ΡΕΠΟΡΤΑΖ / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Μάκης Λεκατσάς
Απομαγνητοφώνηση: Eλένη Δ. Χιόνη

Ένα ακόμα ρεπορτάζ του Kefaloniapress από μια τουριστική περιοχή του νησιού μας.
Τον Κατελειό.
Μόνο που αυτό το ρεπορτάζ είναι διαφορετικό… Βασίζεται σε καταγγελίες κατοίκων του χωριού για τα άλυτα προβλήματά του, για τις χρόνιες καθυστερήσεις σε έργα και υποδομές όπως ο βιολογικός καθαρισμός, για την ολιγωρία στον καθαρισμό της παραλίας.

Ο Κατελειός είναι το μοναδικό χωριό της Νότιας Κεφαλονιάς που «σκάει στο κύμα». Ένα παραδοσιακό ψαροχώρι που ενώ έπρεπε να είναι ένα μοναδικό παραδοσιακό θέρετρο, κινδυνεύει να γίνει το «αποπαίδι» του τουρισμού του νησιού μας.

Μεγάλο το παράπονο των επιχειρηματιών για αυτή την εγκατάλειψη. Που δεν είναι σημερινή. Απλά σήμερα έφθασε στο απροχώρητο.

Ο Επίμαχος Παπαδάτος, ο Γιάννης Κωνσταντάτος και ο Τζέρης Παντελειός με οργή και αγανάκτηση αναφέρονται στα προβλήματα, ο φακός του Kefaloniapress τα δείχνει, η κριτική στον Αντιδήμαρχο της περιοχής Νίκο Κουρκουμέλη είναι  «μετωπική».

Διαβάστε, ακούστε και δείτε τον Κατελειό, τον Ιούνιο του 2022 με γεμάτα τα καταλύματα και τα εστιατόρια αλλά χωρίς βιολογικό, με απαράδεκτο οδικό δίκτυο, με ελλιπή καθαριότητα, κατεστραμμένη παραλία και εγκαταλειμμένο αλιευτικό καταφύγιο.

EΠΙΜΑΧΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ

Η παραλία του Κατελειού από το μηδέποτε ολοκληρωθέν αλιευτικό καταφύγιο έως την άλλη άκρη, στην Αγία Βαρβάρα, είναι περιοχή NATURA για την προστασία της χελώνας καρέτα καρέτα η οποία επωάζει στην αμμώδη παραλία.

Στο χωριό υπάρχει σύλλογος για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας ο οποίος υπέδειξε στον Αντιδήμαρχο τουρισμού κ. Νίκο Κουρκουμέλη και στον πρόεδρο της Κοινότητας την περιοχή που θα γίνει η καθαριότητα, θα μαζευτούν τα φύκια δηλαδή και αυτή η περιοχή είναι όλο το παραλιακό μέτωπο μπροστά από τα καταστήματα. Η παραλία της Αγίας Βαρβάρας σύμφωνα με ανακοίνωση του αντιδημάρχου Τουρισμού δεν μπορεί να καθαριστεί λόγω προστασίας της χελώνας. Όμως σε ανακοίνωσή του ο κ. Κουρκουμέλης αναφέρει ότι η Αγία Βαρβάρα θα καθαριστεί αργότερα, λίγο πιο κάτω στην ανακοίνωση αναφέρει ότι δεν καθαρίσαμε την Αγία Βαρβάρα λόγω Natura.

Όμως η Νομοθεσία του 2017 αναφέρει ρητώς πως γίνεται η καθαριότητα στις περιοχές Natura. Σε προσωπικές συζητήσεις ο αντδήμαρχος πότε αναφερόταν στην απαγόρευση της Natura πότε ότι θέλει τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας για να καθαρίσει.

Ο Νόμος παρόλα όσα λέει ο κ. Κουρκουμέλης ορίζει ότι τους  χειμερινούς μήνες η καθαριότητα γίνεται με μηχανικά μέσα, ενώ από την 1η Μαίου με χειρωνακτική εργασία.

Αναρωτιέμαι γιατί δεν εφαρμόζει τον Νόμο ο κ. Κουρκουμέλης γιατί περιμένει να πάρει εντολές από αλλού;  Γιατί κάνει επιλεκτική υπηρεσία καθαριότητας σε κομμάτι της παραλίας; Καθαριότητα έγινε μπροστά από ΜΙΑ επιχείρηση και σε καμία άλλη!!

Θέλω να αναφερθώ και στην καθαριότητα του οικισμού ιδιαίτερα στην περιοχή που είναι τα τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια). Η καθαριότητα στο χωριό είναι ανύπαρκτη. Ολόκληρο χωριό δεν δικαιούται έναν άνθρωπο έξι μήνες το καλοκαίρι να καθαρίζει το χωριό;  Η μόνη καθαριότητα που εκτελείται στον Κατελειό είναι 4 – 5 καλαθάκια σκουπιδιών που καθαρίζονται 1-2 φορές την εβδομάδα. Τίποτε άλλο. Αυτή είναι η καθαριότητα του χωριού.

Το αλιευτικό καταφύγιο είναι ένα έργο διαλυμένο, το οποίο επειδή έμεινε ημιτελές έχει χωθεί στην άμμο. Πιθανόν από του χρόνου ούτε βάρκα θα μπορεί να μπει. Όλο ακούμε λόγια λόγια για την αποπεράτωσή του. Από το Δήμο δεν βλέπουμε καμία θέση, από την αντιπεριφέρεια (ΣΣ αρμόδιος Σωτήρης Κουρής) λόγια, αέρα, λόγια..

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ

Η κατάσταση που επικρατεί στον Κατελειό και σε όλη την περιοχή είναι απαράδεκτη. Αυτό που βλέπουμε είναι εγκατάλειψη, είναι ότι χειρότερο έχει περάσει τα τελευταία χρόνια από τη σημερινή δημοτική αρχή. Πλήρης εγκατάλειψη. Ότι έχει γίνει για καλλωπισμό και καθαριότητα έχει γίνει από τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες του Κατελειού. Ο Δήμος Αργοστολίου είναι παντελώς απών.  Η παραλία της Αγίας Βαρβάρας δεν έχει δημοπρατηθεί για ομπρέλες ενώ είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον.

Ο Κατελειός δεν υπάρχει, κάποιος φαίνεται να θέλει να κατευθύνει τους τουρίστες για μπάνιο αλλού. Η παραλία της Αγίας Βαρβάρας δεν έχει καθαριστεί, έχει γεμίσει πέτρες από την χειμερινή κακοκαιρία που πήρε η θάλασσα τα κιόσκια και παραλίγο να πάρει και τα σπίτια. Μέχρι το Πάσχα το χωριό ήταν σε κακό χάλι, εμείς το φτιάξαμε. Το χωριό ήταν σαν τα βομβαρδισμένα χωριά της Ουκρανίας.

Άλλα προβλήματα: Τα χορτάρια από τον Κατελειό ως το Μαρκόπουλο (είμαστε η ίδια κοινότητα) είναι τρία μέτρα. Δεν ζητάμε μεγάλα έργα, γιατί ποτέ δεν έχει γίνει μεγάλο έργο στον Κατελειό δυστυχώς. Το τελευταίο έργο έγινε επί ..χούντας!

ΤΖΕΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΕΙΟΣ

Το χωριό έχει σοβαρά προβλήματα που καμία δημοτική αρχή δεν τα έχει αντιμετωπίσει έως τώρα. Πρώτο είναι το αποχετευτικό. Το 2022 φέρνουμε βυτία για να αδειάζουν οι βόθροι.

Δεν υπάρχει πεζοδρόμηση. Κυκλοφορεί τόσος κόσμος και περνάνε τα αυτοκίνητα με 80 χλμ, ειδικά στον παραλιακό δρόμο.

Από το 1976 έχει να πέσει άσφαλτος. Άνθρωποι σκοντάφτουνε στις λακκούβες, πέφτουνε κάτω.

Το αλιευτικό εγκαταλείφθηκε και κινδυνεύει να γίνει μια χαβούζα. Το μηχάνημα που έχουμε από παλιά σαν κοινότητα για τον καθαρισμό της παραλίας περνάει μόνο μια φορά το χρόνο μετά κάθεται.

Είναι χίλια τα προβλήματα ακόμα και στο φωτισμό στους δρόμους.. δεν υπάρχουν φώτα, οι τουρίστες πάνε με φακούς με κίνδυνο σοβαρού τροχαίου.

Όσο αφορά το πίσω κομμάτι του Κατελειού καλύτερα να μη το συζητήσουμε γιατί πρόκειται για ένα χάλι, ένα χάλι.. Λακκούβες, δρόμος για ένα αυτοκίνητο μόνο.. ούτε καν μια σχάρα στο αυλάκι δεν βάζουν..

Χρειάζεται ένα πάρκινγκ το χωριό, ένα μικρό χώρο να διαμορφωθεί σε δημόσιο πάρκινγκ λίγο έξω από το χωριό.

Η μόνη καθαριότητα που γίνεται και αυτή με το ζόρι και αν επιτρέψουν κάποιοι είναι να καθαριστεί η παραλία από τα φύκια..

Λόγω αυτών των προβλημάτων έχουμε και τους ανάλογους τουρίστες .. Για αυτό έχει σταματήσει και κάθε οικοδομική δράση, δεν κτίζονται ούτε καταλύματα ούτε βίλες ούτε ξενοδοχεία.

Η δημοτική αρχή ξέρει τα προβλήματα, πιστεύω ότι υπάρχει βούληση να μην τα κάνουν.. και αυτό ισχύει και για τους προηγούμενους. Δεν είναι τωρινή αυτή η κατάσταση.

Η έλλειψη βιολογικού καθαρισμού έχει επιπτώσεις και στη θάλασσα. Είμαι ψαράς και βλέπω τι γίνεται στον βυθό.

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για να προστατέψουμε τον τόπο μας.. Το βλέπουν αλλά δεν κάνουν τίποτε..

NIKOΣ ΚΟΥΡΚΟΥΜΕΛΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΕΙΟΥ ΠΡΟΝΝΩΝ και πρόεδρος της Τουριστικής επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου

Τον Αντιδήμαρχο Ελειού Πρόννων Νίκο Κουρκουμέλη συναντήσαμε στον Πόρο όπου είναι η έδρα της Αντιδημαρχίας του.  Πριν την συνάντηση του θέσαμε υπόψη τα video των κατοίκων του Κατελειού ώστε να έχει προσωπική αντίληψη για τα παράπονα και τις καταγγελίες τους και να απαντήσει σε αυτά.

Ο Κ. Κουρκουμέλης μας ρώτησε πως έγινε η επιλογή των ανθρώπων που μίλησαν για τα προβλήματα του Κατελειού που συνέπεσε να είναι υποψήφιοι της αντιπολίτευσης.

Δεν κάνουμε ποτέ κομματικές επιλογές στα ρεπορτάζ του kefaloniapress, πόσο μάλλον αν συζητάμε με ανθρώπους που ξέρουμε από μικρά παιδιά ..  Ομως μετά την αναζήτηση στοιχείων που κάναμε κανείς από τους ανωτέρω επαγγελματίες που μίλησαν στο kefaloniapress δεν ήταν υποψήφιοι με οποιαδήποτε παράταξη. Ο κ. Επίμαχος Παπαδάτος ήταν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ υποψήφιος πρόεδρος Κοινότητας.

¨Οσο αφορά το ρεπορταζ πρώτα απευθυνθήκαμε στον πρόεδρο της Κοινότητας τον ενημερώσαμε ότι θα πάμε για ρεπορτάζ στον Κατελειό λόγω των καταγγελιών που είχαμε  λάβει και του ζητήσαμε να μιλήσει όποτε και όπως επιθυμεί είτε σε video είτε και γραπτά. Δυστυχώς ο πρόεδρος της Κοινοτητας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να μας μιλήσει μέχρι σήμερα. Βεβαίως όποτε το θελήσει είμαστε στη διάθεσή του.. Δεν τελειώνουν όλα τα προβλήματα με ένα ρεπορτάζ.

Ο κ. Επίμαχος Παπαδάτος μας ζήτησε να μιλήσει για την παραλία της Αγίας Βαρβάρας. Απευθυνθήκαμε σε όσους καταστηματάρχες ήταν στα μαγαζιά τους αλλά δεν ήθελαν να μιλήσουν όχι λόγω διαφωνίας αλλά λόγω σεμνότητας ή φόρτου εργασίας.

Η ίδια διαδικασία γίνεται σε κάθε χωριό που πάμε όπως έχετε δει και σε ρεπορτάζ στην Ιθάκη, στην Άσσο, στην Αγία Ευφημία, στο Φισκάρδο και αλλού.

Στον κ. Κουρκουμέλη θέσαμε τα 4 μεγάλα θέματα που έχουν εξοργίσει καταστηματάρχες του Κατελειου.

  1. Ο βιολογικός καθαρισμός που ακόμα μένει στις εξαγγελίες
  2. Την κατάσταση του οδικού δικτύου εντός του οικισμού και τον πεζόδρομο
  3. Ελλιπής καθαριότητα
  4. Και η παραλία της Αγίας Βαρβάρας

Απομαγνητοφωνούμε τις απαντήσεις του κ. Κουρκουμέλη που ήδη ακούσατε στο σχετικό video.

Χαίρομαι που μου δίνεται την ευκαιρία να απαντήσω σε όσα θέματα έθιξαν οι επαγγελματίες του Κατελειού που μίλησαν σε video σας.  Θέλω όμως και εγώ να σας κάνω μια ερώτηση, πως επιλέχτηκαν οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες. Τα παιδιά είναι φίλοι και μιλάμε δεν τίθεται θέμα όμως είναι γνωστό ότι ήταν υποψήφιοι της αντιπολίτευσης (ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ). Η τάση τους ήταν αντιπολιτευτική, ήθελαν να κάνουν αντιπολίτευση στη σημερινή δημοτική αρχή.

Πριν απαντήσω τις ερωτήσεις και στα θέματα που τέθηκαν θέλω να σας πω ότι σήμερα ο Κατελειός είναι γεμάτος με πληρότητα 100%, τα μαγαζιά είναι γεμάτα, τα βράδια δεν βρίσκεις κάθισμα να καθίσεις.  Τα ξενοδοχεία πάνε πάρα πολύ καλά και η περιοχή είναι σε μια πολύ καλή κατάσταση.

Όλα αυτά είναι αντικρουόμενα και δεν ισχύουν με αυτά που ακούσατε στις συνεντεύξεις.

Επανέρχομαι τώρα στις ερωτήσεις σας.

Η δημοτική αρχή και χαίρομαι για αυτό, γιατί έστω και αργά ξεκινήσαμε κάποια έργα υποδομής που θα αναβαθμίσουν τον Κατελειό. Αναγνωρίζουμε ότι καθυστερήσαμε αλλά έπρεπε να γίνει μια Αναπτυξιακή εταιρεία που κατορθώσαμε τώρα να την υλοποιήσουμε και αυτή τη στιγμή η ανάπλαση της παραλίας του Κατελειού ήδη δουλεύεται, ήδη σχεδιάζουμε.

Όσο αφορά τον Βιολογικό είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε προγραμματική σύμβαση με εταιρεία ώστε να αρχίσει να μελετάται και να αρχίσει να υλοποιείται σιγά σιγά. Υπήρξε μια καθυστέρηση αλλά τα πράγματα δεν είναι όλα ρόδινα, δεν είναι όπως τα θέλουμε.

Ο Κατελειός έχει πρόβλημα με τον βιολογικό καθαρισμό, είναι σίγουρο. Θα είναι ένα μεγάλο έργο το οποίο θα έχει κατεύθυνση προς το βιολογικό της Σκάλας. Από τον Κατελειό θα συνεχίσει για Ρατζακλί και θα ενωθεί στο βιολογικό της Σκάλας. Αυτές τις ημέρες υπογράφετε η σύμβαση, η μελέτη δεν θα αργήσει να γίνει και προσβλέπουμε να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ 2021- 2027. Θα πάρει χρόνο ακόμα αλλά θεωρούμε ότι είναι σε καλό δρόμο και θα υλοποιηθεί.

Όσον αφορά τη πεζοδρόμηση του παραλιακού δρόμου, όπως σας είπα και προηγουμένως υπάρχει εταιρεία που το έχει αναλάβει ήδη από την Αθήνα, έχει έρθει ο μελετητής 2-3 φορές, έχουμε συναντηθεί, έχουμε περπατήσει στον Κατελειό. Τον περιμένουμε τις επόμενες ημέρες να έρθει πάλι. Θεωρώ ότι σύντομα η μελέτη θα είναι έτοιμη. Αυτά είναι δυο έργα πνοής τα οποία αυτοί που μιλάνε τώρα και καταστροφολογούνε και λένε .. εμείς τουλάχιστον καταφέραμε να τα ξεκινήσουμε αυτά τα δυο μεγάλα έργα τα οποία θα δώσουν πνοή στον Κατελειό. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα. Οι μελέτες προχωρούνε και μετά είναι η χρηματοδότηση. Προσπαθούμε να το βάλουμε στο ΕΣΠΑ 2021-2027

Για το οδικό δίκτυο εντός του οικισμού του Κατελειού

Καλά κάνουν οι κάτοικοι και φωνάζουν. Και εμείς δεν είμαστε περήφανοι για τον Κατελειό, πέρα του ότι πάει πολύ καλά τουριστικά. Έτσι ήταν ο Κετελειός και τα πράγματα δεν αλλάζουν από την μια μέρα στην άλλη με μαγικό ραβδί.  Το οδικό δίκτυο ότι δεν είναι καλό, εντάξει. Κακά τα ψέματα, χρειάζονται παρεμβάσεις, έχει προβλήματα ο Κατελειός. Καλά διαμαρτύρονται οι κάτοικοι αλλά η κριτική πρέπει να είναι εποικοδομητική και όχι καταστροφική.

Καθαριότητα

Δεν δέχομαι αυτό που λένε ότι δεν υπάρχει καθαριότητα στον Κατελειό, ότι τον έχουμε εγκαταλείψει.. Τις περισσότερες μέρες υπάρχει συνεργείο στον Κατελειό που δουλεύει. Τα χορτάρια είναι κομμένα και στην Αγία Βαρβάρα είναι κομμένα, ο Κατελειός είναι καθαρός.

Αυτές οι συνεντεύξεις που παίρνετε ότι δημοσιεύεται στα ΜΜΕ αυτά βγαίνουν και παραπέρα. Αν κάποιος θέλει να επισκεφτεί τον Κατελειό και βλέπει όλη αυτή την αρνητική κριτική είναι σίγουρο ότι δεν θα έρθει στον Κατελειό. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο τι βγάζουμε προς τα έξω και τι λέμε.  Καλή η αντιπολίτευση αλλά πρέπει να κοιτάμε και τα συμφέροντα του τόπου μας. Θα μπορούσαν να είναι πιο ήπιοι στην κριτική τους και όχι να θεωρούν ότι ο Κατελειός είναι «καμένη γη». Αυτά μπορούμε να τα συζητάμε και μεταξύ μας. Δεν είμαι άνθρωπος της καρέκλας και του γραφείου, πάω συχνά στον Κατελειό, γυρνάω συνέχεια, το κινητό μου το έχουν όλοι και μπορούν να διευθετήσουμε κάποια πράγματα στο πλαίσιο του δυνατού. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε πολλούς εργάτες. Και μη ξεχνάτε ότι η δημοτική αρχή είχε την ατυχία να πέσει σε όλα αυτά που συνέβησαν σε κορονοϊό, σε ΙΑΝΟ.. Είναι γνωστό ότι δεν εισπράττει η δημοτική αρχή και δεν έχει λεφτά.

Οι κάδοι απορριμμάτων του παραλιακού μετώπου από το αλιευτικό έως την Αγία Βαρβάρα έχουν δίκιο οι επαγγελματίες. Οπουδήποτε και αν προσπαθήσαμε να βάλουμε τους κάδους είχαμε προβλήματα. Οι επαγγελματίες με τα εστιατόρια θεωρώ ότι δεν συμπεριφέρονται όπως πρέπει, δεν βάζουν τα απορρίμματα τους σε κλειστές σακούλες μέσα στους κάδους. Κάποιοι τα πετάνε χύμα μέσα με αποτέλεσμα να μυρίζουν. Όταν βάζουμε τους κάδους έξω από τον Κατελειό γίνεται χαλασμός. Οπότε φέραμε τους κάδους μέσα στο χωριό. Τουλάχιστον εκεί που είναι  τώρα επικρατεί μια τάξη γιατί δεν μπορεί ο άλλος να βάζει σκουπίδια μπροστά από το μαγαζί άλλου. Οι κάδοι είναι παλιοί, το δέχομαι, δεν είναι βρώμικοι, κάποιοι δεν έχουνε καπάκια. Θα κοιτάξουμε μήπως τους αντικαταστήσουμε..

Παραλία Αγίας Βαρβάρας

Μια πονεμένη ιστορία .. Το ξέρουμε όλοι ότι για πάρα πολλά χρόνια δεν μπορεί να δοθεί λύση επειδή είναι περιοχή NATURA.  Δεν μπορεί να καθαρίζεται και να καλλωπίζεται όπως πρέπει, για να την χαίρονται οι τουρίστες και οι λουόμενοι.  Εφέτος την Αγία Βαρβάρα την αδίκησε η φύση.  Τα προηγούμενα χρόνια η φύση έφτιαχνε μια ωραία παραλία . Εφέτος η κακοκαιρία του χειμώνα την κατάστρεψε. Και στον Κατελειό έκανε μεγάλη ζημιά και δώσαμε αγώνα τον χειμώνα οι κάτοικοι βοήθησαν πάρα πολύ, προς τιμή τους, και αποκαταστάθηκε το πρόβλημα (στην παραλία έμπροσθεν των καταστημάτων).

Η Αγία Βαρβάρα εφέτος είναι σε κακό χάλι, στο τέλος έχει μείνει ένα κομμάτι παραλίας που είναι υποφερτό.

Παρά την προσπάθεια του προέδρου της Κοινότητας να βάλουμε ένα μηχάνημα να την καθαρίσει δεν υπήρξε συνεννόηση με τους κατοίκους και η παραλία έμεινε όπως έχει γιατί θα ακολουθούσαν δικαστήρια, αυτόφωρα …

Όμως σε δεύτερη κακοκαιρία η παραλία χειροτέρεψε οπότε βρήκα τον πρόεδρο και του είπα δεν μπορεί να μείνει έτσι η παραλία. Να βάλουμε ένα μηχάνημα όπως στην Σκάλα και τον Πόρο να την καθαρίσει. Αλλά ο πρόεδρος μου είπε ότι δεν παίρνει την ευθύνη.. Μίλησα με την πρόεδρο του Συλλόγου για την προστασία της χελώνας η οποία μου είπε «Μην  κάνεις κίνηση εγώ θα σε πάω αυτόφωρο. Οπότε και εγώ μαζεύτηκα.

Όμως οχτώ χρόνια δεν δόθηκε λύση από την πλευρά της προηγούμενης δημοτικής αρχής, εγώ προσπαθώ να δώσω λύση αλλά δεν μπορώ. Κάτι πρέπει να γίνει εκεί..Αλλά εγώ προκαλώ, ας το πάρουν επάνω τους οι κάτοικοι ας βρούνε μια λύση και εγώ ακόμα και αύριο το πρωί θα στείλω μηχάνημα να την φτιάξει.  Ας συνεννοηθούν οι δυο πρόεδροι των πολιτιστικών φορέων..

Τελειώνοντας σας ευχαριστώ για αυτή τη συνέντευξη, μου δόθηκε η ευκαιρία να απαντήσω, εγώ δεν κατηγορώ τα παιδιά που μίλησαν για τα προβλήματα, επαγγελματίες είναι και αυτοί, το καλό του Κατελειού θέλουν, αλλά καλύτερα να τα συζητάμε μεταξύ μας, να μη βγαίνουν πολλά πράγματα αρνητικά προς τα έξω γιατί πραγματικά κάνουν κακό στο τόπο.  Σας ευχαριστώ..

Θέλουμε να κλείσουμε αυτό το ρεπορτάζ όπως το ανοίξαμε. Με τις όμορφες εικόνες του Κατελειού. Με την ευχή να αναδημιουργηθεί και να αναπτυχθεί όπως του αξίζει. Εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα σε κάθε προσπάθεια τόσο για την προβολή των προβλημάτων αλλά κυρίως για προτάσεις, λύσεις και ΕΡΓΑ.

Καλό καλοκαίρι Κατελεισιάνοι! Καλή σεζόν!

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις