Δήμητρα Ευθυμιάδου

Προβληματισμός επικρατεί στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχετικά με τους Διοικητές Νοσοκομείων που δεν αποδίδουν. Και το ζήτημα είναι, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, πότε θα πρέπει να απομακρυνθούν οι αναποτελεσματικοί.

Άλλωστε στα χέρια της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι ήδη η νέα αξιολόγηση που έχει γίνει σε όλους τους Διοικητές Νοσοκομείων της χώρας και ήδη έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για το ποιοι έχουν πιάσει τους στόχους και ποιοι όχι.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, ήδη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει αποφασίσει ποιους θα απομακρύνει με βάση την απόδοση που είχε καταγραφεί για τον καθένα ξεχωριστά.

Να σημειωθεί ότι την αξιολόγηση έχουν πραγματοποιήσει οι Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) ακολουθώντας συγκεκριμένες οδηγίες που είχαν ορισθεί από την κυβέρνηση. Αξιολόγηση που είχε μείνει όμως στο συρτάρι από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου υγείας λόγω των εξελίξεων της πανδημίας, αλλά επανήλθε λόγω του νέου υπουργού Υγείας.

Οι τελικές αποφάσεις

Πρόκειται ουσιαστικά για την 2η αξιολόγηση που έχει γίνει στους Διοικητές Νοσοκομείων που έχουν διορισθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ. Η πρώτη αξιολόγηση είχε γίνει πέρυσι την ίδια περίοδο ενώ από το καλοκαίρι έχει ολοκληρωθεί και η 2η αξιολόγηση και οι όποιες τελικές αλλαγές και …διορθώσεις βρίσκονται στα χέρια της ηγεσίας του υπουργείου υγείας και της αρμόδιας επιτροπής.

Διοικητές Νοσοκομείων με αξιοκρατικά κριτήρια επιδιώκει η κυβέρνηση

Όμως το τελικό πράσινο φως για τις απομακρύνσεις αναμένεται να το δώσει το Μέγαρο Μαξίμου, μεταφέρουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr.
Ήδη γίνεται η σχετική επεξεργασία των ονομάτων και ο τελευταίος έλεγχος, ενώ τα τηλεφωνήματα διαδέχονται το ένα το άλλο.

Οι «κακοί» μαθητές

Πάντως με βάση τις αξιολογήσεις που έχουν σταλεί στην οδό Αριστοτέλους από τους Διοικητές των ΥΠΕ, οι περισσότεροι «κακοί» μαθητές των νοσοκομείων βρίσκονται στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, όπου άλλωστε είναι συγκεντρωμένα και τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κριτήρια που αξιοποιήθηκαν για την αξιολόγηση ήταν η οικονομική κατάσταση των νοσοκομείων και τα αποθεματικά, τα χρέη προς τους προμηθευτές και αν αυτά έχουν αποπληρωθεί, η διαχείριση της πανδημίας, η ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και μονάδων, καθώς μεταξύ άλλων και ο τρόπος συνεργασίας με τους υπόλοιπους φορείς και υπηρεσίες.

Οι περισσότεροι Διοικητές Νοσοκομείων σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr πήραν εξαιρετικά κακό «βαθμό» στο θέμα της διαχείρισης των οικονομικών αλλά και της πανδημίας, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Γι αυτό άλλωστε και τα χρέη των νοσοκομείων ανεβαίνουν καθημερινά, αφού οι περισσότεροι Διοικητές δεν «κλείνουν» καν το θέμα των μη τιμολογημένων υλικών που έχουν προμηθευτεί.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα περισσότερα νοσοκομεία εμφανίζουν το τελευταίο διάστημα καθυστερήσεις στις οφειλόμενες αποπληρωμές, γεγονός που προκαλεί πονοκέφαλο στις αρχές.

Ταυτόχρονα και η πανδημία που αποτέλεσε ένα γερό crash test για τους Διοικητές των Νοσοκομείων, δεν κρίθηκε ότι εκτελέστηκε ορθά σε πολλές περιπτώσεις και μάλιστα και σε μεγάλα νοσοκομεία και όχι μόνο περιφερειακά.

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις