Άλλο ένα επικοινωνιακό σόου του δημάρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου υπό την σκέπη του βουλευτή Παναγή Καππάτου.

Ένα ακόμη … Σαββατιάτικο δημοτικό συμβούλιο (6 από τα 7 ΔΣ το 2022 έχουν γίνει Σαββατοκύριακο !) που τείνει να γίνει καθεστώς προκειμένου να μπορεί να εξυπηρετείται ο βουλευτής και να συνδράμει τον Θεόφιλο..

Τούτη τη φορά η ημερήσια διάταξη περιλάμβανε… «Αίτημα παραχώρησης ακινήτου ιδιοκτησίας Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς (Ο.Τ.57)  σύμφωνα με το άρθρο 200 του Ν. 3463/2006» ! Πρόκειται για την παραχώρηση του ακινήτου του παλαιού Παιδικού Νοσοκομείου στην οδό Χαροκόπου.  

Παρόμοια συζήτηση στο ΔΣ του τότε δήμου Κεφαλονιάς είχε γίνει το 2019.. Γιατί να μη γίνει άλλη μια τώρα; Αυτό φαίνεται να σκέφτηκε και ο Διονύσης Λυκούδης ο οποίος και έκανε ένα μεγαλειώδες comeback!  

O πρώην Ισχυρός  πέντε Αντιδημαρχιών Διονύσης Λυκούδης εμφανίστηκε στο ΔΣ μετά από πολύμηνη απουσία και παντελή απουσία δύο χρόνια από τις συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής (!)  Εμφανίστηκε στη συνεδρίαση για την αξιοποίηση του ακινήτου για … να βάλει πλάτη στο Θεόφιλο, όπως είχε κάνει με την τελευταία του παρουσία πριν ένα σχεδόν χρόνο στη συνεδρίαση για το λιμάνι Αργοστολίου.

Ο άλλοτε πανίσχυρος Αντιδήμαρχος του Παρίση δεν μπορούσε να αφήσει… τη δόξα στον Θεόφιλο όταν ο ίδιος χρόνια «έσπρωχνε» την υπόθεση του οικοπέδου του νοσοκομείου για να γίνει πάρκινγκ.

Θα θυμίσουμε βέβαια ότι αφού έγιναν όπως έγιναν οι περιβόητες πεζοδρομήσεις στην πλατεία Αργοστολίου και στους δρόμους γύρω από την πλατεία επί της δημαρχίας των «Ισχυρών» έτσι που σήμερα έχουν διαλυθεί οι υποδομές αποτελώντας παγίδες για τους πεζούς (δες εδώ «Κατεστραμμένα και επικίνδυνα τα επιφανειακά φωτιστικά του πεζόδρομου στο ιστορικό κέντρο του Αργοστολίου») και δίχως ΚΑΜΙΑ μέριμνα για την στάθμευση των αυτοκινήτων, σκεφτήκανε τότε να δείξουνε «το ενδιαφέρον» τους για την στάθμευση των αυτοκινήτων !

Έτσι λοιπόν στις 8/4/2019, ένα μήνα πριν τις δημοτικές εκλογές  με την 140/2019 απόφαση του ΔΣ (ΑΔΑ: ΩΚΧ4ΩΕ5-908 ) ζήτησαν από το νοσοκομείο Αργοστολίου την παραχώρηση του οικοπέδου προκειμένου να κατασκευαστεί χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων !

Μετά από 8 χρόνια στο τιμόνι του δήμου Κεφαλονιάς, θυμήθηκαν το κυκλοφοριακό και το οικόπεδο του νοσοκομείου έγινε μακέτα στα χέρια του κ. Λυκούδη για τις προεκλογικές ανάγκες ! Θυμάστε τις μακέτες;

√Διαβάστε και αυτό : Παρκινγκ στο Αργοστόλι?? Ποιος κογιονάρει ποιον, κ. Λυκούδη?

Μακέτα Διονυσίου Λυκούδη για το υπογειο πάρκινγκ στο οικόπεδο του Παιδικού Νοσοκομείου

Αξίζει να σημειώσουμε κάτι που κρύβεται επιμελώς . Απο την συνεδρίαση του ΔΣ του 2019 ,  απουσίαζε δίχως καμία εξήγηση ο Θεόφιλος Μιχαλάτος επικεφαλής της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ οι σημερινοί του αντιδήμαρχοι Διονύσης Μινέτος και Σπύρος Σαμούρης «εξέφρασαν επιφυλάξεις» για το αίτημα παραχώρησης – όπως γράφεται στην απόφαση  ! Δείτε την

Αξίζει όμως να θυμηθούμε τι είχε πει σε εκείνη τη συνεδρίαση ο σημερινός Α/Δ Διονύσης Μινέτος :

«Σε κανένα οικοδομικό τετράγωνο στην πόλη του Αργοστολίου δεν επιτρέπεται η χρήση παρκινγκ, βάση του Γενικού Πολεοδομικου Σχεδίου Αργοστολίου. Επιτρέπεται ΜΟΝΟ μετά από Αναθεώρηση του ΓΠΣ με συγκεκριμένη διαδικασία. Δηλαδή σύνταξη μελέτης, διαβούλευση, ενστάσεις, εγκρίσεις από αρμόδιους Φορείς και στο τέλος έκδοση ΦΕΚ. Εκτιμώμενο χρονικό διάστημα περί τα 4 χρόνια. (Διάβασε εδω ΓΠΣ_1 ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

Aυτά ειχε πει το 2019 ο κ. Μινέτος. Το προηγούμε Σάββατο είπε άλλα…

√ Διάβασε και αυτό : ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ : Κυκλοφοριακό χάος εξ αίτιας της άναρχης και χωρις σχέδιο νεο-πεζοδρόμησης

Το Σάββατο λοιπόν ο Διονύσης Λυκούδης θυμήθηκε πως είναι δημοτικός σύμβουλος και ουσιαστικά … ήταν αυτός εισηγητής του θέματος και όχι ο Θεόφιλος Μιχαλάτος που αναφερόταν στην ημερήσια διάταξη !

Ο πρώην εις την 5η Αντιδήμαρχος  «άδειασε» τον Θεόφιλο ο οποίος σιώπησε στο ηρωικό κάλεσμα του Λυκούδη ότι έχει…«ιστορικό καθήκον ο Δήμος Αργοστολίου να υλοποιήσει την απόφαση 140 του 2019, του τότε Δήμου Κεφαλονιάς»!

Και ο Θεόφιλος το έπραξε ! Επικαιροποίησε την τότε απόφαση του Δήμου Κεφαλονιάς !

Σιγά μην «θυμήθηκε» ο Θεόφιλος ότι δεν είχε πάρει μέρος στην απόφαση του 2019!

Ομοίως και οι αντιδήμαρχοι του Διονύσης Μινέτος και Σπύρος Σαμούρης σιγά μην μπήκαν στον κόπο να εξηγήσουν γιατί τώρα απέσυραν τις «επιφυλάξεις» τους και φανατικά υποστήριξαν την επικαιροποίηση της απόφασης του 2019.

 Τι παίχτηκε λοιπόν στο δημοτικό συμβούλιο Αργοστολίου το Σάββατο;

Οι μεν Παρίσης, Λυκούδης και λοιπές Ισχυρές δυνάμεις του παρελθόντος, επιδίωξαν στη συνεδρίαση την έστω και καθυστερημένα δικαίωσή τους από τον … Θεόφιλο, ο δε Θεόφιλος και οι δικοί του έκαναν την (επικοινωνιακή) ανάγκη φιλότιμο και σιώπησαν !!!

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο Θεόφιλος προσπέρασε ασχολίαστο το δεικτικό  ερώτημα του Αλέξανδρου Παντελειού «αν έκανες τρία χρόνια να επικαιροποιήσεις την απόφαση του ΔΣ Κεφαλονιάς για το οικόπεδο του νοσοκομείου… πόσο θα κάνεις για να λύσεις το κυκλοφοριακό ;»

Μη ξεχάσουμε να επισημάνουμε ότι την απόφαση του ΔΣ Αργοστολίου για το πάρκινγκ πρέπει να την εγκρίνουν:  το Συμβούλιο του Νοσοκομείου Αργοστολίου, η 6η ΥΠΕ στην Πάτρα και το Υπουργείο Υγείας.. Ζήσε Απρίλη μου ! Εκτός και αν ο βουλευτής πάρει την κουβερτούλα του και την αράξει έξω από όλα εφκιά εφτού τα γραφεία και λύσει το θέμα του οικοπέδου του Νοσοκομείου μιας που δεν έλυσε το θέμα της λειτουργίας και της στελέχωσης του.

 Όμως,

 Το κρίσιμο σημείο δεν είναι η σύμφωνη γνώμη όλων αυτών των οργάνων αλλά η απόφαση του  Συμβουλίου της Επικράτειας για να τροποποιηθεί η χρήση του οικοπέδου του παλιού Παιδικού Νοσοκομείου. 

Ρητώς η χρήση είναι μόνο για λειτουργία ΚΑΠΗ, παιδικού σταθμού,NΕΛΕ (η οποία σήμερα δεν υπάρχει), νηπιαγωγείου και κοινόχρηστος χώρος.   Άρα το ΣτΕ πρέπει να καταργήσει τις άνω χρήσεις και να αποφασίσει υπέρ του πάρκινγκ ,  κάτι που αφενός είναι πολύ – πολύ δύσκολο αλλά και παίρνει πολλά – πολλά χρόνια ! Ζωή και Υγεία να ‘ χουμε μπροστά μας να το ζήσουμε και αυτό το μεγαλείο! Αντί ΚΑΠΗ παρκαρισμένα αυτοκίνητα..σαν την μακέτα..

Μακέτα Διονυσίου Λυκούδη για το υπογειο πάρκινγκ στο οικόπεδο του Παιδικού Νοσοκομείου

 Ουδείς όμως εκ των παρόντων στο δημοτικό συμβούλιο του Σαββάτου ανέφερε τα περί Συμβουλίου Επικρατείας γιατί θα έκοβε το αυγολέμονο!  Τώρα, τι ωραία, τι καλά τραλαλατραλαλα, λύσανε το κυκλοφοριακό του Αργοστολίου με το οικόπεδο του Παιδικού, όπως το λύσανε οι πρώην το 2019.

Υποτίμηση της κοινής λογικής ή Μεγαλο Θεοφιλισμός;

Το Αργοστόλι υποφέρει από το κυκλοφοριακό πρόβλημα εδώ και χρόνια, πρόβλημα  που επιδεινώθηκε με τις χωρίς σχέδιο και πρόγραμμα πεζοδρομήσεις της  δημαρχίας Παρίση – Λυκούδη.

 Ο Θεόφιλος διακαώς πρέπει να παίξει το χαρτί του συγκοινωνιολόγου για να κρατήσει και να αυγατίσει τους ψήφους του Αργοστολιού . Τι του στοιχίζει να κάνει σόου περί πάρκινγκ; Τίποτε!

 Διότι το πράγμα έχει και συνέχεια..

Τον Απρίλιο (ελπίζουμε όχι την Πρωταπριλιά), ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος θα παρουσιάσει την Κυκλοφοριακή μελέτη της πόλης του Αργοστολίου.

Η μελέτη θα παρουσιαστεί από συγκοινωνιολόγο ο οποίος δια απευθείας αναθέσεως έναντι 37.000 ευρώ , ανέλαβε τη σύνταξή της !

  Μα  κανείς δεν θυμήθηκε ότι έχουμε και άλλη μία μελέτη 24 .000 ευρώ που είχε αναθέσει πριν ένα χρόνο ο Θεόφιλος ως πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου  σε άλλον συγκοινωνιολόγο… Τι έγινε εκείνη η μελέτη; Τι γίνανε εκείνα τα 24 χιλιάρικα;

Πάρε κόσμε συγκοινωνιακές μελέτες πάει το πράγμα;

Πάντως δικαίως μπορεί να αναρωτιέται ο κάθε ταλαίπωρος Αργοστολιώτης: Πως γίνεται  να παρουσιάζεται η κυκλοφοριακή μελέτη τις επόμενες ημέρες και πριν την έγκριση ή την απόρριψή της  να επιβάλλεται δημιουργία πάρκινγκ στο παλιό Παιδικό Νοσοκομείο.

Α! Αυτά μόνο ο Μέγας Θεόφιλος μπορεί να τα κάνει…

« La municipalité c’est moi !” είπε και ελάλησε!

Η Συντακτική Ομάδα του kefaloniapress

(Φωτογραφία εξώφυλλου: Κίνηση στην οδό Χαροκόπου εκεί που “θα γίνει” το παρκινγκ)

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις