Αδωνις Γεωργιάδης από Κέρκυρα: “Πρέπει να αποκατασταθεί η αδικία εις βάρος της Ρόδης Κράτσα”

952

Στην Κέρκυρα βρέθηκε σήμερα ο Αδωνις Γεωργιάδης,Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, προκειμένου να στηρίξει την υποψηφιότητα της Ρόδης Κράτσα Τσαγκαροπούλου. “Ηρθα στην Κερκυρα”, είπε μεταξύ άλλων ¨γιατί πρέπει να αποκατασταθεί η αδικία εις βάρος της Ρόδης Κράτσα”. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις συνεργασίες που είχε με την απερχόμενη περιφερειάρχη όταν ήταν Υπουργός Ανάπτυξης.

Η κα Κράτσα δεν ήταν παρούσα στην συζήτηση καθώς βρίσκεται στη Ζάκυνθο εξ αίτιας του ξαφνικού θανάτου του αδελφού τους Ιάκωβου (Μάκη), όπου αύριο Σάββατο θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.

Ο Υπουργός παρουσίασε στα τοπικά ΜΜΕ της Κέρκυρας τις επιδόσεις της Περιφέρειας στην απορρόφηση πόρων:

Η κα Ρόδη Κράτσα τα τελευταία 4 χρόνια έκανε στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θαύματα. Συγκεκριμένα: Σύντομο memo για Ρόδη Κράτσα:
• Πρώτη περιφέρεια σε ένταξη έργων ΕΣΠΑ από τις 13 περιφέρειες της Ελλάδας (215% έναντι 176% μ.ο.) και τρίτη σε συμβασιοποιημένα έργα (151% έναντι 127% μ.ο.)
• Υπερδιπλάσιος προϋπολογισμός έργων (105%) σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο 2014-1019. Στην Κέρκυρα +122% συγκεκριμένα.
• 260+ έργα σε εξέλιξη για να διαμορφώσουμε τα Ιόνια νησιά του 2030 (όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εδώ στην Κέρκυρα τον Απρίλιο)
• Μεγάλο δίκτυο 5 έργων – τα οποία ήδη ξεκίνησαν και θα ολοκληρωθούν μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια – 140 χιλιόμετρων οδικού δικτύου σε όλη την Κέρκυρα (18 εκ.)
• Πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης στην Ιθάκη και εν συνεχεία σε όλο το ιόνιο.
• Σύνολο έως τώρα αντιπλημμυρικών έργων και έργων πολιτικής προστασίας σε όλα τα νησιά 22 εκ.
• Προγράμματα στήριξης της επιχειρηματικότητας και της επιχειρηματικής καινοτομίας 122,4 εκ.
• Πολύπλευρες δράσεις ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος που οδήγησαν σε ιστορικό ρεκόρ στον τουρισμό. Η περιφέρεια των ιονίων νήσων στην καρδιά της επιτυχίας του ελληνικού τουρισμού.
• Εμβληματικά έργα: Δημιουργία τουριστικού καταφυγίου σκαφών αναψυχής στη Σπηλιά (9,5 εκ.), Αποκατάσταση και ανάδειξη του Αχιλλείου (9,8 εκ.), Αποκατάσταση της Βίλας Ρόσα (4,2 εκ.)

Και όμως δεν πήγε καλά την προηγούμενη Κυριακή ειδικά στην Κέρκυρα που έχασε με -20%. Είχα την ηθική υποχρέωση να έρθω σήμερα εδώ στην Κέρκυρα για το τί ακριβώς πέτυχε αυτή η διοίκηση τα προηγούμενα χρόνια. Να ξέρουν και ας ψηφίσουν ό,τι νομίζουν.
Αν μπορώ να μιλήσω για το πραγματικό της σφάλμα είναι ότι δεν προέβαλε καθόλου το έργο της και δεν φρόντισε ο κόσμος, ειδικά στην Κέρκυρα, να μάθει το τι πέτυχε. Είναι κρίμα όμως να χάσουν τα Ιόνια μία αντικειμενικά καλή Διοίκηση από έλλειψη δημοσίων σχέσεων.
Της εύχομαι καλή επιτυχία την Κυριακή από καρδιάς και ειλικρινή συλλυπητήρια για τον αδελφό της που έφυγε μόλις χθες.

Είμαι αισιόδοξος ότι την Κυριακή τελικά η κα Ρόδη Κράτσα θα κερδίσει διότι το αξίζει.

Ακούστε τον:

O κ. Γεωργιάδης μαζί με το βουλευτή της ΝΔ στην Κέρκυρα Στέφανο Γκίκα περιόδευσε στην όμορφη πόλη της Κέρκυρας, προσκύνησε τον Αγιο Σπυρίδωνα, συνομίλησε με κατοίκους και δέχτηκα δώρα τοπικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!