Θέμα : «Ενάντια σε υποχρεωτικότητες, πιστοποιήσεις υγειονομικών φρονημάτων, διαχωρισμούς και πρόστιμα»
Μετά από τις απολύσεις στο ιδιωτικό τομέα, τις αναστολές εργασίας υγειονομικών και εργαζομένων στην ιατρική φροντίδα (που βάζουν ένα ακόμα λιθαράκι στη διάλυση του ΕΣΥ), η κυβέρνηση προχώρησε στην επόμενη κίνηση θεσπίζοντας την παραδειγματική μηνιαία ποινή των 100 ευρώ, στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους και συνταξιούχους άνω των 60 ετών. Είναι βέβαιο πως σύντομα θα επιβληθεί σε όλους τους ανεμβολίαστους ανεξαρτήτως ηλικίας, αλλά και σε όσους αμελήσουν να λάβουν την τρίτη, την τέταρτη ή την επαναλαμβανόμενη δόση του εμβολίου.
Η υποκρισία αυτής της κυβέρνησης περισσεύει όταν λέει ότι τα χρήματα που θα παρακρατούνται θα δοθούν για ενίσχυση του ΕΣΥ. Την ίδια στιγμή ένα rafale λιγότερο για την Ελλάδα θα σήμαινε χιλιάδες ΜΕΘ και λιγότερους θανάτους.
Η πολιτική διαχείριση και η εκμετάλλευση της πανδημίας, διανθισμένης με την παμπάλαια τέχνη του «διαίρει και βασίλευε», αποτελεί συνέχεια της επίθεση στους κατοίκους αυτής της χώρας και προφανώς αφορμή τεχνικών πειθάρχησή τους.
Ταυτόχρονα επιχειρεί με τους ψηφισμένους νόμους, να εξαφανίσει από τη δημόσια σφαίρα, οποιαδήποτε συλλογική διεκδίκηση για την ικανοποίηση βασικών τους αναγκών.
Είναι πλέον σαφές ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν είναι καθόλου προσωρινή. Μια κοινωνία που ζει σε μόνιμη κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν μπορεί ν΄ αποτελεί ελεύθερη κοινωνία. Ζούμε σήμερα σε μια κοινωνία που έχει θυσιάσει την ελευθερία της για τους αποκαλούμενους «λόγους ασφαλείας» και έτσι καταδικάστηκε να ζει σε μια κατάσταση διαρκούς φόβου και ανασφάλειας.
Να διαψεύσουμε στην πράξη τους ευσεβείς πόθους της κυβέρνησης για τη εδραίωση μια (ήδη) δυστοπικής πραγματικότητας.
Άμεση κατάργηση του νόμου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα πιστοποιητικά υγειονομικών φρονημάτων.
Υπεράσπιση όλων των απολυμένων και σε αναστολή μισθού εργαζομένων.
Όχι στη διάλυση του ΕΣΥ.
Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας.
Να ορίσουμε συνολικά το περιεχόμενο της υγείας και της ζωής σύμφωνα με τις κοινωνικές μας ανάγκες και όχι σύμφωνα με τα συμφέροντα της ντόπιας και της διεθνούς ολιγαρχίας.
Να παραμείνουμε άνθρωποι.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Βαρδαραμάτος Βαγγέλης Παύλου Κατερίνα