ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΗΣ : Όταν η τέχνη σε κάνει να ντρέπεσαι…

543

Στο facebook του φωτογράφου Παναγή Καβαλλιεράτου   είδαμε σήμερα καταπληκτικές μαυρόασπρες φωτογραφίες , δικές του και της ομάδας του,  κατά την φωτογραφική τους εξόρμηση σε χωριά της Παλικής (Δήμου Ληξουρίου).

Ο καλλιτέχνης Παναγής Καβαλλιεράτος έστρεψε το φακό του στο Γυμνάσιο της Αγίας Θέκλης. Ένα από τα σχολεία που έχουν εγκαταλειφθεί μετά τους σεισμούς του 2014. Ένα από τα σχολεία για τα οποία βγάζουμε λόγους, εκδίδουμε ανακοινώνεις, κεραυνοβολούν οι νυν τους πρώην , για την κατάντια του μετά τους σεισμούς του 2014.

Το σχολείο της Αγίας Θεκλης χρόνο με το χρόνο σαν οίκημα φθείρεται , θα καταρρεύσει.  Ερμαιο του καιρού και της αδιαφορίας .  Εντάξει , πατριωτες! Τα τούβουλα να τα σιάξει το κράτος.

Αλλά τα βιβλία, τα έπιπλα, τα αγάλματα, τα διάφορα είδη που υπήρχαν μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας, δεν βρέθηκε κανείς έξη χρόνια τώρα να τα συμμαζέψει?

Κανένας χωριανός, κανένας καθηγητής, κανένας δάσκαλος, κανένας από όσους κόπτονται για τον πολιτισμό , για τη παιδεία? Κανένας από όσους έχουν αυτοδιοριστεί θεματοφύλακες του τόπου?

Ντροπή! Ντροπή που το σχολείο καταρρέει μέρα με την ημέρα, αλλά ντροπή και σε εμάς όλους που εξη χρόνια τώρα αφήσαμε τα βιβλία, τα εργαλεία εκμάθησης, τα αντικείμενα , τα μουσικά όργανα, τα τραπέζια , τα θρανία,  στο έλος της καταστροφής.  Ντροπή μας που δεν βρέθηκε ούτε ένας να σκύψει να τα μαζέψει , να τα φυλάξει , να τα προστατεύσει..

Δεν βρέιηκε ουτε ένας! ! Κανενας πεφωτισμένος Ληξουριώτης , κανένας και από δώθενε…  Ντροπή μας!

Ελένη Δ. Χιόνη

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις