Τελικά ο Θεόφιλος δεν βρήκε το δρόμο για το Κορώνι…

1144

Τρία χρόνια οι κάτοικοι του Ελειού με επικεφαλής τον πρόεδρο της Κοινότητας Βαλεριάνου Γεράσιμο Πετράτο – Σαράφη, δίνουν την μάχη για να μείνει ανοικτός ο δρόμος που οδηγεί στην μοναδική προσβάσιμη παραλία της περιοχής , το Κορώνι.

Από φωτιά και σίδερο πέρασαν αυτά τα χρόνια οι κάτοικοι. Δίκες, διώξεις, μηνύσεις.. Χθες ήρθε η πρώτη δικαίωση. Ο δρόμος για το Κορώνι θα ανοίξει για πεζούς και οχήματα ενώ ο ιδιοκτήτης που τον έχει κλείσει θα πρέπει να τον καθαρίσει από τα μπάζα που έριξε και να βάλει σημάνσεις. Αλλά οι δίκες θα συνεχιστούν..

Σε αυτή τη μάχη οι κάτοικοι του Ελειού δεν είχαν αδιαταλάντευτο σύμμαχο τον δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο. Εκτός του ότι η επικοινωνία μαζί του είναι πιο δύσκολη και από αυτή με Πρωθυπουργό, αλλά και η καθυστέρηση του Δήμου Αργοστολίου σε νομικές ενέργειες δυσκόλεψε και δυσκολεύει τον αγώνα τους..

Το κερασάκι (που είναι και της εποχής) στην τούρτα ήταν η «εξαφάνιση» του δημάρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου από το κρίσιμο δικαστήριο προχθες.

Μάταια τον περίμεναν οι κάτοικοι να εμφανιστεί παρόλο που το είχε υποσχεθεί λίγο πριν την δίκη στον πρόεδρο της Κοινότητας.. «Πάω να φέρω μαζί μου και μερικούς συμβούλους μου και έρχομαι» ….

Ο Θεόφιλος δεν εμφανίστηκε ποτέ! Οι κάτοικοι δεν είχαν συμπαραστάτη τη δημοτική αρχή του Θεόφιλου σε αυτό το κρίσιμο δικαστήριο.. Δεν εμφανίστηκε άλλωστε και κανένα μέλος του ΔΣ από την παράταξη του δήμαρχου, ούτε καν ο αντιδήμαρχος τουρισμού Νίκος Κουρκουμέλης αν και συντοπίτης Σκαλισιάνος..

Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία μαζί με τους κατοίκους στα δικαστήρια ήταν ο Σταύρος Γρηγορόπουλος μέλος του ΔΣ από τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και από το Περιφερειακό Συμβούλιο η Αλεξάνδρα Μπαλού και ο Νίκος Γκισγκίνης από τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και αυτοί.

Όσο αφορά τα έξοδα όλου αυτού του αγώνα ο δήμος έμεινε απέξω.. Οι ίδιοι οι κάτοικοι τα καλύπτουν μεταξύ τους..

Ο αγώνας δεν τελείωσε. Οι δίκες θα συνεχιστούν.. Η στάση της δημοτικής αρχής του Θεόφιλου Μιχαλάτου θα συνεχίσει να είναι αδιάφορη για το πρόβλημα;

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις