Αναστάτωση και κινητοποιήσεις στο Ληξούρι για το Ματζαβινάτειο Νοσοκομείο

881

Χαοτική η κατάσταση στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο που από τις 3 το απόγευμα σήμερα αδυνατεί πλέον να εφημερεύει, δεδομένου ότι οι γιατροί από το Κέντρο Υγείας  Σάμης που έπρεπε να εκτελέσουν τις εφημερίες τους, δήλωσαν ότι πλέον αδυνατούν ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.

Στην συνέχεια, οι γιατροί του Μαντζαβινατείου μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ληξουρίου όπου ανέφεραν το περιστατικό ενώ από την πρώτη στιγμή εκεί βρέθηκαν ο Δήμαρχος Ληξουρίου κ. Γιώργος Κατσιβέλης και οι κ. Μαντζουράτος και Βαλλιάνος της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Με το ενδεχόμενο το νοσοκομείο να κλείσει και να μην μπορεί να προσφέρει στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας, το θέμα έφτασε στην Εισαγγελία.Μετά από επικοινωνία με  τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας κ. Καρβέλη  και ύστερα από πιέσεις και του Δημάρχου αλλά και της Εισαγγελίας Κεφαλονιάς βρέθηκε προσωρινή λύση με γιατρό που θα έρθει από την Αμαλιάδα!!!προκειμένου να μπορέσει το Μαντζαβινάτειο να παρέχει τις υπηρεσίες του στους ασθενείς και να μην κλείσει.

Ακολούθησε σύσκεψη παρουσία του δημάρχου Ληξουρίου κ. Κατσιβέλη με τους επικεφαλείς όλων των παρατάξεων και  αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε  δυναμικές κινητοποιήσεις απευθύνοντας κάλεσμα στους πολίτες και τους φορείς ώστε να συμμετέχουν ενεργά για να παραμείνει το Μαντζαβινάτειο ανοιχτό.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του δημάρχου κ.Κατσιβέλη:

Η διαπιστωμένη από καιρό φθίνουσα πορεία του Μαντζαβινατείου Νοσοκομείου κορυφώθηκε σήμερα με την αδυναμία πραγματοποίησης εφημερίων.

Με αυτά τα δεδομένα, σε σύσκεψη που έγινε με τη συμμετοχή του Διοικητή του Νοσοκομείου Ληξουρίου,του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας,το Δήμαρχο,τους επικεφαλείς των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ληξουρίου αποφασίστηκε να προχωρήσουμε στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με βάση την ειλημμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ληξουρίου ως ακολούθως:

1) Κλείσιμο των Υπηρεσιών του Δήμου τη Δευτέρα 9/12.

2) Κλείσιμο των Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης της Παλικής.

3) Διοργανώνουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία Ληξουρίου τη Δευτέρα 9/12 ώρα 11:00 και στη συνέχεια πορεία προς την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς στο Αργοστόλι.

4)Καλούμε όλους τους πολίτες,τους Προέδρους και κατοίκους των Κοινοτήτων ,τους τοπικούς φορείς και συλλόγους (συνδικαλιστικούς,πολιτιστικούς,αθλητικούς,συλλόγους γονέων,εργατικά σωματεία,εμπορικούς συλλόγους,το σύλλογο φοιτητών ΤΗΜΟ,15μελή συμβούλια μαθητών κτλ) να στηρίξουν τον αγώνα του Δήμου μας με κάθε τρόπο και κυρίως με τη φυσική τους παρουσία και την ενεργή συμμετοχή τους.

Όλοι μαζί , μια γροθιά , διατρανώνουμε τη βούλησή μας το Νοσοκομείο μας να μείνει ζωντανό και δεν θα εγκαταλείψουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση.

Ο Δήμαρχος                             Οι επικεφαλείς των παρατάξεων

Κατσιβέλης Γεώργιος                    Αραβαντινός Διονύσης

Ρουχωτάς Βασίλης

Μαντζουράτος Δημήτρης

Ο Πρόεδρος της Δ.Κ Ληξουρίου

Γρηγορόπουλος Ανδρέας

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Λαϊκή Συσπείρωση:

Πριν από λίγη ώρα οι γιατροί και ο διευθυντής Ιατρικής υπηρεσίας του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου, δήλωσαν με τον πιο επίσημο τρόπο, (κατέθεσαν σχετική αναφορά στην Εισαγγελική Αρχή), ότι από τις 15 μμ σήμερα και έως ότου έρθει το απαραίτητο Ιατρικό προσωπικό για να καλύψει επαρκώς τις εφημερίες, το Μαντζαβινάτειο ΑΔΥΝΑΤΕΙ να εφημερεύει πλέον.

Το γεγονός αυτό δεν είναι κεραυνός «εν αιθρία», αφού αρκετό διάστημα τώρα το ιατρικό προσωπικό ακροβατεί σε τεντωμένο σκοινί έχοντας μέχρι σήμερα κάνει δεκάδες εκλύσεις σε όλους τους κυβερνητικούς, υπηρεσιακούς και τοπικούς παράγοντες, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα. Μήνες τώρα, όχι μόνο ζητάει την κάλυψη των απαραίτητων κενών θέσεων των παθολόγων για να λειτουργήσει έστω η παθολογική κλινική, αλλά και τη στελέχωση του νοσοκομείου με γενικούς και αγροτικούς γιατρούς, προκειμένου να βγαίνουν οι εφημερίες.

Μέχρι σήμερα καμιά εξέλιξη δεν έχει υπάρξει. Αντίθετα, 6η ΥΠΕ και Κυβέρνηση με προφορικές εντολές πιέζουν μέχρις εξόντωσης το ιατρικό προσωπικό για να κάνει εφημερίες και ουσιαστικά να είναι εσώκλειστο για να μπορούν να βγουν αυτές σε καθημερινή βάση. Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής τα ζούμε σήμερα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί για άλλη μια φορά όλο το λαό της Παλικής, το λαϊκό κίνημα και τους φορείς του, να υπερασπίσουν με κάθε τρόπο το δικαίωμα στις σύγχρονες υπηρεσίες υγείας, το δικαίωμα το νοσοκομείο του, το Μαντζαβινάτειο, να είναι στελεχωμένο, επανδρωμένο και έτοιμο για κάθε περίσταση.

Είναι η ώρα που πρέπει εδώ και τώρα ο ίδιος ο λαός με την παρέμβασή του και την κινητοποίησή του να βάλει τέλος στην κοροϊδία Κυβέρνησης και 6ης ΥΠΕ, καθώς και όλων των κομμάτων και δυνάμεων που ομνύουν στην πολιτική της Ε.Ε., της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της υγείας, που προϋποθέτουν  την σημερινή εικόνα της πλήρους απαξίωσης των δημόσιων υπαρχόντων υποδομών, μεταξύ αυτών και του Μαντζαβινάτειου.

Καλούμε έστω και την ύστατη τούτη ώρα την Κυβέρνηση και την 6η ΥΠΕ, να πάρουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα ώστε, ούτε ένα λεπτό να μην μένει χωρίς εφημερεύοντα Ιατρό το Μαντζαβινάτειο και πρώτα από όλα τις ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για το ιατρικό προσωπικό.

Καλούμε τέλος την Δημοτική Αρχή να πάρει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που, μετά την πρόταση της Λαϊκής συσπείρωσης στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, ομόφωνα  ψήφισε να υλοποιηθούν.

ΛΗΞΟΥΡΙ 6/12/2019          ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ του Δήμου Ληξουρίου

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Θ.  Δαμουλιάνος, Β. Καπάτος, Δ.Μαντζουράτος,

Ε.Φαρακλός, Ε. Συνοδικός Βαλιάνος Ευάγγελος

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

2 Σχόλια

  1. Πικρή Αλήθεια
    Δεν είναι” κεραυνός εν αιθρία”!
    Είναι προμελετημένο “ΕΓΚΛΗΜΑ”!
    Με συνενόχους την αδράνεια και την αδιαφορία από το κόσμο που αρέσκονταν και αρέσκεται στα “ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα”…
    Που όταν γίνονταν κινητοποιησεις, συζητήσεις για τα μεγάλα ζητήματα όπως της Υγείας και της Παιδείας εκείνοι “σφύριζαν αδιάφορα” ή γύριζαν τη πλάτη στους “κινδυνολογους” με τη “ξύλινη γλώσσα”….
    Ιωαννατος Σπύρος

Comments are closed.