Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ
E-mail: adedykef@gmail.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ στην ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 16 Μαρτίου και στην συγκέντρωση  κεντρική πλατεία  ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ στις 11π.μ.

To N.T. Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ χαιρετίζει την συμμετοχή εκατοντάδων εργαζόμενων, νεολαίων και μαθητών στο συλλαλητήριο της 8ης Μαρτίου 2023 στην κεντρική πλατεία και την πορεία στους Δρόμους του Αργοστολίου, καθώς και στο Ληξούρι και την Ιθάκη.  Η μαχητική λαοθάλασσα και στο νησί μας, τσαλάκωσε την  άθλια κυβερνητική επιχείρηση απαλλαγής των ευθυνών της σημερινής κυβέρνησης καθώς και όλων των προηγούμενων, αλλά και της Ηellenic Train και του ΟΣΕ για το τραγικό έγκλημα στα Τέμπη.

Οι προσπάθειες που κάνουν σήμερα οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν την χώρα τα τελευταία χρόνια,  να ρίξουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο και να κρύψουν τον πραγματικό ένοχο, έπεσαν στο κενό. Η πολιτική της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης,  στα πλαίσια της «απελευθέρωσης» των μεταφορών που θυσιάζει την ασφάλεια των εργαζομένων και της νεολαίας, στον βωμό του κέρδους και των επιχειρηματικών ομίλων και μετράει την αξία της ανθρώπινης ζωής με κριτήριο το κόστος, είναι πλέον στο στόχαστρο του λαϊκού κινήματος, που ξεδιπλώνεται σε όλη τη χώρα και στα νησιά μας.

To N.T. Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, συντονισμένο με την πανελλαδική – πανδημοσιοϋπαλληλική – πανεργατική Γενική απεργία που έχει προκηρυχτεί από ΑΔΕΔΥ- ΓΣΕΕ για την ερχόμενη Πέμπτη 16/3/20023 καλεί, σε συνέχεια του αγώνα και σε πάνδημη συμμετοχή όλων των εργαζομένων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Δεν πρέπει να περιμένουμε νέα θύματα από το επόμενο τραγικό δυστύχημα, από ένα νέο σεισμό, από μια καταστροφική πυρκαγιά ή από ένα τροχαίο κατά τη μεταφορά των μαθητών, ή από την επικίνδυνη πρόσβαση των μαθητών από και προς το σχολεία.

Διεκδικούμε:

  • Να μη μείνει ατιμώρητο το έγκλημα στα Τέμπη, να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος, να μην πάρουν συγχωροχάρτι τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν.
  • Σύγχρονες, ασφαλείς και φθηνές συγκοινωνίες, Δημόσιες δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας, κόντρα στην πολιτική «κόστους – οφέλους», της εμπορευματοποίησης, των «Νοσοκομείων ΑΕ»,
  • Αντισεισμική πρόληψη και προστασία.
  • Άμεση επισκευή και συντήρηση όλων των δημόσιων υποδομών στα νησιά μας (σχολεία, νοσοκομεία, οδικό δίκτυο κ.α)
  • Να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος

                                                   Στις 16 Μάρτη ξαναβγαίνουμε στους δρόμους!

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 14/3/2023                       Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς-Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις