Την θεσμοθέτηση προγράμματος τηλε-ιατρικής υπό τον τίτλο: «Πρόληψη στο Σπίτι», για τους κατοίκους ορεινών και δυσπρόσιτων περιοχών προβλέπει το ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ του υπουργείου Εσωτερικών: «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις» που ψηφίσθηκε από τη Βουλή.

Το πρόγραμμα αποτελεί τμήμα του «Βοήθεια στο Σπίτι», το προσωπικό του οποίου αναλαμβάνει και την εκτέλεση του «Πρόληψη του Σπίτι». Όσον αφορά το κόστος, εφόσον συμμετέχουν όλοι οι νησιωτικοί και ορεινοί δήμοι κάτω των 20.000 κατοίκων, εκτιμάται σε 109 εκατ. ευρώ ετησίως και θα καλυφθεί από το ΠΔΕ.

Σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που αναφέρονται και οι τρεις δήμοι του νησιού μας :

Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης θα πρέπει να συμμετέχουν καθώς έχουν πληθυσμό κάτων των 20.000 κατοίκων σύμφωνα με τη τελευταία απογραφή. ¨Ομως έχουμε καεί στο γιαούρτι καθώς οι εκάστοτε κυβερνήσεις συνηθίζουν να θεωρούν “νησιωτικούς” μόνο τους δήμους των νησιών του Αιγαίου.  Αυτό το πρόγραμμα ειναι απαραίτητο για τα νησιά μας και λόγω του γηρασμένου πληθυσμού που έχουμε αλλά και ότι πάρα πολλοί γέροι ζουν μόνοι και σε μικρά χωριά.  Οι τρεις δήμαρχοι Κεφαλονιάς δεν πρέπει να περιμένουν στο “οτι δώσει η Κυβέρνηση”, πρέπει να ΑΠΑΙΤΗΣΣΟΥΝ  να ενταχθούν στο πρόγραμμα και οι δήμοι του νησιού μας.

Kefaloniapress

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις