Ένα χρόνο μετά δεν μπορούν να εφαρμόσουν το νόμο τους Κυβέρνηση και Δήμος !

 Η είδηση έρχεται στην πιο ακατάλληλη ώρα…

Εν μέσω πανδημίας, καραντίνας και λίγο πριν το (όποιο) Πάσχα και το (όποιο) ξεκίνημα της τουριστικής  περιόδου προκύπτει πρόβλημα με το μάζεμα των σκουπιδιών !

 Η είδηση λέει πως το  Ελεγκτικό Συνέδριο «βάζει φρένο» στο Δήμο Αργοστολίου στο να συνάψει προγραμματική σύμβαση με την ΕΔΑΚΙ και να μαζεύονται τα σκουπίδια !

Για τους γνωρίζοντες τα πράγματα οι εξελίξεις ήταν… αναμενόμενες !

Η ΕΔΑΚΙ για την οποία πανηγύριζαν Κυβέρνηση, Βουλευτής, Κράτσα, πριν ένα χρόνο όταν  ξαφνικά αποφάσισαν να τα αλλάξουν εν μία νυκτί όλα όσα έχουν σχέση με το σύστημα της διαχείρισης των σκουπιδιών, δεν μπορεί να συνάψει ως Ανώνυμη Εταιρεία προγραμματική σύμβαση με το Δήμο για να μπορεί να μαζεύει τα σκουπίδια!

Αυτό το γεγονός φαίνεται ότι ο Δήμαρχος Θ. Μιχαλάτος και οι συνεργάτες του … δεν το γνώριζαν  ή … το θεώρησαν ήσσονος σημασίας !

Το θέμα  πάντως είναι ότι εκτός από  νομικές /τυπικές διαστάσεις  το πρόβλημα έχει και πολιτικές  διαστάσεις και δείχνει αν μη τι άλλο:

Αφενός την προχειρότητα με την οποία άρον – άρον πέρυσι η Κυβέρνηση με την σύμπραξη της περιφερειακής αρχής Κράτσα  αποφάσισε να διαλύσει με πρόχειρο τρόπο  ό,τι πολύτιμο είχε δημιουργηθεί στην Κεφαλονιά εδώ και 4 δεκαετίες, οπότε και προκύπτουν συνεχώς προβλήματα εφαρμογής του νόμου έτσι που ένα χρόνο μετά (!) δεν έχει λειτουργήσει πλήρως ο νέος ΦΟΔΣΑ.

Αφετέρου η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να μπλοκάρει το μάζεμα των σκουπιδιών από την ΕΔΑΚΙ δείχνει την αναποτελεσματικότητα  (σε άλλο ένα γεγονός) της δημοτικής αρχής στο δήμο Αργοστολίου να αντιμετωπίσει τρέχοντα ζητήματα !

Τώρα τι μέλλει γενέσθαι; Βουλευτής και Δήμαρχος μάθαμε τρέχουν άρον – άρον στην Αθήνα να δουν στα Υπουργεία τι μπορούν να κάνουν και πώς να μαζέψουν τα πράγματα και μαζί … τα σκουπίδια !

Σημείωση:  «Το φρένο» του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα μπει και στους άλλους δύο δήμους Σάμης και Ληξουρίου !

Ε.Χ.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις