Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη πρωί άλλη μια στάση εργασίας του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κεφαλληνίας με την υποστήριξη του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ , της ΝΕ της ΑΔΕΔΥ , της ΕΛΜΕ ΚΙ και  της «Ανοικτής Συνέλευσης Αναρχικών».

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΑΡΑΣ

Ο πρόεδρος των εργαζομένων Κώστας Τσιμάρας παρουσίασε την κατάσταση που βιώνει σήμερα το Νοσοκομείο , χαρακτηρίζοντάς την πέραν των ορίων του.  Για πρώτη φορά στην ιστορία του Νοσοκομείου, είπε χαρακτηριστικά , η παθολογική κλινική  βρίσκεται χωρίς παθολόγο.

Το Νοσοκομειακό προσωπικό αντί για χειροκρότημα ανταμείβεται με αναστολή εργασιών.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΙΣΦΗΣ , γιατρός ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

O Γενικός Γραμματέας του Σωματείου  γιατρός κ. Φισφής ήταν καταπέλτης για τις συνθήκες που βιώνουν οι γιατροί . Είχαμε ξεκινήσει αγώνες όταν είχαμε έναν παθολόγο και ζητούσαμε τρίτον για να βγαίνουν οι εφημερίες . Ξεκινήσαμε τους αγώνες για να μην έρθουμε στο σημείο που ήρθαμε στο σημείο ΜΗΔΕΝ. Να έχουμε παθολογική κλινική χωρίς κανέναν παθολόγο! Να έχουμε Γενικό Νοσοκομείο που απευθύνεται σε δυο νησιά και τέσσερις δήμους και να έχει έναν αναισθησιολόγο. Τα πράγματα είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΡΑΓΙΚΑ! ΑΠΟΛΎΤΩΣ ΤΡΑΓΙΚΑ! Είναι αδιανόητο να λειτουργεί Νοσοκομείο με ΚΑΝΕΝΑΝ παθολόγο ή έναν αναισθησιολόγο.  Τα κενά καλύπτονται με μετακινήσεις γιατρών από άλλες περιοχές ή με «εντέλλεστε» από άλλες υπηρεσίες. Αυτό ΠΡΕΠΕΙ να σταματήσει. Αυτό είναι αδιανόητο. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να έρθουν τουλάχιστον τρεις (3) παθολόγοι , τρείς (3) τουλάχιστον αναισθησιολόγοι και τουλάχιστον ένας ακόμα πνευμονολόγος.  Δεν μιλάμε μόνο για αυτές τις ειδικότητες, διεκδικούμε όλες τις ειδικότητες γιατρών του Νοσοκομείου, χρειαζόμαστε οπωσδήποτε Γυναικολόγο , να ενισχυθεί το Μικροβιολογικό και όλες οι ειδικότητες που λείπουν από το Νοσοκομείο.

Οι προκηρύξεις των προσλήψεων που βγαίνουν καταλήγουν συνέχεια άγονες, δεν δηλώνεται ενδιαφέρον . Προχθές ανακοινώθηκαν έξι προσλήψεις παθολόγων και αναισθησιολόγων, εάν δεν δοθούν ουσιαστικά κίνητρα  , οικονομικά , επιστημονικά , εργασιακά για να προσελκύσουν γιατρούς , πολύ φοβάμαι ότι και αυτή τη φορά ο διαγωνισμός θα είναι άγονη και αυτή η πρόσκληση. Είναι βασικά θέμα κεντρικής πολιτικής . Πρέπει η ελληνική κυβέρνηση και αυτή και η επόμενη και η προηγούμενη να σκύψουν στο πρόβλημα. Ειδικά τα περιφερειακά Νοσοκομεία έχουν τεράστια προβλήματα . Δεν υπάρχουν ΥΠΟΨΉΦΙΟΙ γιατροί  σε συγκεκριμένες ειδικότητες αιχμής.  Πρέπει οπωσδήποτε να δοθεί μια λύση με ουσιαστικά επιστημονικά και οικονομικά κίνητρα . Δεν πάει άλλο!

Την Κυβερνητική πολιτική για την κατάρρευση του συστήματος Υγείας στο νησί κατάγγειλαν και οι εκπρόσωποι του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ , της ΑΔΕΔΥ και της ΕΛΜΕ ΚΙ,

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΓΑΛΕΤΟΣ

ενώ  Γιάννης Διγαλέτος εκπροσώπησε την κίνηση πολιτών Σάμης με χαιρετισμό στην συγκέντρωση.

Ψήφισμα Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων

Συναγερμός για το Νοσοκομείο Κεφ/νιας.

Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Πέμπτη 09 Σεπτεμβρίου 2021 με θέμα την Υγεία και ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω :
Καταγγέλλουμε την δραματική κατάσταση που διαμορφώνεται στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο με αποτέλεσμα την κατάρρευση της μοναδικής Αναισθησιολόγου εν ώρα υπηρεσίας , την ανυπαρξία παθολόγου με την Πτέρυγα covid σχεδόν γεμάτη με ασθενείς με έναν μόνο Πνευμονολόγο. .
ΟΙ δομές Υγείας στο Νομό μας και όχι , μόνο βρίσκονται στην Εντατική !!! Οι λειτουργοί της Υγείας ανήσυχοι χρόνια τώρα προειδοποιούσαν για τα επερχόμενα .
Λέμε ΝΑΙ στον ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΟΧΙ στην ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ
Απαιτούμε

• Να αντιμετωπιστούν τα επείγοντα και οξυμένα προβλήματα, που «παγώνουν» και ακυρώνουν τη λειτουργία τμημάτων και τομέων.
• Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΓΝΝ Αργοστολίου και το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, τα Κέντρα Υγείας, τα Αγροτικά Ιατρεία, τις δομές Ψυχικής Υγείας και το ΕΚΑΒ του Νομού.

Στηρίζουμε τη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΓΝΚ την Πέμπτη 09 Σεπτεμβρίου στις 10:00 π. μ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σταματούλα Τσιμάρα                Ιωάννης Μικελάτος

Ακολούθησε συνάντηση με τον διοικητή του Νοσοκομείου κ. Δημήτρη Μαρτίνη

Oταν ένας γιατρός χαρακτηρίζει την κατάσταση του Νοσοκομείου του τραγική, πρέπει να ανησυχούμε όλοι. Είμαστε νησί , είμαστε αποκομμένοι , εξαρτημένοι από τον καιρό και τις συνθήκες. Η λειτουργία της ΜΕΘ είναι απαραίτητη. Το διαπιστώσαμε και με το πρόσφατο περιστατικό.  Ακυρώθηκε αεροδισκομιδή ασθενούς covid γιατί το οξυγόνο του είναι σε επικίνδυνο σημείο , δεν μπορούσε να μετακινηθεί αεροπορικώς.. Η κλινική covid λειτουργεί με μηχανήματα δωρεών αλλά δεν βαριά περιστατικά δεν είναι επαρκή. Χρειάζονται μηχανήματα και ειδικότητες γιατρών ΜΕΘ.

Παρόλο που το σύστημα υγείας καταρρέει , οι δήμοι δεν φαίνεται να ανησυχούν για τους δημότες τους , σφυρίζουν αδιάφορα προφασιζόμενοι ότι δεν είναι στις αρμοδιότητες τους.  Στην πραγματικότητα δεν θέλουν να ενοχλήσουν τον βουλευτή και την Κυβέρνηση μήπως τους κόψει τις παροχές  Ποιες παροχές ;  Οι παροχές Υγείας είναι το Α και το Ω για την επιβίωση των δημοτών όλα τα άλλα έπονται.

Τι θα έπρεπε να κάνουν οι δήμαρχοι; Να πάρουν αναμπρατσέτο τον βουλευτή , να πάρουν από μια κουβερτούλα και μια σκηνή θυέλλης και να τηνε αράξουνε έξω από το γραφείο του Υπουργού Υγείας μέχρι να βρεθεί λύση για την στελέχωση του Νοσοκομείου.

Αντί αυτού,  χαριεντίζονται φωτογραφιζόμενοι σε κοινωνικές εκδηλώσεις .. να βλέπει το πόπολο και να θαυμάζει τους «αστέρες» που ρυθμίζουν την Υγεία και τη Ζωή μας.

ΝΤΡΟΠΗ!

Ελένη Δ. Χιόνη

video ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε όλες τις ομιλίες στην συγκέντρωση.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις