Η “πολιτική αμνησία” , “τα μηχανήματα που σώζουν ζωές” όταν λειτουργούν, και η φιέστα του ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟΥ

432
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ https://www.istockphoto.com/

 

Πολλά και περίεργα συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα στο ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ληξουρίου με αφορμή την παραλαβή ιατρικού εξοπλισμού χρηματοδοτούμενου απο το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Καταγράφουμε τα γεγονότα:

  • Για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν προσκλήθηκαν από τη διοίκηση του ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟΥ επίσημα τα τοπικά Μέσα Επικοινωνίας. Ούτε και μετά την εκδήλωση παραλαβής υπήρξε ανάλογη επίσημη ενημέρωση. Λέξη δεν έχει γραφεί έως αυτή τη στιγμή στο λαλίστατο facebook του ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟΥ ούτε για τα μηχανήματα , ούτε για τη φιέστα..(O φόβος των σχολίων ίσως; )
  • Μα το πιο παράδοξο από όλα και ιδιαίτερα αγενές,  είναι ότι δεν προσκλήθηκε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είτε η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα , είτε ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός, όταν μάλιστα η Περιφέρεια χρηματοδότησε την αγορά αυτού του εξοπλισμού που σώζει ζωές (όταν λειτουργεί).. (  Δείτε : Aπόφαση Ένταξης ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ )
  • Μέσα σε αυτή τη γενική «πολιτική αμνησία» δεν ακούστηκε κουβέντα ότι αυτά τα μηχανήματα είχαν ζητηθεί από τον προηγούμενο διοικητή του ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟΥ Δημήτρη Δημουλιό, του οποίου ήταν έμπνευση και σχεδιασμός για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου και της περιοχής, με αίτηση ένταξης στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ το 2020. Το μπράβο ούτε για αστείο! Τι λέμε τώρα! (Δείτε : Δημήτρης Δημουλιός : Τα ιατρικά μηχανήματα του ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟΥ και η ένταξή τους στο ΕΣΠΑ )

* Η απερχόμενη περιφερειάρχης  Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου αντέδρασε στην προσπάθεια «εξαφάνισης» της συμβολής της με τη χρηματοδότηση της αίτησης από το ΕΣΠΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ και ζήτησε ΟΡΘΗ ENHMΕΡΩΣΗ.  

  • Αναλαμβάνει ο βουλευτής Παναγής Καππάτος να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα με ένα ακόμα δελτίο τύπου υμνολόγιο προς Κυβέρνηση κλπ κυβερνητικούς παράγοντες, και να καλύψει διαμαρτυρίες Κράτσα και Τραυλού με την εξής αμίμητη παράγραφο:Η διάθεση των μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας στο νοσοκομείο Ληξουρίου εξασφαλίστηκε μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ της Π.Ι.Ν καλύπτοντας επιτακτικές ανάγκες, συμβάλλοντας στην βελτίωση της υγείας όλων των πολιτών του τόπου μας.

Γιατί το λέμε αυτό; Αντί ο βουλευτής να γράψει τον πλήρη τίτλο  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, εγραψε Π.Ι.Ν. και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.. Αυτός όμως «καθάρισε» !

* Εγκαίνια κάνουμε όταν ένα έργο λειτουργεί , όταν τίθεται σε λειτουργία και οι πολίτες μπορούν να κάνουν χρήση του από εκείνη τη στιγμή, και όχι όταν παραλαμβάνονται οι κούτες με τα μηχανήματα..

Αυτά τα πράγματα μόνο ως γελοιότητες μπορούν να χαρακτηριστούν και ανασφάλειες ανθρώπων που επειδή δεν έχουν να παρουσιάσουν έργο , «θάβουν» το έργο των προκατόχων τους.. Ανθρώπων ανασφαλών που λιβανίζουν κυβερνήσεις και κυβερνώντες για να τους γίνονται αρεστοί και μόνο.

Αλλά ας περάσουμε στην ουσία του ζητήματος.

Στους λόγους, στα λογύδρια και στα λιβανίσματα δεν ακούστηκε λέξη για τη λειτουργία των πανάκριβων μηχανημάτων.  Δεν είδαμε στις φωτογραφίες ακτινολόγο! Ποιος θα τα χειριστεί;

Όταν το 2020 ο τότε διοικητής Δημήτρης Δημουλιός έκανε την αίτηση ένταξης στο ΕΣΠΑ  και όταν η αίτηση εγκρίθηκε από την Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, στο ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ υπηρετούσαν  2 ακτινολόγοι και  ένας χειριστής ακτινολογικών μηχανημάτων  στα δε τεχνικά δελτία που έπεσαν στην αντίληψή μας αναφέρουν ότι ζητήθηκαν τότε από τη διοίκηση επιπλέον χειριστές. Εξάλλου δεν θα μπορούσε να γίνει ένταξη στο ΕΣΠΑ αν δεν υπήρχε το κατάλληλο ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό για τη λειτουργία τους.

Σήμερα, 2023, που παρελήφθη ο εξοπλισμός (που σώζει ζωές όταν λειτουργεί),  το ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ δεν διαθέτει ακτινολόγο διότι τον «έδωσε» στο Νοσοκομείο Αργοστολίου. Οι νέοι χειριστές δεν υπάρχουν!

Κανένας όμως από τους συμμετέχοντες στα “εγκαίνια” δεν ανέφερε ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα μηχανήματα γιατί έχει έξαφανιστεί το ιατρικό προσωπικό.

Ερώτηση : Εάν σήμερα μια γυναίκα καλέσει το ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ για να κάνει μαστογραφία μετά από το μήνυμα που έλαβε στο κινητό της από το πρόγραμμα ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, τι θα απαντήσει το ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ; Πότε θα της σώσει τη ζωή;

Η αλήθεια είναι μία: Στην Κεφαλονια ΣΗΜΕΡΑ δεν μπορεί να γίνει ψηφιακή μαστογραφία  ούτε στο ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ, ουτε στο Νοσοκομείο Αργοστολίου.

Η σωτηρία της ζωής των γυναικών στην Κεφαλονιά , αναβάλλεται για αργότερα!

Kefaloniapress

 

 

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

  1. Ενημερωτικά, ακτινολόγος υπάρχει στο Μαντζαβινατειο, και μάλιστα με δική της επιμονή και δικό της όνειρο ήταν η απόκτηση των μηχανημάτων. Δυστυχώς βέβαια, για να λειτουργήσουν αυτά τα μηχανηματα απαραίτητη είναι και η ύπαρξη χειριστή ή τεχνολόγου, για την έλευση του οποίου δεν υπάρχει καμία ενημέρωση. Οπότε, θεωρώ, πως καλό θα ήταν για να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις, να γίνεται καλύτερη και ορθότερη λήψη πληροφοριών

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!