Μανιφέστο – Διαμαρτυρία κατοίκων Ερίσου για τους Δασικούς Χάρτες της Κεφαλονιάς – Μαζεύουν υπογραφές

1169

Οι Κεφαλονίτες ανά τον πλανήτη, έχουν μείνει άναυδοι με τους νέους δασικούς χάρτες που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα. Φθάνουν συνέχεια καταγγελίες στο kefaloniapress για πολλές περιπτώσεις. Ο κόσμος τώρα θα πρέπει να αποδείξει τα αυτονόητα. Δυο αδέλφια απο την Ερισο πήραν την πρωτοβουλία να συντάξουν διαμαρτυρία και να ζητήσουν υποστήριξη από κάθε Κεφαλονίτη που αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα.

Μπορείτε να υπογράψετε και εσείς το μανιφέστο στον παρακάτω σύνδεσμο

https://www.change.org/p/the-greek-owners-of-land-the-greek-state-confiscates-people-s-pr%CE%BFperty-by-deeming-it-forest?recruiter=690417971&utm_source=share_petition&utm_medium=facebook&utm_campaign=share_petition&utm_term=9e8a308a72a54086bf7eb9a7f8cf9c01&recruited_by_id=17874310-0188-11e7-817c-d7dae04e074e&utm_content=fht-27196044-en-us%3A0

Το μανιφέστο τους ειναι το κάτωθι :

Το ελληνικό κράτος με μία πρωτοφανή για τα χρονικά ενέργεια καταργεί εμμέσως την ιδιοκτησία και κρατικοποιεί αυθαίρετα και έμμεσα αγροτεμάχια σε όλη την Ελλάδα. Με δύο κινήσεις παραλύει την ικανότητα μικρών  ιδιοκτητών να αντλούν αξία από την περιουσία τους και να την αξιοποπιούν ελεύθερα κατά το δοκούν.

Η καταπάτηση και κρατικοποίηση της περιουσίας συμβαίνει με δύο τρόπους

1) Με την κύρωση των Δασικών Χαρτών. Η πολιτεία αυθαίρετα αναρτά και κυρώνει δασικούς χάρτες χωρίς να λαμβάνει υπόψιν καμία κατά τόπους ιδιομορφία όπως και χωρίς να δίνει και πολύ σημασία στον χαρατήρα των εκτάσεων. Αυθαίρετα το ελληνικό δημόσιο έχει πρασινίσει όλη την επικράτεια και ζητά εν μέσω της κρίσης του Κορωνοιού από τους ιδιώτες να προβούν σε ενστάσεις οι ίδιοι με δικά τους έξοδα. Δηλαδή να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες.

Για όσους δεν γνωρίζουν , οι δασικές γαίες , τα δάση και ό,τι θα χαρακτηριστεί δασικό (αυθαίρετα, απλά με πράσινο φόντο στον ψηφιακό χαρτη του κτηματολογίου) ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΟΎΝ δηλαδή ουσιαστικά χάνεται ο τίτλος ιδιοκτησίας. Σου το παίρνει το δημόσιο αγαπητέ ιδιοκτήτη. Επίσης για να μας προλάβουν όλους με την κύρωση των χαρτών (που έχει γίνει) παγώνουν οι εκτάσεις δηλαδή δεν μπορείς να κάνεις τίποτα ούτε να πουλήσεις/μεταβιβάσεις  ούτε να διανείμεις μια κληρονομιά που είναι να χωριστεί !!!

Αν κάποιος πολίτης δηλαδή δεν δύναται ή δεν προλαβαίνει να κάνει ένσταση αυτόματα και οριστικά σε 3 μήνες η Γη του θα χαρακτηριστεί δασική και μετά τον θάνατό του(αφού δεν μπορεί να την μεταβιβάσει) θα έρχεται στα χέρια του Δημοσίου. Θα δημεύεται δηλαδή, θα κρατικοποιείται. Αυτό αποτελεί ευθεία καταπάτηση καταστρατήγηση και ακύρωση του θεμελιώδους διακαιώματος της ιδιοκτησίας με τακτικές αιφνιδιασμού εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης και οικονομικής καταστροφής της πανδημίας του Κορωνοιού.

Αυτό ξεκάθαρα θυμίζει απαλλοτρίωση γαιών και αναδιανομή αργότερα από τον κρατικό μηχανισμό , τακτικές μιας λησμονημένης άλλης εποχής και καθεστώτων μονολιθικών.

Μία σκέψη ακόμη. Ακόμη και αν κάποιες εκτάσεις είναι δασικες γιατί να μην μεταβιβάζονται οι τίτλοι τους και τελικά να κρατικοποιούνται; Μπορούν κάλλιστα να είναι δάση (με όλους τους περιορσμούς και κανόνες που διέπουν τα δάση) αλλά οι τίτλοι τους να παραμείνουν στους ιδιοκτήτες τους, με ποιο δικαίωμα καταργείται η ιδιοκτησία μονομερώς με κρατική καταστολή και βία; Επίσης ποιος μπορεί να αποκλείσει τον οποιονδήποτε να παέι να ζήσει με το αντίσκοινό του στο δάσος του παππού του αν δεν αντέχει τις πόλεις ή δεν μπορεί να πληρώνει τα έξοδα των πόλεων; Στο εξωτερικό υπαρχει πλέον το κίνημα tiny homes που ουσιαστικά πολλοί αποσύρονται στα δάση με απόλυτο σεβασμό για τα δάση. Ναι αυτηροί κανόνες αλλά όχι καταπάτηση και κρατικοπποίηση της περιουσίας.

2) Το ελληνικό κράτος με μια δεύτερη  κίνηση ΜΑΤ καταργεί και την κατα παρέκλιση δόμηση σε μικρές κατω των 4 στρεμάτων ιδιοκτησίες. Δηλαδή αν έχεις ένα χωράφι καθαρό 2,5 στρεμάτων δεν μπορείς πια να χτίσεις τίποτα απολύτως. Διαγράφεται η αξία του και ουσιαστικά φτωχοποιείται ο ιδιοκτήτης του.

Για παράδειγμα ένα οικόπεδο 2,5 στρεμάτων εκτός οικισμού αν κοστίζει σημερα 50 χιλιαδες ευρώ το στρέμμα μετά το νομοσχέδιο της κυβέρνησης θα χάσει παντελώς την αξία του καθώς πια δεν θα  μπορέι κανείς να χτίσει και άρα αξιοποιήσει την γη αυτή. Η κυβέρνηση θεωρεί προφανώς τους κατοίκους της Ελλάδος φεουδάρχες της Μεσσαιωνικής Ευρώπης δηλαδή πως όλων η γη εινα ανω των 4 στρεμμάτων. Απλά να υπενθυμίσουμε στην κυβέρνηση πως η γη που κατέχει ο μέσος έλληνας είναι κάτω των 4 στρεμμάτων και η τακτική των οικογενειών ήταν να μοιράζουν και να τεμαχίζουν τα χωράφια τους ώστε όλα τα παιδιά να έιχανε ένα κομμάτι γης, ενα αποκούμπι.

Αποτέλεσμα είναι η ξεκάθαρη και ευθεία φτωχοποίηση των μικροιδιοκτητών στην Ελλάδα αφού ουσιαστικά οι αξίες τους, το αποκούμπι τους , η γη τους χάνει την αξία της. Να προσθέσω πως μια γη χωρίς αξία καταργεί και την ικανότητα υποθήκης σε αυτή για δανεισμό και επένδυση (πρόβλημα που εχει θίξει καιρό ο Henrando De soto με την περίφημη εργασία του ).  Δηλαδή με ενα νόμο καλημέρα όλοι φτωχότεροι από αύριο.

Συμπεράσματα :

Σκέψεις. Η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό είναι ενός κράτους πατερούλη που μαζεύει τις μάρκες απο το καζίνο για να τις εξαργυρώσει μετά κατά το δοκούν. Δηλαδή στο όνομα του περιβάλλοντος και της “οργανωμένης δόμησης” εν μέσω φυσικά της πανδημίας όλες αυτές οι γαίες λόγω αδυναμίας για ένσταση(αν είναι δασικές ) ή λόγω ευθείας κατάργησης της αξίας τους (νομοσχέδιο που καταργεί κατα παρέκκλιση δόμηση) θα περάσουν σε κρατικά χέρια ή χέρια άλλων μεγάλων ιδιοκτητών που περιμένουν να αρπάξουν απο την σφαγή όποιο κομματάκι μπορέσουν. Είναι δύκολο να μην βλέπει κανείς ίσως και άμεσο μέλλον έναν νέο δασικο χάρτη(αφού μαζέψανε τις μαρκες) με μαζικους αποχαρατκτηρισμούς ωστε οι εκτάσεις που πολύ ωραία και διακριτικά το κράτος “έκλεψε” να τις μοιράσει τώρα σε μεγάλους επενδυτές και εταιρείες του εσωτερικού ή του εξωτερικού. Λίγο διαφέρει. Ο θάνατος της μικρης ιδιοτησίας και της ελευθερίας συμβαίνει τώρα από μια κατά τα άλλα φιλελεύθερη κυβέρνηση.

Κάλεσμα για Αντίδραση:

Σκοπός αυτού του “μανιφέστου” έιναι να ενημερωθούμε όλοι και να γνωρίζουμε την σοβαρότητα της κατάστασης . Η Ελλάδα αποδεικνύει πως ούτε η ιδιοκτησία γης το πιο ασφαλές ίσως διαχρονικά καταφύγιο ούτε αυτό είναι πλεον ασφαλές και απειλείται όχι από κάποια συγκυρία οικονομική αλλά απο το ίδιο το Κράτος.

Η μαζική αντίδραση είναι οι ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ όλων μας ανεξαιρέτως. Όλοι μαζικά πρέπει να κάνουμε εστάσεις για να σταματήσει η αυθαιρεσία.

Πρέπει να ενημερώσουμε όσους γνωρίζουμε και είναι κάτοικοι εξωτερικού και θα δουν τις περιουσίες τους να κρατικοποιουνται ή να μηδενίζονται.

Δηλαδή σε πρώτη φάση ΔΙΑΔΩΣΤΕ το , στείλτε το σε μεηλ και υπογράψτε στο PETITION που θα ακολουθήσει. Η Γη των παππούδων μας είναι δική μας. Το διακιώμα της ιδιοκτησίας είναι θεμελιώδες και αναφάιρετο.

 

Γερμενής Παναγής

Γερμενής Ευάγγελος

Κάτοικοι Ερύσου Κεφαλληνίας

Φεβρουάριος 2021

Μπορείτε να υπογράψετε και εσείς το μανιφέστο στον παρακάτω σύνδεσμο

https://www.change.org/p/the-greek-owners-of-land-the-greek-state-confiscates-people-s-pr%CE%BFperty-by-deeming-it-forest?recruiter=690417971&utm_source=share_petition&utm_medium=facebook&utm_campaign=share_petition&utm_term=9e8a308a72a54086bf7eb9a7f8cf9c01&recruited_by_id=17874310-0188-11e7-817c-d7dae04e074e&utm_content=fht-27196044-en-us%3A0

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

2 Σχόλια

  1. Δέν υπογράφω αυτή τήν ηλίθια Κρατική απόφαση.

Comments are closed.