Δυστυχώς συνέβη και αυτό. Ο Πλατύς Γιαλός φαίνεται να επιστρέφεται χωρίς άλλη διαδικασία στην ΕΤΑΔ από όπου είχε παραχωρηθεί στον Δήμο Κεφαλονιάς το 2017 για τρία χρόνια συν δύο, πέντε συνολικά, με έναρξη μάλιστα σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα από το 2016 που σημαίνει λήξη της 5ετούς σύμβασης το 2021 , άρα εδώ και … δύο χρόνια ο Θεόφιλος γνώριζε το πρόβλημα !

Αυτά τα πέντε πρώτα χρόνια θα ήταν ο «πιλότος» για την ΕΤΑΔ εάν ο Δήμος Κεφαλονιάς και ο συνεχιστής του Δήμος Αργοστολίου τηρούσαν τους όρους της συμφωνίας, για μια νέα σύμβαση 30ετίας.

Οι όροι που είχε βάλει η ΕΤΑΔ (σχετικό το έγγραφο 6029/28-7-2017) και τους αποδέχτηκε το τότε Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς κατά πλειοψηφία με την 219/2017 απόφασή του στις 31/7/2017 είναι :

1.Η ανάπτυξη των ομπρελοκαθισμάτων στον αιγιαλό θα γίνει σε τμήμα εμβαδού 400-450 τ.μ. το μέγιστο.  Το υπόλοιπο τμήμα του αιγιαλού θα πρέπει να διατηρηθεί ελεύθερο προς όφελος των δημοτών του Δήμου Κεφαλληνίας.

2.Ο Δήμος  θα αναλάβει την υποχρέωση λειτουργίας του υφιστάμενου κτίσματος του κυλικείου.

3.Ο Δήμος  θα αναλάβει την υποχρέωση διαμόρφωσης – ανάπλασης του ακινήτου, καλύπτοντας εξ’ ολοκλήρου τις απαιτούμενες δαπάνες.

4.Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι τριετής, με δυνατότητα παράτασης δύο ετών, εφόσον πληρούνται όλοι οι όροι της παραχώρησης.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Α, Πάγιο ετήσιο, το οποίο θα ανέρχεται στο ποσό των 25.000 ευρώ, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως σύμφωνα με το Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, προσαυξανόμενο κατά μια ποσοστιαία μονάδα (ΔΤΚ +1%), σε περίπτωση δε αρνητικού ΔΤΚ αυτό θα παραμείνει σταθερό.

Β.Ο Δήμος  θα βαρύνεται ακόμη με τα αναλογούντα τέλη χαρτοσήμου & ΟΓΑ ή όποια άλλη νόμιμη επιβάρυνση επιβληθεί μελλοντικά.  Το πάγιο ετήσιο μίσθωμα θα καταβάλλεται σε δώδεκα ισόποσες δόσεις.

Γ. ποσοστιαίο, το οποίο θα ανέρχεται σε ποσοστό 20% επί των ακαθάριστων εσόδων από την λειτουργία της εκμετάλλευσης στις λουτρικές εγκαταστάσεις.

Η 5ετία «εξέπνευσε τον Αύγουστο του 2021.

Πριν την ολοκλήρωση της 5ετίας ο διάδοχος Δήμος Αργοστολίου και προσωπικά ο Δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος, θα έπρεπε να είχε ολοκληρώσει τις συνομιλίες με την ΕΤΑΔ για τη συνέχιση της μίσθωσης ώστε τον Σεπτέμβρη του 2021 να είχε υπογραφεί η νέα συμφωνία για 30ετή σύμβαση.

Τον Απρίλη του 2023 ο Θεόφιλος ξυπνάει από τον λήθαργο, αντιλαμβάνεται ότι ξεκινάει η νέα σεζόν, έρχονται και δημοτικές εκλογές (!) και ο Πλατύς Γιαλός είναι στον αέρα.. Μας τέλειωσε και ο covid και δεν θα έχει δικαιολογία τις καραντίνες.

Έτσι στις 3/4/2023 στέλνει στην ΕΤΑΔ την επιστολή που μας κοινοποίησε χθες (Δείτε εδώ)..

Αφήνοντας ένα μεγάλο κενό για το τι ενέργειες έγιναν από το Δήμο Αργοστολίου νωρίτερα, όλο το νεκρό διάστημα που είχε εκπνεύσει η 5ετία πριν δύο χρόνια.

Στο συνοδευτικό της επιστολής σημείωμα, το Γραφείο Δημάρχου έγραψε :

 «Επισημαίνουμε ότι εκτός από την επιστολή, ο Δήμαρχος έχει επικοινωνήσει με τον Διευθύνων Σύμβουλο της ΕΤΑΔ και έχει ασκήσει πολλαπλές πιέσεις προκειμένου να συνεχιστεί η παραχώρηση στο Δήμο».

Κι όμως δύο χρόνια τώρα…. ουδέποτε ενημερώθηκε είτε το Δ.Σ. είτε οι δημότες για τις «πολλαπλές πιέσεις» του Δημάρχου στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ. Κανένα δελτίο τύπου έστω για μια εκ των «πολλαπλών» πιέσεων.

Και ο κ. Καππάτος τι έκανε; Αποκλείεται να μην ήταν ενημερωμένος για το πρόβλημα από τον «κολλητό» του Θεόφιλο…. Μεσολάβησε ή όχι ώστε να πειστεί ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ να υπογράψει τη νέα συμφωνία 30ετούς μίσθωσης;

Μάλλον πρώτα πρέπει να απαντήσει αν ενημερώθηκε για το πρόβλημα ο βουλευτής του Νομού Παναγής Καππάτος από τον Δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο και αν σε ένα από τα κοινά τους ταξίδια, πήγαν μαζί στην ΕΤΑΔ να λύσουν το θέμα….

Είχαν τέσσερα χρόνια να το προσπαθήσουν.. Βασική όμως προϋπόθεση για την ΕΤΑΔ ήταν και συνεχίζει να είναι, η σωστή λειτουργία της πλαζ, ο εκσυγχρονισμός της , η προστασία της.. Λέτε αυτά τα πέντε χρόνια να μην είχε στείλει ποτέ η ΕΤΑΔ επιθεωρητή της να δει τι γίνεται σε αυτή την πλαζ;

Λέτε να μην είδε κανείς ότι μια δημοτική πλαζ είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη της ανάμεσα σε δυο άλλες ιδιωτικές 5στερες τουριστικές επιχειρήσεις;

Ο φτωχός συγγενής, ο βρώμικος, ο επικίνδυνος .. Αυτό κατάντησαν τον Πλατύ Γιαλό και οι πρωην και οι νυν.

Και τώρα το μπαλάκι το ρίχνει ο Θεόφιλος στην ΕΤΑΔ που  δεν του απάντησε σε μια επιστολή μετά από πέντε χαμένα χρόνια..

4 χρόνια ανεβοκατέβαινες Δήμαρχε αλαμπρατσέτο με το βουλευτή στο Μαξίμου.. Κατά την ΕΤΑΔ δεν ήξερες να τον πας.

H το ξέχασες ή δεν ήθελες ή «σε έγραψαν» ο Καππάτος και η κυβέρνησή του που τους στήριξες «με νύχια και δόντια» στις τελευταίες εκλογές πριν 15 μέρες !

 Ένα από τα τρία συμβαίνει Δήμαρχε !

Αλλά εσύ επέλεξες να τα ρίξεις και μάλιστα ετεροχρονισμένα ,  και μάλιστα μετά από ΕΝΟΧΗ σιωπή, στην ΕΤΑΔ ! Αυτό με απλά λόγια λέγεται κατάντια, λέγεται ανευθυνότητα, λέγεται εντέλει… ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ!!! Δυό χρόνια μούγγα και καμία δημόσια ενημέρωση, ΟΠΩΣ ΕΙΧΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ (και σωστά) από “τους άξιους και ισχυρούς” στο δημοτικό συμβούλιο τον Ιούλιο του 2017,  το ΔΣ που αποφάσισε την παράταση της σύμβασης στα 3 συν 2 χρόνια.

Τρεχάτε τώρα ποδαράκια σας , με τη νέα Κυβέρνηση να σας λύσει το θέμα.. Εξάλλου τρέχατε όλοι τση κούρτης τουΘεόφιλου, να τους μαζέψετε ψήφους..

Κι εσύ Δήμαρχε πρώτη μούρη στην προεκλογική επίσκεψη του Μητσοτάκη στο Αργοστόλι..

Ακουσες και εσύ όπως όλοι όσοι είμασταν γύρω τι είπε ο Μητσοτάκης «Να και ο δήμαρχος είναι ευχαριστημένος από την Κυβέρνηση»… Για ξανάκουσέ το και πήγαινε στο Μαξίμου να ζητήσεις τα ρέστα.

Η Συντακτική Ομάδα του kefaloniapress

Υ.Γ. Δήμαρχε αμα και μάθω ότι είχες ξεχάσει να βάζεις και το νοίκι… θα πεθάνω!

 

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις