ΒΟΜΒΑ! Όλες οι αποφάσεις του ΔΣ του ΦοΔΣΑ είναι παράνομες ! Ακόμη και για την προσφυγή στο ΣτΕ!

461

ΒΟΜΒΑ : Στον «αέρα» ο ΦΟΔΣΑ ! Όλες οι αποφάσεις του ΔΣ παράνομες ! Ακόμη και για την προσφυγή στο ΣτΕ!

Όπως δημοσιεύσαμε  στην ανάρτηση για το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Αργοστολίου  (δες εδώ) , καθαρογράφτηκαν οι αποφάσεις της επιτροπής του άρθρου 152 στις προσφυγές εναντίον του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων που είχαν υποβάλει οι Φόρτες και Σαρλής- Μπούκας (σύμβουλοι Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας)  . 

Που σημαίνει ότι μέχρι να ανατραπούν από το οποιοδήποτε αρμόδιο ανώτερο δικαστήριο ισχύουν ! 

Άρα έχοντας αποφασίσει η επιτροπή του άρθρου 152:

  • Πως η ιδρυτική Γενική Συνέλευση του ΦοΔΣΑ στις 15/6/2020 δεν είχε νόμιμη σύνθεση, οι αποφάσεις που έχει πάρει της εκλογής του ΔΣ του ΦοΔΣΑ και της έγκρισης του καταστατικού στερούνται νομιμότητας !
  • Πως το ΔΣ του ΦοΔΣΑ δεν έχει νόμιμη σύνθεση, όλες οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί από το ΔΣ στερούνται νομιμότητας !
  • Πως η διαπιστωτική πράξη του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη για την νομιμότητα της σύσταση του ΦοΔΣΑ στις 4/8/2020 στερείται νομιμότητας, συμπαρασύρει όλη τη λειτουργία του ΦοΔΣΑ και όλες τις αποφάσεις τόσο της Προέδρου, όσο και του ΔΣ !

Μέχρι την ανατροπή αυτών των αποφάσεων (4 και 5/22-4-2021) από το Συμβούλιο Επικρατείας (ΣτΕ) που έχει αποφασίσει να προσφύγει ήδη το ΔΣ του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων,  ο φορέας … ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ και συνεχίζουν να λειτουργούν ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ τα προηγούμενα σχήματα και στην Κεφαλονιά η ΕΔΑΚΙ με όλες της τις αρμοδιότητες !

Επισημαίνουμε ότι ήδη το ΔΣ του ΦΟΔΣΑ από τις 10 Μαΐου έχει σπεύσει και πήρε την 43/2021 απόφαση (ΑΔΑ: 6ΨΒΞ46ΜΜΜ7-103) για να προσφύγει στο ΣτΕ αναγνωρίζοντας τόσο τις δύο αποφάσεις της επιτροπής όσο και όλες τις εκ του νόμου συνέπειες τους.

Βέβαια από νομικούς που ζητήσαμε την γνώμη τους, υπάρχει το εξής ζήτημα:

Από την στιγμή που η επιτροπή του αρ. 152 έχει κρίνει ως μη νόμιμη τη σύνθεση του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ σημαίνει ότι και οι αποφάσεις του δεν είναι νόμιμες, άρα και η 43/2021 που αποφάσισε να καταφύγει στο ΣτΕ στερείται νομιμότητας !

Τώρα το λόγο έχει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση (Πάτρα) και ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης στον οποίο προσωπικά έχουν κοινοποιηθεί οι δύο αποφάσεις της επιτροπής του άρθρου 152 να τις εφαρμόσει, οπότε και υποχρεούται να τις εφαρμόσει

Στην αντίθετη περίπτωση εννοείται ότι διαπράττει σοβαρή παράβαση καθήκοντος .

Επίσης έχοντας νόμιμο συμφέρον ο Δήμος Αργοστολίου και η ΕΔΑΚΙ πρέπει να φροντίσουν για την εφαρμογή της απόφασης από τον Συντονιστή ! Αναμένουμε ενημέρωση για τις ενέργειές τους.

Ένα χρόνο μετά αποδεικνύεται ότι το νομοθέτημα της Κυβέρνησης των αρίστων για την διαχείριση των απορριμμάτων με το περιβόητο άρθρο 93 ήταν σαθρό και δημιούργησε περισσότερα προβλήματα από εκείνα που υποτίθεται πως θα έλυνε !

Τρεχάτε ποδαράκια μου , κυρία Κράτσα..

Kefaloniapress

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις