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής .

Στις 12.00 περιόδευσε στην περιοχή της Αγίας Ευφημίας και το απόγευμα μίλησε στο Ξενοδοχείο “Πύλαρος” με θέματα: «Έργα Αντιπλημμυρικής, Αντισεισμικής, Αντιπυρικής Προστασίας της περιοχής και Ερεύνα – εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Ιόνιο».

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Την Παρασκευή το πρωί επισκέφθηκε την Π.Ε. Κεφαλονιάς και συνομίλησε με τους εργαζόμενους. Το μεσημέρι στις 12.00 παραχώρησε συνέντευξη τύπου..

Όπως είπε η Αλεξάνδρα Μπαλού αυτό που θέλουνε να επισημάνουμε είναι ότι δεν μπορεί το 2019 το 2020 ο λαός της περιοχής της Αγίας Ευφημίας και συνολικά της Κεφαλονιάς με μια τεχνολογία και επιστήμη που έχει αναπτυχθεί στο έπακρο, σχεδόν και με ένα υψηλό τεχνικό προσωπικό να πνίγεται. Στη συνέχεια η Αλ. Μπαλού αναφέρθηκε για τις επισκέψεις που έγιναν στις πληγείσες περιοχές. Ο κίνδυνος για να θρηνήσουμε ζωές είναι μπροστά μας. Θα πρέπει να υπάρξει συνολική αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής. Για μας όλοι είναι ένοχοι γι αυτή την κατάσταση. Σε ερώτηση τι έχει να πει για το Περιφερειακό Συμβούλιο είπε ότι δεν έχει πάρει ουσιαστικές θέσεις, οι συζητήσεις περιστρέφονται σε διαχειριστικού χαρακτήρα θέματα.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Δείτε τη συνέντευξη είναι αρκετά ενδιαφέρουσα.

Το απόγευμα συνεχίζεται η περιοδεία της και στις 19:30 μ.μ. θα μιλήσει σε εκδήλωση στο Μουσείο Ληξουρίου με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στην ΠΙΝ, καθώς και στα επείγοντα και οξυμένα προβλήματα του Δήμου Ληξουρίου .

Φωτογραφίες : Σπύρος Παντελιός

Ρεπορταζ και video Σπύρος Αλεβιζόπουλος

http://kefalonianews.gr

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις