Εδώ και καιρό έχουμε «κτυπήσει» το καμπανάκι για την κατάσταση που θα δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο Κεφαλονιας από την 1η Σεπτέμβρη εξ αιτίας της αναστολής εργασίας στους ανεμβολίαστους γιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό. Σύμφωνα με στοιχεία του Σωματείου Εργαζομένων περίπου 30 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων είναι ανεμβολίαστοι. (Διάβασε εδω).

Χθες Παρασκευή δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε από δημοσίευμα – καταγγελία σε Αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης για το ενδεχόμενο να μην μπορεί να λειτουργήσει η Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Νοσοκομείου αφού το μισό προσωπικό που απασχολείται εκεί,  επέλεξε να μην εμβολιαστεί. (Διάβασε εδω).

Τόσο ο Διοικητής της 6ης ΥΠΑ κ. Καρβέλης , όσο και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς κ. Μαρτίνης δηλώνουν «Η Μονάδα θα συνεχίσει να λειτουργεί» , έτσι γενικώς και αορίστως..

Εξ ίσου δύσκολη κατάσταση θα δημιουργηθεί και σε κεντρική κλινική του Νοσοκομείου όπου η μοναδική ειδικότητα γιατρού δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί.

Άγνωστο είναι επίσης πως θα λειτουργήσει η κλινική covid του Νοσοκομείου από την 1η Σεπτέμβρη. Ευτυχώς αυτή τη στιγμή δεν νοσηλεύεται κανείς αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει όσο το 5ο κύμα προελαύνει. Ο καθημερινά αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων στην Κεφαλονιά μόνο ανησυχίες προκαλεί.

Εξάλλου όπως είπε σε σχετική συζήτηση στο kefaloniapress , ο ομότιμος καθηγητής Ιατρικής, Αναστάσιος Γερμενής : “Mια κλινική covid απαιτεί πρωτίστως ένα άρτια στελεχωμένο Νοσοκομείο”.. (διάβασε εδω)

ΕΚΑΒ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Δεν ξέρουμε αν αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα και το ΕΚΑΒ Κεφαλονιάς. Υπάρχει ανεμβολίαστο προσωπικό που θα μπεί σε αναστολή απο την 1η Σεπτέμβρη; Ασχολείται κάποιος με το ΕΚΑΒ;

Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα. Μερικά απο αυτά:

Πως θα γίνει η διαχείριση του εμβολιασμένου προσωπικού; Πως θα λειτουργήσουν οι βάρδιες; Τι θα γίνει με τα ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ; Θα λειτουργήσουν όλα τα εξωτερικά ιατρεία; Τι θα γίνει με τα προγραμματισμένα χειρουργεία;

Έχουν μείνει μόλις τρεις ημέρες έως την εφαρμογή των αναστολών των μη εμβολιασμένων στα Νοσοκομεία και κανένα σχέδιο δεν φαίνεται να υπάρχει για το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς. Το Νοσοκομείο Ληξουρίου δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα γιατί είναι εμβολιασμένο σχεδόν το 100% του προσωπικού.

Η μέχρι τώρα τακτική να έρχονται γιατροί από την Πάτρα κάθε 10 μέρες όχι μόνο δεν λύνει κανένα πρόβλημα αλλά δημιουργεί περισσότερα και σε ασθενείς και στο μόνιμο προσωπικό. Δεν προλαβαίνουν καν να ενημερωθούν και έχουν φύγει. Θα μπορούσε να λειτουργήσει  το σύστημα κάπως καλύτερα με την μετάκλησή τους τουλάχιστον για ένα μήνα. Mα σε αυτή τη φάση δεν θα λείψουν μόνο οι γιατροί αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό. Αυτό από που θα αντικατασταθεί;

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Με τούτα και με τ ΄άλλα το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς βρίσκεται σε ακόμα χειρότερη κατάσταση από αυτή που ξέραμε.. Όχι απλά έχει ξεπεράσει τα όρια των αντοχών του αλλά μάλλον βρίσκεται προ των πυλών πλήρους κατάρρευσης.

Και το παράδοξο είναι ότι κανείς δεν βγάζει λέξη. Οι δήμαρχοι , κουβέντα! Η Περιφέρεια , λαλιά, ο βουλευτής , α καλά! Η Κυβέρνηση τρία πουλάκια..

Δυο νησιά, Κεφαλονιά και Ιθάκη, κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς Νοσοκομείο από την 1η Σεπτεμβρίου..από μεθαύριο δηλαδή!

Να επισημάνουμε ότι η απόφαση της Κυβέρνησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και την αναστολή εργασίας σε όσους δεν εμβολιαστούν θα φέρει πολύ χειρότερα αποτελέσματα στις κοινωνίες αφού δεκάδες οικογένειες θα δουν τους μισθούς τους να εξαφανίζονται ενώ οι υποχρεώσεις τους αυξάνονται. Και αυτό είναι ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα με απρόβλεπτες κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες.

«Κατηγορείστε» μας για κινδυνολόγους . Πάρτε το όμως απόφαση ότι το kefaloniapress   έχει θέσει στην κορυφή των διεκδικήσεών του την αναβάθμιση των Νοσοκομείων , των  Κέντρων Υγείας, και του ΕΚΑΒ, έχει θέσει ως προτεραιότητα την προστασία της Υγείας και της Ζωής των συμπολιτών μας… Και σε αυτό το θέμα δεν θα κάνουμε την παραμικρή έκπτωση!

Ελένη Δ. Χιόνη

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

2 Σχόλια

  1. I ka. Xioni mas leei diladi oti i eksipiretisi apo anemboliastous den einai ekptosi stin prostasia tis zois kai tis hygeias?

  2. κ. Χιόνη,
    Για δεύτερη φορά σας στέλνω σχόλιο για ακόμη μια φορά για απαράδεκτο και προκλητικό άρθρο που γράφεται. Σε περίπτωση που δεν θυμάστε το προηγούμενο ήταν για ένα άρθρο σας σχετικά με τις φωτιές στο νησί. Επειδή ασχολήθηκα πολυ με την περίπτωση σας και τις ιδεοληψιες Σας και αδίκως χάνω το χρόνο μου, να σας ενημερώσω ότι σε όλες τις προηγμένες χώρες του κόσμου συμπεριλαμβανομένου και της Αμερικής όπου εργάζομαι ως υγειονομικός, ο εμβολιασμός των υγειονομικών είναι υποχρεωτικός εδώ και πολύ καιρό και οι ανεμβολιαστοι έχουν είτε απολυθεί είτε μπει σε άδεια άνευ αποδοχών. Θα σας συνιστούσα λοιπόν την επόμενη φορά πριν γράφεται ένα τετοιο άρθρο να ασχοληθείτε με τους λόγους για τους οποίους κάποιοι βάζουν το δικό τους εγώ πάνω από το κοινωνικό συμφέρον. Υ. Γ. Το εμβόλιο της Pfizer έχει πλήρως εγκριθεί και δικαιολογίες για ερευνητικά εμβόλια, μεταξύ άλλων, δεν στέκονται.
    Με εκτίμηση,

Comments are closed.