Η περιοδία του Κυβερνητικού κλιμακίου, Τριαντόπουλος και Σταυριανουδάκης , στη Σάμη, Πύλαρο, Ασσο και Μύρτο για αυτοψία στα έργα

858

Μετά τη σύσκεψη στο Δημαρχείο Σαμης ο Υφυπουργός στον πρωθυπουργό  κ. Χρήστος Τριαντοπούλος με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών  κ Μιχάλη Σταυριανουδάκη  μαζί με τους : ο Δήμαρχο Σάμης κ . Γερασιμο  Μονια , τον Βουλευτή Κεφαλλονιας & Ιθακης κ. Παναγη Καππατο.  τον αναπληρωτή  Αντιδήμαρχο κ. Στελιο Σπάθη , τους Αντιδημάρχους του Δήμου Σαμης  κ. Σπυρο Σπαθη ,  και κ. Αντώνη Καλλιβωκά επισκέφτηκαν την Αγία Ευφημία που έχουν  ήδη ξεκινήσει οι πρόδρομες εργασίες  επισκευής του εξωτερικού κρηπιδώματος και του καθαρισμού της Λιμνολεκανης .

Ο κ. Υφυπουργός ενημερώθηκε  λεπτομερέστατα για το έργο  καθώς και για τα αντιπλημμυρικά έργα που πρέπει να γίνουν για την προστασία της Αγίας Ευφημίας .

Στη  συνέχεια επισκέφτηκαν το ολοκληρωμένο πλέον έργο στο ρέμα  στον οικισμό των Φερεντινατων καθώς επίσης και τον οικισμό των Μπεκατωρατων όπου σύντομα θα ξεκινήσει το έργο  αποκατάστασης του δρόμου  που περνάει πάνω από το ρέμα .

Στη συνέχεια το κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφτηκε τον μπόργκο της Άσσου  προκειμένου να δουν  τα έργα που έχουν ήδη υλοποιηθεί μετά τον ΙΑΝΟ.

Ενημερώθηκαν επίσης και για τα έργα  που  εκκρεμούν  όπως η αφαλάτωση  ,  η συνέχιση του έργου του τοιχίου στον αιγιαλό της παραλίας , και η  κατασκευή λεκάνης ανάσχεσης του ρέματος  που  προκάλεσε την μεγάλη καταστροφή  με τον ΙΑΝΟ και το οποίο συνεχίζει  να μεταφέρει λάσπες και  χώματα στον κεντρικό  δρόμο του οικισμού .

Ο    πρόεδρος της κοινότητας Άσσου κ. Χρήστος Κοκκολης ενημέρωσε τον κ. Τραντόπουλο και τον κ. Σταυριανουδάκη για τα προβλήματα που προκάλεσε ο Ιανος καθώς και για την πορεία των έργων που εκκρεμούν .

Στη συνέχεια τα Κυβερνητικά στελέχη και στελέχη του Δήμου Σάμης επισκέφτηκαν την παραλία του Μύρτου που  ενημερώθηκαν για το μεγάλο έργο που ξεκινά  τέλη Μαρτίου αρχές Απριλίου .

Η περιοδία έκλεισε με την αυτοψία στο έργο του γεφυριού του “Χειμωνικού”.

ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ

Περισσότερες φωτογραφίες

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις