Οι Επαγγελματικοί Σύλλογοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Αργοστολίου. Ωστόσο τους περίμενε μια έκπληξη, όταν αντίκρισαν και  τους τέσσερις Δημάρχους της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Οπότε καταλαβαίνετε ότι η διαμαρτυρία αυτή είχε μεγάλη επιτυχία μιας και οι τέσσερις Δήμαρχοι άκουσαν τα αιτήματα του κλάδου, όχι μόνο των Επαγγελματιών αλλά και των εργατών μιας και εκεί ήταν και μίλησε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γ. Γαβρίλος.

Η παρουσίαση των προβλημάτων έγιναν από τον Σταύρο Γρηγορόπουλο και Νίκο Τσιμάρα. της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων. Ωστόσο εκεί ήταν και η επικεφαλής των κυλικείων η οποία αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την λειτουργία τους. .

Οι Δήμαρχοι Θεόφιλος Μιχαλάτος, Γιώργος Κατσιβέλης, Μάκης Μονιάς και Ιθάκης Διον. Στανίτσας, τους άκουσαν με προσοχή, ωστόσο όπως είπαν έχουν να αντιμετωπίζουν την Αποκεντρωμένη στην Πάτρα αλλά και το Υπουργείο.

Εν συντομία αναφέρθηκαν.

Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο -μαζί με τον υπόλοιπο λαό- απέναντι στα καινούρια αδιέξοδα που συνοδεύουν τη νέα οικονομική κρίση. Τα σύννεφα πυκνώνουν ξανά. Ξέρουμε καλά ότι οι κυβερνήσεις και η ΕΕ θα επιδιώξουν και πάλι να φορτώσουν “τα σπασμένα” στις πλάτες μας γι’ αυτό και απορρίπτουμε τα “καλοπιάσματά” τους για υπομονή και εθνική ομοψυχία. Οι νέες θύελλες που έρχονται πρέπει να μας βρουν οργανωμένους και αποφασισμένους. Αρνούμαστε να ματώσουμε ξανά! Ανοίγουμε καινούργια σελίδα αγώνα! Η κυβέρνηση θεσμοθέτησε οριζόντια μέτρα έκτακτης οικονομικής στήριξης που προσφέρουν ζεστό χρήμα και νέες διευκολύνσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες, ενώ ελάχιστα αφορούν τους αυτοαπασχολούμενους και δεν μπορούν να καλύψουν αποτελεσματικά τα νέα προβλήματα.
Ενώ οι συνάδελφοι στην εστίαση αραιώνουν τα τραπεζοκαθίσματα, την ίδια στιγμή στις αερομεταφορές, εκτός από τα δισ. των ενισχύσεων, κυβέρνηση και ΕΕ στοιβάζουν τους επιβάτες τον ένα δίπλα στον άλλο…

Η ελάχιστη ανάσα που έδωσαν τα 800 ευρώ δεν φτάνει για να καλυφτούν τα έξοδα της οικογένειας και της επιχείρησης. Δεν αρκεί η προσωρινή μετάθεση φόρων και χαρατσιών. Έρχονται τα νέα εκκαθαριστικά, οι τράπεζες μας περιμένουν στη γωνία και όλοι οι νόμοι για τη φορολογία, το ασφαλιστικό, τις συντάξεις, τις κατασχέσεις παραμένουν σε ισχύ, χωρίς να αλλάξει ούτε κεραία;

Οι πλειοψηφίες των ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να οργανώσουν την πάλη όλων όσοι πασχίζουμε καθημερινά για την επιβίωση. Το φορολογικό, το ασφαλιστικό, η δωρεάν υγεία, οι συντάξεις, η μονοπώληση, δεν είναι στην ατζέντα τους.

Η παρουσία τους ήταν δυναμική και την κατέγραψε το Video. Συνιστούμε να το δείτε να διαπιστώσετε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα όσοι διαθέτουν κυλικεία στα σχολεία.

Πηγή http://kefalonianews.gr

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις