ΡΕΠΟΡΤΑΖ :ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ 

Εστω  και καθυστέρηση χρονων το Λιμενικό Ταμείο  Κεφαλονιάς – ΙΘάκης αποφάσισε  την αποκατάσταση της ράμπας στην προβλήτα  στο  λιμάνι  της Σάμης .

Το kefaloniapress  ειχε παρουσιάσει σε ρεπορτάζ τα προηγούμενα χρόνια  για το  πόσο  επικίνδυνη ήταν η κατάσταση  με την κατεστραμμένη  τσιμεντένια επίστρωση του κρηπιδώματος τόσο πλησίον της θέσης πρόσδεσης, όσο και του υπόλοιπου προβλήτα  που έιχε υποστεί τεράστιες βλάβες από την ανά τα χρόνια καθίζηση των τεχνητών ογκόλιθων (μπλόκια).

ΛΙΜΑΝΙ ΣΑΜΗΣ : Παραμένουν και χειροτερεύουν οι επικίνδυνες καταστάσεις στην προβλήτα. Θα ενδιαφερθεί κανείς;

 

Συνέπεια αυτής της κατάστασης ήταν η δημιουργία υψομετρικής  διαφοράς “σκαλοπάτι” πριν την είσοδο στο πλοιο . Αρκετοί άνθρωποι, διερχόμενοι από και για το πλοίο,  ηλικιωμένοι και άνθρωποι με κινητικά προβλήματα  , ΑμεΑ που  χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο επιβιβάζονται και αποβιβάζονται του πλοίου λόγω αυτών των εμποδίων με τεράστια δυσκολία καθώς και των εμποδίων που ειχαν δημιουργηθεί  από την ανομοιομορφία που έχει προκληθεί στο κρηπίδωμα.

Η επιβίβαση  των οχήματων γινόταν με μεγάλη  δυσκολία και αρκετές φορές είχαν συμβεί μικροζημιές   ενώ το πληρώμα του πλοίου αναγκαζόταν να επιστρατεύει στρωμάτσες  για την διευκόλυνση της ασφαλούς επιβίβασης .

Κάλιο αργά παρά  ποτέ  λοιπόν και το Λιμενικό Ταμείο του οποίου Πρόεδρος ειναι ο κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος αποφάσισε  να αποκαταστήσει εστω και με αυτο το τρόπο την ράμπα επιβίβασης στο  λιμάνι  που δέχεται μεγάλο όγκο επισκεπτών  Ελλήνων και ξένων  επισκεπτών και οχημάτων ειδικά τους καλοκαιρινούς  μήνες .

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις