Θυμάστε την έντονη κριτική που ασκήσαμε στον δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο για την μη σύννομη διαδικασία αποδοχής χορηγιών στην πίτα του Δήμου . Διάβασε εδώ : Η μετα …… χορηγών βασιλόπιτα του Δήμου Αργοστολίου!

Ουδεμία απάντηση λάβαμε. Αλλά έχουμε υπομονή…. Είπαμε , λογιστής είναι ο δήμαρχος θα έχει βρει άλλον τρόπο αποδοχής χορηγιών..

Αμ δε!

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Αργοστολίου ο Διονύσης Τρωϊάννος δημοτικός σύμβουλος  της παράταξης «Κεφαλονιά Νησί για όλους» έθεσε στο ΔΣ  Πρόταση για την αποδοχή δωρεάς από το σύλλογο Μεραρχία Acqui για την τοποθέτηση ανελκυστήρα στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «ο Κέφαλος».

Με μεγάλη ικανοποίηση ακούσαμε τον  δήμαρχο να απαντάει στον κ. Τρωϊάννο ότι η διαδικασία για την αποδοχή χορηγιών / δωρεών στο Δήμο είναι διαφορετική : Κατατίθεται η πρόταση στην Οικονομική Επιτροπή και αν γίνει αποδεκτή τίθεται για τελική έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο!  Έτσι ακριβώς όπως τα είχαμε πει και εμείς στο σχόλιό μας για τις χορηγίες στη πίτα.

Ομως, εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός ότι κανένας δημοτικός σύμβουλος και μάλιστα εξ όσων είχαν πάει στο χορό και είχαν «χαιρετίσει» και από το μικρόφωνο συμπεριλαμβανομένου του κ. Παντελειού επικεφαλή της παράταξης «Νησί για όλους» , ΚΑΝΕΙΣ δεν  αντέδρασε και να πει λχ «Τι γίνεται εδώ δήμαρχε? Άλλα ισχύουν για σένα και άλλα για τους δημοτικού συμβούλους»?? Μιλιά! ΚΑΝΕΙΣ!

Περιμέναμε υπομονετικά τις επόμενες ημέρες  του δημοτικού συμβουλίου μήπως έρθει έστω και ….. κατόπιν πίτας η έγκριση των χορηγιών του δήμου στην Οικονομική Επιτροπή! ΤΙΠΟΤΕ . Μέχρι σήμερα ΤΙΠΟΤΕ!

Και όχι μόνο αυτό! Ο δήμος, πολύ σωστά, ετοιμάζει παιδικό αποκριάτικο χορό. Φθάσανε όμως στα αυτιά μας πληροφορίες ότι μαζεύονται πάλι χορηγίες. Και μάλιστα επιλεκτικά. Όχι με ανοικτή πρόσκληση προς όλα τα καταστήματα και επιχειρήσεις του Δήμου αλλά σε προμηθευτές του πρωην δημου Κεφαλονιας.

Ρωτάμε και επιμένουμε :

Πότε θα ενημερωθεί η οικονομική επιτροπή και το δημοτικό συμβούλιο για τις χορηγίες στη βασιλόπιτα του δήμαρχου. ?

ΧΟΡΗΓΟΙ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

Πότε θα συζητηθεί στην οικονομική επιτροπή και το δημοτικό συμβούλιο η πρόταση του δήμαρχου για χορηγίες στον παιδικό αποκριάτικο χορό (εάν όντως υπάρχει τέτοια πρόθεση) ?

Ελένη Δ. Χιόνη

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις