Με «διάγγελμα» 8 λεπτών η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα (οχι δεν φορούσε φουλάρι), δικαιολογεί την αγορά φουλαριών για τις δημόσιες σχέσεις του ΕΣΠΑ Ιονίων νήσων από το Σουφλί , προσπαθώντας να διασκεδάσει το πανελλαδικό αντίκτυπο που είχε η δημοσιοποίηση του γεγονότος από το kefaloniapress.  Διάβασε εδω  και εδω .

Τα επιχειρήματά της ;

  • Σεξιστική η επίθεση γιατί παράγγειλε φουλάρια για γυναίκες και όχι γραβάτες για άνδρες.
  • Δεν επιβαρύνθηκε το ταμείο της Περιφέρειας αλλά του ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων. (Το άλλο με το Τοτό το ξέρετε;
  • Η πολυετής εμπειρία της στο Στρασβούργο ως ευρωβουλευτής κατέληξε ότι το καλύτερο προσωπικό δώρο είναι τα φουλάρια. (Μόνο που τα δώρα που δίνουν δήμοι και περιφέρειες δεν είναι «προσωπικά», είναι δώρα προς την αρχή που εκπροσωπεί ο καλεσμένος, άρα δημόσια περιουσία η οποία καταγράφεται).
  • Επειδή διαθέτει η ίδια μεγάλη συλλογή απο φουλάρια ξέρει τη χρησιμότητά τους.

Όμως η κα Κράτσα σε αυτά τα 8 λεπτά δεν απάντησε στο βασικό ερώτημα του Kefaloniapres  “Τι σχέση έχουν τα μεταξωτά φουλάρια Σoυφλίου με τον Επτανησιακό πολιτισμό και τέχνη”;

Τα δώρα της κάθε περιφέρειας , του κάθε δήμου προωθούν και αντανακλούν την τοπική τέχνη , τα τοπικά προϊόντα. Τα δώρα, σε επίσημους καλεσμένου είναι μια ευκαιρία προβολής καλλιτεχνών και προϊόντων μιας περιοχής.

Και όταν σε τηλεφωνική επικοινωνία εκπρόσωπος του γραφείου τύπου της κας Κράτσα με ειρωνεύτηκε για το δημοσίευμα του kefaloniapress με την ερώτηση «Τι θέλετε δηλαδή, να δίνει καλαθάκια με κουμ κουάτ;» ένιωσα ότι εκφράστηκε με τον χειρότερο τρόπο η περιφρόνηση , η απαξίωση και η άγνοια της επτανησιακής δημιουργίας και έγινα έξαλλη.

Ναι κυρία Κράτσα, τα επίσημα δώρα της Περιφέρειας θα μπορούσαν να είναι καλαθάκια με κουμ κουάτ χαραγμένα σε πλακέτα από Επτανήσιο καλλιτέχνη, όπως θα μπορούσαν να είναι και κεντήματα της Κεφαλονίτισσας κυρίας Τασίας με τη τέχνη της κλωστής από το φυτό αθάνατο , μια τέχνη που κρατάει απο τον 16ο αιώνα, και πολλά άλλα .

Η κυρία Κράτσα όμως είναι ευρωπαία πρωτίστως, και κάνει προσωπικά και χρήσιμα δώρα προς τους επίσημους καλεσμένους της με τα ταμεία του ΕΣΠΑ , δώρα που ουδεμία σχέση έχουν με την Επτανησιακή τέχνη, κουλτούρα και πολιτισμό.. Θέματα που φαίνεται να αγνοεί ή και να περιφρονεί η ευρωπαία περιφερειάρχης.

Ελένη Δ. Χιόνη

Ακούστε το “διάγγελμα” Κράτσα για τα μεταξωτά φουλάρια Σουφλίου:

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις