ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ :ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ 

Σε μια μεγαλειώδη  Παγκεφαλληνιακη συγκέντρωση , τη μεγαλύτερη της τελευταίας 15 ετιας , η Κεφαλλονια φώναξε  δυνατά  ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ . Ποτέ ξανά έγκλημα σε βάρος της ζωής των παιδιών μας! 

Την ίδια ώρα από άκρη σε άκρη της χώρας οργανώθηκαν παρόμοιες συγκεντρώσεις με τη συμμετοχή εκατομμυρίων ανθρώπων κυρίως νέων παιδιών. 

Σήμερα η 8 Μάρτη, παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας συνέπεσε με το θρήνο των μανάδων που έχασαν τα παιδιά τους στην εγλήματική τραγωδία στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς στην συντριπτική τους πλειοψηφία φοιτητές..

Στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεια του Αργοστολίου που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Κεφαλλονιας& Ιθακης   ανταποκρίθηκαν δεκάδες φορείς , συλλογικότητες, μέλη σωματειων , με αποφάσεις τους όπως και  εκατοντάδες μαθητές από όλα τα Σχολεία της Κεφαλονιάς .

Το Εργατικό Κεντρο Κεφαλονιάς και Ιθακης είχε κηρύξει 24ωρη Παγκεφαλληνιακη Πανιθακησια Απεργία για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα (η προκήρυξη αυτή κάλυπτε όλους όσους δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα σε όλο το έδαφος των δυο νησιών) και ταυτόχρονα είχε 24ωρη απεργία η ΑΔΕΔΥ για όλο το Δημόσιο..

Στην μεγαλειώδη συγκέντρωση  χαιρετισμό απεύθυναν μαθητές και πρόεδροι των 15μελων συμβουλίων άπο το ΕΠΑΛ Αργοστολίου ,το 2ο ΓΕΛ Αργοστολιου , το 1ο ΓΕΛ Αργοστολιου , το ΓΕΛ Ληξουρίου , το Λύκειο  Σάμης ,το Λυκειο Κεραμειων , η Προεδρος της Ενωσης Γονέων του Δημου Ληξουρίου Γιώτα Κοζομπολη , η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Πετριτσειου Γυμνασίου Ληξουρίου Αναστασία Φραντζή , το μελος της ΟΓΕ Γυναικών Κωνσταντοπουλου Σταυρουλα , απο το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ο Μάκης  Δαναλάτος,από το Σύνδεσμο Υδραυλικών ο Κουμαριώτης Γιώργος ,η πρόεδρος της ΕΛΜΕΚΙ Σοφία Ποταμιάνου , ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαδευτικων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΚΕφαλλονιας& Ιθακης Βαγγέλης Βαρδαραματος, ενω την κεντρική ομιλία εκανε ο πρόεδρος του Εργατικού Κεντρου Κεφαλλονιας& Ιθακης Σπυρος Καμπίτσης .

ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΜΠΙΤΣΗΣ

Μετά  την συγκέντρωση ακολούθησε μεγαλειώδη πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης  του Αργοστολίου , με την κεφαλή της πορείας να αποτελείται απο μαθητές που με τα συνθήματα  τους έδειξαν την οργή  τους  στην κυβέρνηση για το τραγικό  δυστύχημα της κοιλάδας των Τεμπων που βρήκαν το θάνατο  57 άνθρωποι στην πλειοψηφία  τους νεοι .

Με κεντρικά συνθήματα ” το ΠΑΜΕ και ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ δεν ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ “, και  “Η ΝΕΑ μας ΓΕΝΙΑ δεν σας ΣΥΓΧΩΡΕΙ” , οι μαθητές της Κεφαλονιας  εστειλαν  δυνατο μηνυμα στην Κυβερνηση για αυτη  την πρωτοφανή τραγωδία και τη μηδενική ανοχή πλέον σε εγκληματικές πολιτικές.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και video

Χαρακτηριστικά ,της οργής ,συνθήματα

 

Η πορεία

 

Περισσότερες φωτογραφίες και video , στη σελίδα μας στο facebook https://www.facebook.com/kefaloniapress.gr

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις