Προβληματισμός και ανησυχία των κατοίκων για το έργο στο λιμάνι της Αγίας Ευφημιας

828

Η Τοπική Κοινότητα Αγίας Ευφημίας στη συνεδρίαση της στο Πολιτιστικό Κέντρο κάλεσε όλους τους κατοίκους του χωριού σε μια ανοικτή συζήτηση-  ενημέρωση  για  την πορεία των έργων στο Λιμάνι της Αγίας Ευφημίας .

Παρόντες στη συζήτηση  ήταν όλο το τοπικό συμβούλιο της Αγίας Ευφημίας , ο Αναπληρωτής Δημάρχου Σάμης  κ.  Στέλιος Σπάθης , ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Σπύρος Σπάθης και η Αντιδήμαρχος κ. Αριστέα Αμίτση. ο Περιφερειακός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση. κ. Νίκος Γκισγκινης και πολλοί κάτοικοι .

Ο Δήμαρχος Σάμης  ταξίδευε για Αθήνα για να παραβρεθεί στην έκτακτη συνάντηση Δημάρχων που συγκάλεσε η ΚΕΔΕ για αύριο Παρασκευή 18 Μαρτίου .

Η συζήτηση ξεκίνησε με την τοποθέτηση του πρόεδρου της  Κοινότητας της Αγίας Ευφημίας  κ. Παναγή Ζαφειράτου, ο οποίος αναφέρθηκε για  πολύ μεγάλη καθυστέρηση της έναρξης του έργου αναφέροντας χαρακτηριστικά « από τέλη Ιανουαρίου περιμένουμε να ξεκινήσει το έργο  φτάσαμε μέσα  Μαρτίου και πριν από λίγες ημέρες μας ενημέρωσαν ότι το έργο θα ολοκληρωθεί τέλη Απριλίου».

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων κ. Σπύρος Σπάθης  έκανε μια αναδρομή στις ημερομηνίες  που υπογράφηκε η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία..

Συνεχίζοντας  ο Αντιδημαρχος Τεχνικών Έργων  τόνισε ότι δεν έχει δοθεί ακόμα  καμία  προκαταβολή για το έργο  από το Δήμο  και δεν  θα πάρει ούτε ένα ευρώ αν δεν ξεκινήσει τις  εργασίες .

Ο Δήμος είχε  προνοήσει και είχε δώσει ασφυκτικό όριο εκτέλεσης  του έργου  τους τρεις μήνες για να αποφευχθεί  η όχληση εκτέλεσης του έργου μεσούσης της τουριστικής σεζόν .

Ο εργολάβος του έργου  προσκομίζοντας χαρτιά  από το Λιμεναρχείο  -συνεχίζει ο κ. Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων-  επικαλείται  άσχημες καιρικές συνθήκες που δεν επιτρέπουν  να ταξιδέψουν  με ασφάλεια. τα πλωτά μέσα  από το γύρο της Πελοποννήσου.

Η εταιρία ζήτησε παράταση  4 μηνών για το έργο , κάτι που δεν δέχθηκε  ο Δήμος και  στις 9 Μαρτίου  έστειλε  έγγραφο – ειδική πρόσκληση στην ανάδοχο εταιρία  και σε περίπτωση που δεν ξεκινήσει άμεσα το έργο  με πλήρη εργοταξιακη ανάπτυξη με όλα τα απαιτούμενα πλωτά μέσα, θα κηρυχθεί  έκπτωτη .

Η συζήτηση συνεχίστηκε με παρεμβάσεις  κατοίκων και επαγγελματιών της Αγίας Ευφημίας  οι οποίοι ανησυχούν για την μεγάλη καθυστέρηση στο ξεκίνημα του έργου  και  είναι απαισιόδοξοι ότι  θα  εκτελεστεί  το έργο μέσα. στα  στενά  χρονικά όρια που υπάρχουν  πριν την έναρξη της τουριστικής  σεζόν  εκφράζοντας κάποιοι και τον κίνδυνο να ξεκινήσει το έργο και να  υπάρχει το εργοτάξιο  στο χώρο του Λιμανιού .

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Σπύρος Σπαθης καταλήγοντας εξέφρασε  την πεποίθηση ότι τελικά το έργο θα  ολοκληρωθεί μέχρι 30 Απριλίου ημερομηνία που τον έχει διαβεβαιώσει ο  ανάδοχος εργολάβος .

Ρεπορτάζ Μάκης Λεκατσάς

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις