Το προηγούμενο ΣαββατοΚύριακο συνεδρίασε στο Αργοστόλι το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων . Η απόφαση ήταν για διήμερη συνεδρίαση . Μόνο που κατέληξε σε μονοήμερη..

Ο λόγος; Την Κυριακή το πρωί , χωρίς να ενημερώσουν κάνεναν (γιατί προφανώς πίστευε ο καθένας ότι μόνο αυτός θα την κοπάναγε), εγκατέλειψαν την Κεφαλονιά για τα νησιά τους τόσοι Περιφερειακοί σύμβουλοι που την Κυριακή δεν υπήρξε απαρτία.

Ούτε και η Περιφερειάρχης ήξερε για την ομαδική δια παραταξιακή κοπάνα. Την Κυριακή νωρίς το πρωί η Περιφερειάρχης ήταν στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Σταύρου Τραυλού και έδινε συνεντεύξεις σε Κερκυραϊκά κανάλια.. Όταν τελείωσε έφυγε για το Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά φθάνοντας στην πόρτα του Θεάτρου είδε άδεια την αίθουσα.

«Μα δεν μπορούν να θυσιάσουν ούτε μια μέρα;» αναρωτήθηκε εκνευρισμένη..

Ετσι φαίνεται..

***Και αφού το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν έγινε, οι εναπομείναντες  πήγαν για καφεδάκι στον πεζόδρομο της Π. Βαλλιάνου.. Να ενισχυθεί και η τοπική αγορά.. Κάνανε και ψώνια.. Είδα πολλές σακκούλες καταστημάτων να κυκλοφορούν…

*** Αποβραδίς του Σαββάτου η Περιφερειάρχης είχε επισκεφτεί τη Σκάλα. Οικοδεσπότης ο Σκαλισιάνος Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός.  Σουλατσάρισε στο πανέμορφο χωριό, ενθουσιάστηκε με τη νοικοκυροσύνη  των επιχειρηματιών, τα υπέροχα εστιατόρια και ξενοδοχεία ενώ η βραδιά έκλεισε με δείπνο μεταξύ φίλων..  Πραγματικά εντυπωσιάστηκε «Τι ωραίο χωριό η Σκάλα».. « Θέρετρο η Σκάλα»… έλεγε και ξαναέλεγε ακόμα και την επόμενη ημέρα..

Βεβαίως να σημειώσουμε ότι οι Σκαλισιάνοι είναι πανευτυχείς με την ανακοίνωση της διενέργειας διαγωνισμού απο την Περιφέρεια για παρεμβάσεις στον οδικό άξονα Πλατιές – Σκάλα – Πόρος..  Εργο το οποίο ανέλαβε μετά το άνοιγμα των προσφορών η εταιρεία ΜΑΡΟΥΛΗΣ.

Η Σκάλα όμως, είναι η αναπτυξιακή τουριστική κοιτίδα της Κεφαλονιάς. Η περιοχή με μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις για αυτό χρειάζεται και απαιτεί μεγαλύτερο ενδιαφέρον και έργα υποδομών απο Περιφέρεια και Δήμο. Οι Σκαλισιάνοι βάζουν το χέρι βαθιά στις τσέπες τους για να έχουν τα καλύτερα μαγαζιά και ξενοδοχεία , να κάνουν ανακαινήσεις κάθε χρόνο.. Δήμος και Περιφέρεια πρέπει να το σεβαστούν και να σταθούν στο ύψος των αναγκών της ναυαρχίδας του οικογενειακού τουρισμού του νησιού μας με αντίστοιχα έργα υποδομών και υπηρεσιών.

Και απέ.. είναι χορτασμένοι απο “μπραβο”.. Από έργα πάσχουνε..

Α! Να σας πω και τουτο για τη Σκάλα. Το πρώτο ψηφοδέλτιο που έφθασε στην Περιφέρεια το βράδυ των εκλογών της 21ης Μαϊου ήταν απο 57o εκλογικό κέντρο της Σκάλας.. . Αλλά επειδή στη Σκάλα η ΝΔ έχει παράδοση , δεν έδωσε κανείς ιδιαίτερη σημασία εκείνη την ώρα..

***Κάποια στιγμή του Σαββάτου η Ροδη (που τελευταία πάει παντού μέχρι ζαλάδας) επισκέφτηκε και την Μητρόπολη Κεφαλληνίας . Ήταν εθιμοτυπική επίσκεψη στον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Δημήτριο .  Περί περιεχομένου συνάντησης δεν μάθαμε κάτι.. Ούτε περί τυχόν αιτημάτων που μπορεί να έθεσε ο Μητροπολίτης. Μάλλον περί φιλοσοφικής συζήτησης επρόκειτο.. Μαζί της ήταν η νομική σύμβουλος της ΠΕ Κεφαλονιάς Ιωάννα Μαρκέτου.

Δεν ήταν όμως μόνο αυτά που έκανε η Ρόδη στην Κεφαλονιά.. Ηταν και άλλα… Το μόνο που μπορώ να σας πω προς ώρας είναι ότι πολύ της άρεσε το γλυκό περγαμόντο που τηνε τρατάρανε μια αυλή τ΄Αργοστολιού , σε μια αυλή με ιδιαίτερη ιστορία..

Αλλά αυτα είναι μια άλλη ιστορία που θα διαβάσετε αργότερα…

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις