Καρκινοπαθείς: “Να τραβήξουμε κόκκινη γραμμή” για μείωση κόστους, προτείνει υποψήφιος της ΝΔ

306

Την ώρα που έρχονται στο φως θάνατοι πολιτών, μετά από καθυστερήσεις ασθενοφόρων, ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Σπύρος Πνευματικός, επιλέγει να μιλήσει για το νοσοκομειακό κόστος των καρκινοπαθών.

Μιλώντας ο καθηγητής Ιατρικής και υποψήφιος στην Εύβοια με τη Ν.Δ., Σπύρος Πνευματικός, σε εκπομπή του ΣΚΑΪ και στον Άρη Πορτσάλτε, πρότεινε για να μειωθεί το κόστος στα νοσοκομεία και στο σύστημα υγείας, τη διαλογή ασθενών και συγκεκριμένα καρκινοπαθών, στη λογική της αναλογίας “κόστους-οφέλους”.

Για τον κ. Πνευματικό “οι καρκινοπαθείς τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό… Δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή“. Μάλιστα, ο ίδιος αναγνωρίζει ότι μπορεί να ακούγεται λίγο κυνικό αλλά, όπως λέει “στην ουσία είναι ανθρώπινο“.

Στην συνέχεια ο Σπύρος Πνευματικός πρόσθεσε:

«Πρέπει να δούμε την αξιολόγηση των πράξεων. Πόσες απ’ αυτές τις πράξεις που κάνουμε κάθε μέρα χρειάζονται; Δηλαδή ένα κόστος τεραστίων διαστάσεων μπορεί να γίνει αν περιορίσουμε μερικά πράγματα απ’ αυτά που δεν χρειάζονται να γίνουν. Δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάμε τον άρρωστο αν πάμε και του πούμε ότι δεν έχει νόημα να κάνουμε αυτό για σας. Ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό… Δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή. Γιατί; Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση ορισμένων ανθρώπων. Υπάρχει ένα σημείο που δεν έχεις λόγο να κάνεις κάτι παραπάνω. Θα μου πει κάποιος ότι ο καλός Θεός έχει αποφασίσει διαφορετικά. Μα πράγματι, αλήθεια είναι αυτό το πράγμα, στο τέλος της ημέρας όμως τι θα γίνει;», ήταν τα λόγια του.

Η τοποθέτηση του Σπύρου Πνευματικού προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Νάσο Ηλιόπουλο σε ανάρτησή του να γράφει τα εξής: «Τα στελέχη της ΝΔ περιγράφουν χωρίς ντροπή τι σημαίνει βαρβαρότητα. Δεν μας αξίζει μια κοινωνία που θα βουλιάζει στον κανιβαλισμό, που θα βλέπει ακόμα και την ανθρώπινη ζωή με συναρτήσεις κόστους και στεγνά οικονομικά μεγέθη. Στο χέρι μας είναι να ανατρέψουμε αυτή την εικόνα».

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις