N.E ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση ξεπούλησε το δίκτυο του φυσικού αερίου εν μέσω ενεργειακής κρίσης

107

Η κυβέρνηση ολοκλήρωσε χτες την πώληση του 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών, εν μέσω ενεργειακής κρίσης και ενώ οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες συζητούν για επανάκτηση του δημόσιου ελέγχου στην ενέργεια. Αποτελεί ενεργειακό έγκλημα η απώλεια του δημόσιου ελέγχου στη ΔΕΠΑ Υποδομών εφόσον στρατηγικές επιλογές για τα δίκτυα φυσικού αερίου θα υπαγορεύονται πλέον μόνο από το κέρδος του ιδιοκτήτη. Για τη ΝΔ η ελληνική πολιτεία δεν μπορεί να συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΠΑ Υποδομών αλλά το ιταλικό δημόσιο διά της συμμετοχής του στην Italgas μπορεί!

Χρειάστηκε ακόμη και η παράκαμψη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), καθώς και η φωτογραφική νομοθέτηση-εξυπηρέτηση συμφερόντων, ώστε να ολοκληρωθεί το έγκλημα ξεπουλήματος των δικτύων φυσικού αερίου της Ελλάδας προς όφελος του αγοραστή, από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε να πουλήσει κατά 100% τη ΔΕΠΑ Υποδομών σε έναν ιδιώτη όταν, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, εν μέσω μνημονίου, να διατηρήσει πλειοψηφικό ποσοστό για το δημόσιο (51%).

Το έγκλημα που ολοκληρώθηκε χτες με τις ευλογίες της κυβέρνησης αναδεικνύει και την ευθύνη της Διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ εφόσον επέτρεψε να ολοκληρωθεί η πώληση, ενώ γνωρίζει αφενός πως η εκ των υστέρων τροποποίηση των όρων του διαγωνισμού αποτελεί παραβίαση των στοιχειωδών κανόνων ανταγωνισμού και αφετέρου πως υπάρχει η πιθανότητα οι αρχικοί όροι να ήταν απαγορευτικοί για ενδιαφερόμενους που θα μπορούσαν πιθανώς να προσφέρουν ακόμη υψηλότερο τίμημα για την απόκτηση του 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών.

Η πώληση του 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο και δεν υπάρχει επιστροφή ή διόρθωση στο καταστροφικό της έργο.

Μόνη διέξοδος η πολιτική αλλαγή το συντομότερο δυνατό.

Αργοστόλι 3 Σεπτεμβρίου 2022

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις