ΡΕΠΟΡΤΑΖ : ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ 

Περιοδεία  στην Ιθακη πραγματοποίησαν άπο κοινού  το Σάββατο  οι τρεις υποψηφιοι βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Σπυρος Γαλιατσάτος , Διονυσία Πολλάτου  και Νικόλαος  Φαραντούρης συνοδευόμενοι απο την  Νικη Φιλλιπατου γραμματέα της Συντονιστικής Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ και μέλη της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Ιθάκη . Το πρωί είχαν συναντήσεις με τον Επαρχο Ιθάκης Θανάση Λιβιτσάνη, το δήμαρχο Ιθάκης Διονύση Στανίτσα και με πολίτες στο Βαθύ.

Οι τρεις υποψήφιοι το Σάββατο το απόγευμα επισκέφτηκαν τη βόρεια Ιθακη και συγκεκριμένα το Σταυρό , και συνομίλησαν με επαγγελματίες του χωριού.

Ακολούθησε  εκδήλωση συγκέντρωση σε κεντρικό  κατάστημα του Σταυρού  όπου  παρουσιάστηκαν στους κατοίκους  οι γενικές προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ  με έμφαση στα προβλήματα και της δυνατότητες της Ιθάκης.   Οι κάτοικοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τη συζήτηση και συμμετείχαν με ερωτήσεις, προτάσεις , σκέψεις για τα προβλήματα που τους απασχολούν.

ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

Ο  Σπύρος Γαλιατσατος  αναφέρθηκε στην αποσάθρωση  του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας  , για  την επέκταση της νησιωτικοτητας  και τη στήριξη της κυβέρνησης  του ΣΥΡΙΖΑ  με το μεταφορικό ισοδύναμο  τα προηγούμενά  χρόνια  την  βιώσιμη  τουριστική  ανάπτυξη  την έλλειψη  εργατικού δυναμικού στον τουριστικό  κλάδο  την προσπάθεια που πρέπει να γίνει  για επιμήκυνση  της τουριστικής σεζόν  στην Ιθάκη  με την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού .

Ο κ. Γαλιατσάτος έκανε  ιδιαίτερη αναφορά στο μεγάλο  πρόβλημα των κόκκινων δανείων και ειδικά στο νομο Κατσελη που πρόσφερε δίκτυ προστασίας της πρώτης κατοικίας, ενώ αναφέρθηκε και  στο  πρόβλημα με τις περιοχές natura .

ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΠΟΛΛΑΤΟΥ

Η Διονυσία Πολλάτου   μίλησε για τα προβλήματα  και την απαξίωση στην δημόσια  εκπαίδευση , τη στήριξη της Κυβέρνησης στα ιδιωτικά κολέγια με εξομοίωση των πτυχίων , την κατηγοριοποίηση των σχολείων αλλά και για τα προβλήματα   της δημόσιας υγείας  και στα δυο νησιά.

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Ο Νικόλαος Φαραντουρης  μίλησε για το μεγάλο έργο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ιθάκη  στη δύσκολη  περίοδο των μνημονίων και αναφέρθηκε εκτενώς στην  εκτός σχεδίου δόμηση  , στις νομοθετικές ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση διάφορων εκκρεμοτήτων, και στο δασικό Τέλος είπε: Πιστεύουμε στην ενίσχυση του πιο ευάλωτου του πιο αδύναμου πολίτη. Ενίσχυση στον τομέα της υγείας της συγκοινωνίας  του νησιού , των  υποδομών παροχής. ενέργειας του ΑΔΜΗΕ  καθώς  δεν υπάρχει  σχέδιο   αναβάθμισης του υποβρύχιου  καλωδίου που συνδέει  την Ιθακη με τηνΚεφαλλονια  , και θα επιδιώξουμε  και τη μείωση του  ενεργειακού κόστους για το νησι. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε στην επίλυση των προβλημάτων. Μείωση φόρων  στην ενέργεια και στα καύσιμα.

Ακούστε τη συζήτηση:

Περισσότερες φωτογραφίες απο τη συγκέντρωση

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις