ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ – Ερώτηση προς το Δήμαρχο για τα θέματα ασφαλείας στο “Κλειστό Γυμναστήριο Αντώνης Τρίτσης”

92
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
ΠΡΟΣ: κ. Δήμαρχο Αργοστολίου κ. Θ. Μιχαλάτο
ΘΕΜΑ: « ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ »

Κ. Δήμαρχε,

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ημερήσιο ηλεκτρονικό τύπο, στο Κλειστό Γυμναστήριο « Αντώνης Τρίτσης» όπου στεγάζονται σύλλογοι καλαθοσφαίρισης, ομάδα βόλεϊ, badminton, πιγκ-πογκ με σύνολο περίπου 400 παιδιά, υπάρχουν θέματα ασφαλείας που ανησυχούν ιδιαίτερα τους γονείς των παιδιών που αθλούνται καθημερινά στο χώρο.

Ειδικότερα κατ’ αρχήν η πόρτα εξόδου κινδύνου προς την πλευρά της λιμνοθάλασσας του Κουτάβου ήταν μπλοκαρισμένη από δίκτυ με συνέπεια να έχει αποκλειστεί η δυνατότητα διαφυγής από την έξοδο κινδύνου από αυτήν την πλευρά. Μετά την δημοσιοποίηση του προβλήματος εν μέρει μετακινήθηκε το δίκτυ που χώριζε ένα μέρος της κεντρικής σάλας του γυμναστηρίου από τον υπόλοιπο χώρο, και μπλόκαρε την συγκεκριμένη έξοδο κινδύνου κάτι που έθετε σε κίνδυνο την ασφαλή διεξαγωγή των προπονήσεων και των αγώνων, όμως εκτός από το δίκτυ, υπάρχουν και άλλα εμπόδια (αντικείμενα) που βρίσκονται στα υπόλοιπα σημεία εξόδων της εγκατάστασης.

Ειδικότερα η πόρτα εξόδου κινδύνου του γυμναστηρίου από την πλευρά της Γεωργικής Σχολής είναι μόνιμα μπλοκαρισμένη από φορτηγά επαγγελματιών και τελευταία από μεγάλα μηχανήματα έργου που σταθμεύουν με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η έξοδος διαφυγής. Είναι αδιανόητο να διεξάγονται προπονήσεις, σχολικοί αγώνες αλλά και αγώνες πρωταθλημάτων σε ένα κλειστό γήπεδο με τις εξόδους κινδύνου μπλοκαρισμένες από κάθε είδους εμπόδια, ενώ επίσης προβάλλει επιτακτική ανάγκη η παραπάνω εγκατάσταση να έχει μόνιμο προσωπικό συντήρησης, γιατρό και απινιδωτή.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε ποια συγκεκριμένα άμεσα μέτρα θα πάρετε ώστε:
• Να αρθούν οι προαναφερόμενοι κίνδυνοι στο κλειστό γυμναστήριο « Αντώνης Τρίτσης» και να διασφαλισθεί από κάθε άποψη η ασφαλής λειτουργία του.

Αργοστόλι 20 Μάρτη 2023.

Οι ερωτώντες Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Αργοστολίου
Γιάννης Κουρούκλης Σταύρος Γρηγορόπουλος

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις