ΣΑΜΗ – Με συνθήματα και αποδοκιμασίες οι Συλλογικότητες δεν επέτρεψαν τη συνεδρίαση του ΔΣ

1931

Με συνθήματα και αποδοκιμασίες οι Συλλογικότητες που εδώ και 18 μέρες περίπου βρίσκονται στο λιμάνι της Σάμης για να μην εκφορτωθούν οι ανεμογεννήτριες των Διλινάτων, δεν επέτρεψαν στους εκπροσώπους των εταιριών και της θυγατρικής της ΔΕΗ να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για την προστασία της περιοχής από τις πλημμύρες.

Με την έναρξη της συνεδρίασης του ΔΣ αποχώρησαν δυο αντιδήμαρχοι , ο δήμαρχος Μάκης Μονιάς ανέφερε ότι αυτός ζήτησε από τις εταιρίες να παραβρεθούν στο ΔΣ για να ενημερώσουν τα μέλη του ΔΣ για τις προτάσεις τους με διαφάνεια και δημοκρατία.

Τα μέλη του ΔΣ δέχτηκαν να ενημερωθούν από τις εταιρίες αλλά οι συλλογικότητες παρέμβηκαν με συνθήματα όταν ο εκπρόσωπος της εταιρίας ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΕΗ ΑΕ πήγε στο μικρόφωνο .  Παρά τη διακοπή για να ηρεμήσουν τα πνεύματα , τα πνεύματα δεν ηρεμήσανε και Δημοτικό Συμβούλιο δεν έγινε..

Κατά την έξοδό του από την αίθουσα ο εκπρόσωπος της κατασκευαστικής του αιολικού πάρκου Δημήτρης Καραγκουλές δήλωσε ότι παλαιότερα σαν συνδικαλιστής φοιτητής και πολιτικός είχε βρεθεί στην ίδια θέση. Να μην του επιτρέπουν να μιλήσει αλλά αυτοί που του το απαγόρευαν δεν ήταν από το προοδευτικό μπλοκ αλλά κάποιοι άλλοι.. (Ο κ. Καραγκουλές υπήρξε στέλεχος του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος και στους πρωτεργάτες του Πολυτεχνείου).  Οικάτοικοι της Σάμης και της Κεφαλονιάς πρέπει να μάθουν την αλήθεια για το αιολικό πάρκο. Φταίει αυτό το αιολικό πάρκο για τις πλημμύρες;

Οι δηλώσεις Καραγκουλε στο 09.50 – Οι δηλώσεις Στέλιου Σπαθή στο 14.00

Λίγα λεπτά αργότερα σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι οι ανεμογεννήτριες θα εκφορτωθούν στη Σάμη. Πρόκειται για 4 ανεμογεννήτριες που συγκροτούν το Αιολικό Πάρκο της ΔΕΗ και δεν υπάρχει προγραμματισμός για περισσότερες.

Ο Στέλιος Σπαθής επικεφαλής της αντιπολίτευσης κατάγγειλε την ανικανότητα της δημοτικής αρχής να συγκαλεί δημοτικό συμβούλιο και να μη μπορεί να το φέρει σε πέρας.

Οι Συλλογικότητες μετά τη λήξη της συνεδρίασης κατευθύνθηκαν προς το λιμάνι εκεί που βρίσκεται το πλοίο για να συνεχίζουν την κινητοποίηση για 19η ημέρα.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις