Μένουμε ΙΟΝΙΟ: Ερωτήσεις 2ης Συνεδρίασης Λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής

35
ΜΑΡΙΑ ΔΡΥ

ΥΠΟστελέχωση υπηρεσιών: ελλοχεύει κίνδυνος για την συνέχιση της λειτουργίας των υπηρεσιών της ΠΙΝ;

Για την παράταξή μας είναι βασική προϋπόθεση ομαλής και σοβαρής λειτουργίας των υπηρεσιών όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων που ανήκουν στην Περιφέρειά μας, η σωστή και εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών μας.

Μετά από 4 μήνες επαφών και αλληλεπιδράσεων με εργαζομένους αλλά και πολίτες στις Περιφερειακές Ενότητες των Νησιών μας, συνδυαστικά με το υπόμνημα και τα αιτήματα των εργαζομένων της ΠΙΝ, με λύπη μας διαπιστώνουμε μόνιμη και σοβαρή ΥΠΟ-στελέχωση των υπηρεσιών μας που σε συνδυασμό με το γηρασμένο προσωπικό, τον τεράστιο όγκο δουλειάς αλλά και την πίεση που ασκείται για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη διεκπεραίωση καθώς και τη μεταφορά διαφόρων αρμοδιοτήτων που έγιναν χωρίς τη μεταβίβαση αντίστοιχου ανθρώπινου δυναμικού και γενικότερων πόρων, οι εργαζόμενοι πιέζονται και οι πολίτες δυσανασχετούν.

Οι δε περιφερειακές αρχές, κοιτάζοντας να “μπαλώσουν” καταστάσεις, αγνόησαν επιδεικτικά τις υπουργικές εγκυκλίους για τη στελέχωση των διευθύνσεων και τμημάτων με εργαζόμενους τυπικών προσόντων και αριθμού ικανών για τη στελέχωσή τους όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό που συνέβη στην πλειονότητα των περιπτώσεων ήταν να γίνονται έκτακτες προσλήψεις ανειδίκευτου προσωπικού, ενίοτε ΚΑΙ με διαβλητά κριτήρια προσλήψεων, και συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Οι μισθοί είναι δυσανάλογα χαμηλοί συγκριτικά με το κόστος ζωής τα τελευταία χρόνια που έχει εκτοξευτεί, το στεγαστικό πρόβλημα, οι ανεπαρκείς υποδομές υγείας, οι απαράδεκτη κοινωνική πρόνοια για οικογένειες που μέλη τους είναι άτομα με ιδιαίτερες ανάγκες, καθιστούν αντίξοες τις συνθήκες διαβίωσης στην Περιφέρειά μας για εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα.

Όλη η πολιτική που εφαρμόζεται διαχρονικά τα τελευταία χρόνια, βασίζεται στην υποστελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών. Όλα άραγε θα τα λύσει η ελεύθερη αγορά; και πώς;

Δεδομένου ότι μέχρι σήμερα για τους Ο.Τ.Α δεν έχουν καν ολοκληρωθεί οι μόνιμοι διορισμοί του Προγραμματισμού Προσλήψεων προηγουμένων ετών.
Δεδομένου ότι η υποστελέχωση αποτελεί “αγκάθι” στην ομαλή λειτουργία των Περιφερειών, ιδίως στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων που ουσιαστικά αντιμετωπίζει και τα προβλήματα της νησιωτικότητας.

Ερωτάται ο κύριος Περιφερειάρχης:
• Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας για να διασφαλίσετε την ομαλή και αδιατάρακτη λειτουργία των υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων την ΠΙΝ;
• Για ποιο λόγο οι υπηρεσίες μας παραμένουν υποστελεχωμένες;
• Έχετε προγραμματίσει προσλήψεις μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού; Και εάν ναι, τι θα γίνει μέχρι τότε;

Η Περιφερειακή Σύμβουλος της παράταξης «Μένουμε ΙΟΝΙΟ»
Αρβανιτάκη Αθηνά

===================

Γήπεδα Αχαράβης, Αυλιωτών και Αγ. Ματθαίου: Ποιό το χρονοδιάγραμμα λειτουργικής αναβάθμισής τους;

Υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για έργα αντικατάστασης χλοοτάπητα σε γήπεδα της ΠΕ Κέρκυρας Αγ. Ματθαίου, Αυλιωτών και Καρουσάδων από το 2021.
Σήμερα 3 χρόνια μετά στο γήπεδο του Αγ. Ματθαίου δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη οι εργασίες. Στο γήπεδο Αυλιωτών από τα μέσα Φεβρουαρίου έχει ξηλωθεί ο χλοοτάπητας, με αποτέλεσμα να έχει καταστεί μη λειτουργικό, και οι εργασίες επανατοποθέτησης νέου χλοοτάπητα ΔΕΝ έχουν ξεκινήσει. Μάλλον θα περιμένουμε να φυτρώσει φυσικό γρασίδι(!) για καλύτερο αποτέλεσμα.

Το ΜΟΝΟ(!) γήπεδο που οι εργασίες ολοκληρώθηκαν προσφάτως είναι των Καρουσάδων, και οι εργασίες διήρκησαν μόλις 10(!) μέρες, γιατί λοιπόν χρειάστηκε να περιμένουμε 3(!) χρόνια, ενώ υπήρχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, για ένα έργο μόλις 10 ημερών(;).

Όσον αφορά στο γήπεδο της Αχαράβης εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση το 2019, το καλοκαίρι του 2020 έγινε αποξήλωση ΟΛΩΝ των εγκαταστάσεων χωρίς να προχωρήσουν οι εργασίες, με αποτέλεσμα σήμερα η μεν ποδοσφαιρική ομάδα του Θιναλιακού να μοιράζεται κοντινά γήπεδα με άλλες ομάδες, ενώ οι αθλητές της Γυμναστικής Ένωσης Θιναλίων είτε «προπονούνται» στο χώμα είτε αναγκάζονται να κάνουν 80χλ την ημέρα για να χρησιμοποιήσουν τις «ασφαλείς» εγκαταστάσεις του ΕΑΚ που και αυτό λειτουργεί υπό περιορισμούς. Μάλλον για να είναι πιο σκληραγωγημένοι οι αθλητές(!) και να αποδίδουν καλύτερα.

Οι συμπολίτες μας είναι άκρως θορυβημένοι για το τι μέλει γενέσθαι με τα γήπεδά τους έχοντας παραδείγματα απτά τα οποία μετατράπηκαν βοσκοτόπια (γήπεδα Α. Κορακιάνας, Κοντόκαλι, Καστελάνοι κ.α.). Όλες αυτές οι ¨κωλυσιεργίες¨ επιβαρύνουν επιπλέον και σε χρήμα και σε χρόνο την Κερκυραϊκή οικογένεια που ήδη πασχίζει να τα βγάλει πέρα κάνοντας δυο δουλείες ή δουλεύοντας και υπερωρίες για να ανταπεξέλθει στο τεράστιο κόστος ζωής του τουριστικού προορισμού «Κέρκυρα».

Ενδεικτικά να τονίσουμε ότι αυτή τη στιγμή στο νησί της Κέρκυρας είναι λειτουργικά 10 γήπεδα για 29(!) ομάδες. Με απλά μαθηματικά αντιστοιχεί 1 γήπεδο για 3(!) ομάδες. Και μετά προβληματιζόμαστε γιατί ερημώνει η επαρχία, και γιατί η νεολαία βρίσκει άλλες διεξόδους.

Επερωτάται ο κύριος Περιφερειάρχης:
 Τι θα πράξετε για το γήπεδο των Αυλιωτών ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο οι εργασίες και να ξαναγίνει λειτουργικό, και ποιο το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του;
 Ποιο το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση αντικατάστασης χλοοτάπητα στο γήπεδο Αγ. Ματθαίου;
 Γιατί στο ετήσιο πρόγραμμα δράσης 2024 η χρηματοδότηση για το γήπεδο της Αχαράβης είναι 0,00€ ενώ οι εργασίες ΔΕΝ έχουν ολοκληρωθεί;

Η Περιφερειακή Σύμβουλος της παράταξης «Μένουμε ΙΟΝΙΟ»
Δρυ Μαρία

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!