Ποια θα είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο μετά την 1η Σεπτέμβρη ;

1154

Η κατάσταση στο Νοσοκομείο την 1η Σεπτέμβρη με την αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών

Το Νοσοκομείο Αργοστολίου εδώ και χρόνια καταρρέει ενώπιον της Κυβέρνησης και της 6ης ΥΠΑ αλλά ουδείς φαίνεται να νοιάζεται.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΑΡΑΣ, Πρόεδρος Εργαζομένων Νοσοκομείου Κεφαλονιας

Συζητήσαμε την κατάσταση που δημιουργείται στο Νοσοκομείο Αργοστολίου με τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό , με τον πρόεδρο των εργαζομένων Κώστα Τσιμάρα.

Σύμφωνα με στοιχεία του Σωματείου περίπου 30 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων είναι ανεμβολίαστοι. Στις επόμενες ημέρες το Σωματείο θα οργανώσει ενημερωτική σύσκεψη για όλους τους εργαζόμενους αναφορικά με την ανάγκη εμβολιασμού για την προστασία της ζωής τους αλλά και της δημόσιας υγείας με την πνευμονολόγο , υπεύθυνη της κλινικής covid Σίσυ Καπετανάκου.

ΣΥΣΥ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΟΥ – ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΛΙΝΙΚΗΣ COVID ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Ο κ. Τσιμάρας επισήμανε ότι η αναστολή εργασίας του προσωπικού λόγω μη εμβολιασμών θα δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου. Η κάλυψη των θέσεων των ανεμβολίαστων θα γίνει με ανακατανομή προσωπικού  μεταξύ των κλινικών του Νοσοκομείου. Μόνο που όχι μόνο δεν περισσεύει κανείς νοσηλευτής στις κλινικές αλλά λείπουν κιόλας. Αυτή η ανακατανομή θα μεγαλώσει τα κενά , θα εντατικοποιήσει την δουλειά τους ενώ θα έχουμε κατακόρυφη πτώση της ποιότητας νοσηλείας. Προφανώς πάλι θα περιοριστούν τα τακτικά χειρουργεία με κίνδυνο για την εξέλιξη της υγείας των ασθενών.

Στις προσλήψεις γιατρών συνεχίζεται το αδιέξοδο. Μηδενικό το ενδιαφέρον γιατρών να υπηρετήσουν στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς. Τους λόγους τους έχουμε αναπτύξει πολλές φορές , δυστυχώς δεν εισακούγονται από πουθενά.

Η 1η Σεπτέμβρη που θα εργάζονται στις μονάδες υγείας μόνο οι εμβολιασμένοι θα φέρει πολλά περισσότερα προβλήματα στο Νοσοκομείο μας στα ήδη υπάρχοντα, καταλήγει ο κ. Τσιμάρας.

√ ΥΓ Στις 13 Αυγούστου 2021 δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για  : ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ και λογοι απαλλαγής απο την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμου

Ε.Χ.

 

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις