Συμμετέχουν στην απεργία στις 7/11 και οι Υπαλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς Ιθάκης

78

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ E mail : silogos.kef@pin.gov.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 9-11-2022

Οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δεν «προσαρμοζόμαστε» στην πολιτική φτωχοποίησης μας, που ταυτόχρονα υπηρετεί την κερδοφορία και τους ανταγωνισμούς των επιχειρηματικών ομίλων, δεν προσαρμοζόμαστε στην ανοχή και στην ανέχεια, δεν προσαρμοζόμαστε στην λογική του «περίμενε» και των επίδοξων «σωτήρων».

Από τα χρόνια των μνημονίων έως σήμερα, που θεωρητικά έχουμε βγει από αυτά – δύο φορές μάλιστα – έχουμε χάσει τουλάχιστον το 40 % του πραγματικού μας μισθού ως δημόσιοι υπάλληλοι, ζούμε το «πάγωμα» των προσλήψεων και την κατακόρυφη αύξηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, την αποδόμηση και παραπέρα ιδιωτικοποίηση του Δημόσιων Συστημάτων Υγείας και Παιδείας, την καταστολή, τον αυταρχισμό και το χτύπημα συλλογικών δικαιωμάτων.

Ζούμε τα αποτελέσματα του χρηματιστηρίου και της «απελευθέρωση» της αγοράς ενέργειας, της πολιτικής της πανάκριβης πράσινης μετάβασης και της απαξίωσης των εγχώριων πηγών, τα αποτελέσματα της Ρωσικής εισβολής και του πολέμου στην Ουκρανία.

Δεν περιμένουμε να μας λύσουν τα προβλήματα και να ικανοποιήσουν τα αιτήματά μας όλοι αυτοί που μας τα δημιουργούν!

Δεν προσαρμοζόμαστε, Αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια! Διεκδικούμε:
• Αύξηση 20% στους μισθούς μας – Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού – Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας – Πλήρης μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας εκτός δημόσιου τομέα, που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, με όλες τις σχέσεις εργασίας – Αναγνώριση της διετίας 2016-2017, χορήγηση κλιμακίου ανά διετία και στους ΥΕ-ΔΕ.
• Χορήγηση μηνιαίου ποσού για την κάλυψη της εντός έδρας κίνησης των υπαλλήλων των ελεγκτικών μηχανισμών των Περιφερειών.
• Τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων – αναπροσαρμογή χιλιομετρικής αποζημίωσης, αύξηση των ημερών μετακίνησης εκτός έδρας
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
• Αλλαγή του άρθρου 32 του ν. 4483/17 «παροχή κινήτρων σε εργαζόμενους από ΟΤΑ ορεινών και νησιωτικών περιοχών» ώστε να γίνει υποχρεωτική και όχι να είναι προαιρετική η παροχή κινήτρων παραμονής στις νησιωτικές περιοχές και αποδέσμευση από τα πληθυσμιακά όρια.
• Διπλασιασμό του επιδόματος των απομακρυσμένων – παραμεθορίων περιοχών, όπως ορίζεται στην παρ. 1 του άρθρου 19 του ν. 4354/2015.
• Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 € για κάθε τέκνο.
• Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
• Πλαφόν στις τιμές των βασικών ειδών κατανάλωσης, ένδυσης, διατροφής – Κατάργηση φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
• Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και επιδότηση ενοικίου για τα λαϊκά στρώματα.

Την Τετάρτη 9 Νοέμβρη συμμετέχουμε στην Γενική Απεργία με συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου.

Αργοστόλι 07 Νοεμβρίου 2022 ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις