Ο Θεόφιλος συκοφαντεί ασύστολα «ξεχνώντας» πως αυτός έχει μιλήσει «να εξεταστεί το ενδεχόμενο να πάει το εμπορικό λιμάνι, κάτω από το νταμάρι του Μαλιαγρού».

 Προηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Διονύσης Μινέτος ο οποίος σε συνέντευξή του σχετικά με την δημιουργία δεξαμενών καυσίμων στη Λαγκάδα «άφησε σοβαρότατες αιχμές εναντίων Δημοτικών Συμβούλων» αναφέροντας δίχως στοιχεία και με συκοφαντική πρόθεση πως κατά τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με την μεταφορά του εμπορικού λιμανιού «Υπήρχαν Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι δεν ψήφισαν την θέση του λιμένα στο χώρο της ΔΕΗ , αλλά υπερασπίστηκαν τη δημιουργία νέου λιμένα στο λατομείο του Μαλιαγρού!».

Ο κ. Μινέτος δεν κατονόμασε κανέναν δημοτικό σύμβουλο, αλλά έκανε ευθέως επίθεση στον απλό δημότη Capt Ηλία  Στεφανάτο ο οποίος την επομένη από το kefaloniapress  (δες εδώ) έθεσε σε αντιδιαστολή τα ψέματα της δημοτικής αρχής με την αλήθεια των γεγονότων καταλήγοντας την παρέμβαση του με την αλήθεια – «σκαμπίλι» στον Μιχαλάτο και τους συνεργάτες του πως η «Δημοτική Αρχή είναι γρήγορη στο να κατακρίνει αλλά πολύ αργή στο να καταλάβει» !

Μάλιστα ο Καπετάνιος ευθέως καταλόγισε στην Δημοτική Αρχή ότι «με αλαζονεία, αδιαλλαξία και ανυπόστατη έπαρση, διοικεί αυτήν την πόλη… βαδίζοντας στα όρια της συκοφαντικής δυσφήμησης» !!!

Επίσης αξιοπρόσεκτο είναι το γεγονός πως την επομένη των δηλώσεων Μινέτου ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος μίλησε … με ονόματα κάνοντας για μία ακόμα φορά αναίτια προσωπική επίθεση στον Μάκη Φόρτε αποδεικνύοντας πως στο πρόσωπο του πρώην δημάρχου βλέπει … φαντάσματα !

Συγκεκριμένα ο Θεόφιλος μεταφράζοντας τον κ. Μινέτο είπε:

«Θεωρώ ότι την προηγούμενη φορά οι αντιδράσεις και οι διαφοροποιήσεις ορισμένων  –αναφορικά με την μετεγκατάσταση του εμπορικού λιμανιού – ήταν να φύγει το εμπορικό λιμάνι από το Αργοστόλι και κάποιοι είχαν πει, αν θυμάμαι καλά ο κος Φόρτες, να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να πάει το εμπορικό λιμάνι, κάτω από το νταμάρι του Μαλιαγρού».

Επειδή λοιπόν ο κ. Μιχαλάτος έχει κοντή και επιλεκτική μνήμη θα του θυμίσουμε ότι αν ήταν κάποιος ο οποίος δεν είχε αποκλείσει «να εξεταστεί το ενδεχόμενο να πάει το εμπορικό λιμάνι, κάτω από το νταμάρι του Μαλιαγρού» ήταν… ΑΥΤΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ !!!

Και συγκεκριμένα την προηγουμένη του δημοτικού συμβουλίου 27 Απριλίου στο forum του kefaloniapress για το master plan του Λιμένος Αργοστολίου ο Θεόφιλος Μιχαλάτος ξεκάθαρα είπε :

«Για μένα κυρίαρχο είναι ότι πρέπει ξεκάθαρα να πάρουμε μια απόφαση να φύγει το εμπορικό λιμάνι και αν είναι μελετητές που έχουν πάρει τα χρήματα για να μελετήσουν προτείνουν την πρόταση του κ. Στεφανάτου, εγώ τη δέχομαι.  Δεν έχω κάποιο θέμα» . Για να προσθέσει στη συνέχεια: «Καλούμε τη μελετήτρια να παγώσει τις προτάσεις που έχει , να ξανασχεδιάσει τη μελέτη , το master plan του λιμανιού και να ξεκαθαρίσει το Master plan ότι φεύγει το εμπορικό λιμάνι.”

Η πλήρης  τοποθέτηση του κ. Μιχαλάτου στο forum του kefaloniapress για το master plan του Λιμένος Αργοστολίου δημοσιεύθηκε στις 6/5/2021  (δες εδώ) .

Αντίθετα, η πρόταση του Μάκη Φόρτε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την επομένη του forum στις 28/4 ,  όπως καταγράφεται στην απόφαση 90/2021 του δημοτικού συμβουλίου (ΑΔΑ: Ψ4Δ446ΜΓΤΤ-ΡΙΩ) ήταν:

«Με αδιαπραγμάτευτες θέσεις επί του σχεδίου του Master Plan Λιμένος Αργοστολίου

1). Το εμπορικό λιμάνι να χωροθετηθεί εκτός της πόλης του Αργοστολίου και της σημερινής του θέσης.

2) Να υπάρξουν προτάσεις για την συνολική αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού του Αργοστολίου και της ευρύτερης περιοχής με βάση τα σημερινά δεδομένα και φυσικά λαμβάνοντας υπόψη την τελική λύση για τη θέση του εμπορικού λιμένα.

Ζητάμε από το Υπουργείο

Εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος (όχι περισσότερο του μηνός) να σταλεί στο Δήμο Αργοστολίου επικαιροποιημένη η πρόταση για το Master Plan Λιμένος Αργοστολίου επί της οποίας θα συζητήσει και θα αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο στο σύνολό της και όχι αποσπασματικά»

Που καταλήγουν όλα αυτά;

Γι’ άλλη μία φορά ο Θεόφιλος Μιχαλάτος συλλαμβάνεται ψευδόμενος και χωρίς αναστολές να συκοφαντήσει αντιπάλους του προκειμένου να υπερασπιστεί τα προσωπικά επιχειρηματικά του συμφέροντα, όπως ήδη έχουμε σημειώσει στο ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ :  «…ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος  δεν έκρυβε το επαγγελματικό του ενδιαφέρον για την αγορά του οικοπέδου (Σημ. στο Δράπανο της ΔΕΗ) και την λειτουργία εκεί ακριβώς του ίδιου τύπου επιχείρηση (Σημ. αποθήκευση καυσίμων)».

Σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη  θα παιχτεί άλλη μία πράξη του ίδιου έργου….  Πόσο βαρετό! Πόσο προβλέψιμο είναι όλο αυτό!

Κλείνουμε αυτό το άρθρο θέτοντας στους Aναγνώστες μας κάποια ερωτήματα για προβληματισμό … Και τούτο γιατί ήδη μπήκαμε σε μακριά προεκλογική περίοδο δημοτικών και περιφερειακών εκλογών..

  √ Κάθε φορά που ένας ειδικός, ένας επιστήμονας , ένας απλός πολίτης προτείνει κάποια ιδέα, κάποιο έργο ή δημοσιοποιεί  την ιδέα του αρθρογραφώντας, θα «διώκεται», θα στοχοποιείται και θα λοιδορείται από τους πεφωτισμένους πέριξ της κούρτης των δημαρχείων και των περιφερειών, εάν έχουν διαφορετική με αυτόν άποψη;

√  Ποια λογική και ποια ιδεολογία μπορεί να στηρίξει την προσπάθεια πολιτικής εξόντωσης ιδεών  εάν αυτές δεν  προέρχονται από τις κούρτες των δημαρχείων και των περιφερειών ; 

√ Υπάρχει κίνδυνος ή είναι η «ιδέα μας» ότι εμφανίζεται όψιμα μια προσπάθεια  να χρησιμοποιούνται κορυφαία θεσμικά όργανα σε βάρος επαγγελματικών σχεδίων ιδιωτών , προκειμένου να προστατευτούν επαγγελματικά σχέδια πολιτικών προσώπων;

 Η Συντακτική Ομάδα του kefaloniapress

 

 

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις