Ποιός ευθύνεται για την εγκατάλειψη του δημοτικού κτιρίου του “Θαλασσόμυλου”? Γιατί ρημάζει?

1532

Αρχική δημοσίευση στο kefaloniapress 04/06/2016

«Πονάει η ψυχή μας, γράψτε κάτι..» .  Δεκάδες Αργοστολιώτες που περπατάνε ή κάνουν ποδηλασία κάθε μέρα στην περιοχή του Θαλασσόμυλου βλέπουν την κατάντια ενός δημοτικού κτιρίου και θλίβονται..

Πως είναι δυνατόν ένα τουριστικό ακίνητο- φιλέτο να έχει εγκαταλειφθεί στη τύχη του και να καταρρέει μπροστά στα μάτια μας;  Ποια συμφέροντα, ποιες αστοχίες και λαθεμένες εκτιμήσεις έφεραν τον θαλασσόμυλο σε αυτή την κατάσταση;

θαλασσομυλος07

Δεν είναι η πρώτη φορά-και δυστυχώς ούτε και η τελευταία- που το Kefalonia press ασχολείται με την κατάσταση στα δημοτικά ακίνητα και κυρίως στα τουριστικά δημοτικά ακίνητα που περιήλθαν στο Δήμο Κεφαλονιάς το 2012.

Η εικόνα του Θαλασσόμυλου , εικόνα ανικανότητας και εγκατάλειψης έχει ονοματεπώνυμο ευθυνών της δημοτικής αρχής των ισχυρών και ικανών Αλεξάνδρου Παρίση και Διονύση Λυκούδη.

Ας πούμε για άλλη μια φορά την ιστορία του ακίνητου:

ΘΑΛΑΣΣΟΜΥΛΟΣ: παραθαλάσσιο ακίνητο επί της επαρχιακής οδού Αργοστολίου – Φαναρίου

Κάποτε εκεί  ήταν  μύλος που γύριζε με την ορμή της θάλασσας (Είναι οι πρωτες Καταβόθρες) του Μηλιαρέση.  Γι αυτό  σε παλία δημοσιεύματα αναφέρεται η περιοχή ως  ως “ο μύλος του Μηλιαρεση”

Θαλασσιος Μυλος Μηλιαρεση (1905) Θαλασσόμυλος (1928)

θαλασσομυλος

Μέγεθος οικοπέδου :  7.860 τ.μ.

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

Περιήλθε αρχικά στον ΕΟΤ από απαλλοτρίωση.

Στην πρώτη δημαρχία του Αλέκου Καλαφάτη -μετά από συντονισμένες προσπάθειες – περιήλθε στο τότε Δήμο   Αργοστολίου  στις 18-7-1984 με χρησιδάνειο για 30 χρόνια το οποίο έληξε στις 18-7-2014.

Ο Θαλασσόμυλος οταν άνοιξε το 1986
Ο Θαλασσόμυλος οταν άνοιξε το 1986

Με το νόμο 4049/2012 το ακίνητο περιήλθε  στην ιδιοκτησία του Δήμου Κεφαλονιάς.

Μέχρι σήμερα (Ιούλιος του 2016), τέσσερα χρόνια μετά την παραχώρηση του από τον ΕΟΤ, ο Δήμος Κεφαλονιάς δεν έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες για να περιέλθει πλήρως στην δημοτική ιδιοκτησία.

Στις 19/06/2015 (ακριβώς πριν ένα χρόνο), το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς παραχώρησε τον Θαλασσόμυλο στο Μουσείο Φυσικής ιστορίας.

Είναι πάντως απορίας άξιο πως έγινε η παραχώρηση από το Δήμο ακινήτου το οποίο δεν έχει στο περιουσολογιό του!   Εν τούτοις ένα χρόνο μετά την υποτιθέμενη παραχώρηση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ο Θαλασσόμυλος είναι κλειστός, ρημάζει από την υγρασία και τη θάλασσα, εγκαταλελειμμένος με πολλά όμως ανοιχτά παράθυρα ώστε να γίνει καταφύγιο περίεργων νυχτερινών δραστηριοτήτων. Ένα δημόσιο ακίνητο, ένα αρχιτεκτονικό διαμάντι, καταρρέει μπροστά στα μάτια μας εγκαταλελειμμένο από τους ιδιοκτήτες του, το Δήμο Κεφαλονιάς!

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

6 Σχόλια

  1. ΟΠΩΣ ΠΛΑΤΥΣ ΓΙΑΛΟΣ ΕΝΑ ΠΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ

  2. Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ,ΝΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΤΣΑΜΠΑ
    Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΥ, ΝΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΤΣΑΜΠΑ
    ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ
    ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΡΕ,ΠΟΥ ΠΑΜΕ…….

  3. Και γιαυτό το σκάνδαλο ευθύνονται ο Καλαφάτης που το έφτιαξε και ο Φόρτες με τον Τσιλιμιδό που το κρατήσανε και κάνανε και κοινωνικές δράσεις. Αν ο πρώτος δεν το έφτιαχνε και οι δύο άλλοι δεν το διατηρούσαν τώρα δεν θα κατέρεε.
    Άρα κακώς τα ρίχνετε στον Αλέξανδρο Παρίση και το Διονύση Λυκούδη. Γιαυτό και μόνο είστε κίτρινοι στο κεφαλονιαπρες και μαιμουδημοσιογράφοι !!!!!!!!

  4. «Πονάει η ψυχή μας, γράψτε κάτι..» . Αλήθεια;;;;; Και καλά ποιοι ψηφίσανε και βγάλανε το Παρισολυκουδεικο συνάφι;

  5. Έχει μείνει κανένας αδελφός, παιδί, κουμπάρος, δίχως δουλειά που να έχει σχέση με το δήμο και το κράτος; Σύμβουλοι του Δημάρχου (τουλάχιστον δύο), εκμεταλευτές παραλιών (τουλάχιστον τρεις μαζί με τον αρχηγό), τρενάκηδες (ένας), επαγγελματίες λουνα παρκ σε δημοτικούς χώρους, αδελφο-κουνιάδια-κουμπάροι σε σπήλαια, θέατρο κ.λ.π., κουμπάροι κ.λ.π. κολλητοί, όλοι μα όλοι συγγενείς και φίλοι στα 6 χρόνια κατοχής της Κεφαλονιάς έχουν βολευτεί. Άρα …..άχρηστος ο θαλασσόμυλος !!!! Αφήστε τον να ριμάξει και θα μπαλαμουτιάσουμε την κατάσταση με κανέα μεγαλόπνοο όραμα π.χ. “το όραμα του Πλατύ Γιαλού” (και μετά ξύπνησε ο Νιόνιος).

  6. Ο,τι καταρρέει είναι καλό γιατί οδηγεί στην μια και μοναδική οργανωμένη παραλία…..
    Τα χρήματα τα έχει μεγάλη ανάγκη ο κοντός.
    Λίγη δουλειά στις άλλες επιχειρήσεις, πολλά έξοδα, αν λοιπόν δεν δουλέψει και εκεί την κάτσαμε την βάρκα, την καθισμένη βέβαια ήδη….
    Ρημαδιό όλα λοιπόν μήπως και συρθεί το κάρο…
    Κεφαλονίτες όλοι οι άλλοι πλήν συναφιού, κουμπάρων, κολλητών, ρουφιάνων και ταχυδρόμων πάμε να πνιγούμε !!!
    Αλλά θα απαλύνει ο πόνος μας με ένα μεγαλόπνοο όραμα ψωνισμένου κομπλεξικού, ψηφισμένο απο το μπετόν αρμέ συμβούλιο, που δεν ντρέπεται για λσμό του που υπάρχει.
    Και καλά κάτι αμόρφωτοι και αστοιχείωτοι των οποίων τον ρόλο γνωρίζουμε αλλά και κάτι ηλικιωμένοι που δεν ντρέπονται τα μούτρα και την ηλικία τους.

Comments are closed.