Ο ΓΓ του Υπουργείου Ναυτιλίας Βαγγέλης Κυριαζόπουλος στο live forum του kefaloniapress

222
Ευάγγελος Κυριαζόπουλος Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων

Το kefaloniapress έχει τη τιμή να φιλοξενήσει, τον κ. Βαγγέλη Κυριαζόπουλο Γενικό Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στις 20 Απριλίου στις 18.00 μμ στο Live forum “Τι λιμάνια έχει ανάγκη η Κεφαλονιά σήμερα και στο μέλλον;  Υποδομές, Χρηματοδότηση, Ασφάλεια.”

Ποιος είναι ο Βαγγέλης Κυριαζόπουλος.

Πρώτα να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Κυριαζόπουλος έχει επισκεφθεί την Κεφαλονιά τον Οκτώβριο του 2020 μαζί με τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη προκειμένου να διαπιστώσουν την έκταση των καταστροφών στα λιμάνια απο το πέρασμα του Ιανού.  ( Δείτε εδω το ρεπορταζ του Kefaloniapress).

Ο κ. ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ έχει αναλάβει χρέη Γενικού Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από τις 05-08-2019.

Είναι Οικονομολόγος με Master από το Τμήμα Maritime Studies του College of Cardiff (Wales).

Είναι κάτοχος διδακτορικού με γενικό θέμα «Λιμένες, Χωροταξία και Περιφερειακή Ανάπτυξη», ενώ εκπονεί μεταδιδακτορική διατριβή στη «Θαλάσσια Χωροταξία – Γαλάζια Ανάπτυξη» στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει εκτελέσει χρέη Διδάσκοντος στην Σχολή Ευελπίδων και στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου, ενώ έχει συμμετάσχει ως Διδάσκων σε 3 μεταπτυχιακά προγράμματα (Πάντειο, Πανεπιστήμιο Κρήτης, ΕΚΠΑ). Έχει διδάξει ναυτιλιακά, logisticsκαι χωροταξικό – στρατηγικό σχεδιασμό στο Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης καθώς και σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, ΚΕΚ και κολέγια.

Στον ιδιωτικό τομέα έχει εργαστεί στους τομείς της ναυτιλιακής έρευνας, της ναυτιλίας, των τραπεζών και της ναυτιλιακής δημοσιογραφίας. Επίσης, έχει εργαστεί ως Ειδικός Επιστήμονας στην Δ/νση Χωροταξίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και επιστημονικός σύμβουλος υπουργών στα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ναυτιλίας.

Έχει συμμετάσχει σε διάφορες επιτροπές και ομάδες εργασίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή , τον ΟΟΣΑ και στην Ελλάδα σε θέματα που αφορούν στον χωροταξικό σχεδιασμό, στον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό, παράκτια διαχείριση, νησιωτική πολιτική, καταδυτικά πάρκα, υδατοκαλλιέργειες, μεταφορικά δίκτυα, βιομηχανικά πάρκα, τουριστικά χωροταξικά θέματα και αστικά /περιφερειακά έργα.

Υπήρξε ειδικός συνεργάτης του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στην συνέχεια υπηρέτησε τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γαλατσίου και ως μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΕ (2015-2019).

Έχει πλήθος επιστημονικών και άλλων δημοσιεύσεων, έχοντας, μεταξύ άλλων, ειδικό ενδιαφέρον σε θέματα ναυτικής παράδοσης.

Ο κ. Κυριαζόπουλος  στο forum του kefaloniapress θα αναπτύξει την πολιτική του Υπουργείου του για την ανάπτυξη των λιμανιών της Κεφαλονιάς, για τα έμεσα προβλήματά τους και κυρίως τις λύσεις που θα δρομολογηθούν -δεδομένου ότι ανοίγει η τουριστική σεζόν – για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία τους. Θα ακούσει τις απόψεις και προτάσεις των Δημάρχων της Κεφαλονιάς, των Ακτοπλοϊκών εταιρειών , των φορέων. Αλλά και θα απαντήσει σε ερωτήσεις και σχόλια θεατών.

Διότι, αρκεί μια προβλήτα, ένας ντόκος και δυο δέστρες για τον ορισμό του λιμένος σήμερα;

Ε.Χ.

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις