ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ
ΕΔΡΑ: Λ. ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ 119, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, 28100
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 26710 22262 ΚΑΙ 6970231864
e-mail: ergatikokentroki@gmail.com και grammateiaekki@gmail.com

ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΦΘΗΝΟ, ΠΟΙΟΤΙΚΟ, ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Έξι μέρες έχουν περάσει από το πρωί της Τρίτης, όπου η Τ.Κ. Σάμης και πλειάδα Κοινοτήτων της περιοχής έχουν μείνει ολοσχερώς χωρίς νερό! Εν έτει 2024, μια βλάβη, όπως ισχυρίζεται ο Πρόεδρος της ΔΙΑΔΕΥΑΚ, είναι αρκετή για να στερήσει από εργατικές – λαϊκές οικογένειες, από παιδιά και ηλικιωμένους, από επαγγελματίες και αγροτοκτηνοτρόφους, από ζώα και καλλιέργειες, το πολυτιμότερο αγαθό, το νερό.

Μάλιστα η ΔΙΑΔΕΥΑΚ κυκλοφόρησε και ένα «ραβασάκι», δια χειρός του Προέδρου της, κ. Σπαθή, που πάνω στο υπαρκτό πρόβλημα της λειψυδρίας, βάζει εκβιαστικά διλήμματα στο λαό, να «κάνει λελογισμένη χρήση νερού» γιατί αλλιώς θα προβεί σε «περιοδικές διακοπές νερού» (βέβαια χρειάζεται να έχει νερό κανείς για να του το κόψει) και «Αύξηση του τιμολογίου για τις μεγάλες καταναλώσεις» (άραγε τι θα ισχύσει για τις επιχειρήσεις-μεγαλοοφειλέτες;)

Φυσικά ένα τέτοιο σοβαρό και επικίνδυνο για την υγεία και τη ζωή των κατοίκων συμβάν, δεν προέκυψε ξαφνικά και μέσα σε μια νύχτα. Το Ε.Κ.Κ.-Ι. και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Κεφαλονιάς χρόνια προειδοποιούν για την κατάσταση στις υπηρεσίες, στο δίκτυο, για τα προβλήματα στην λειτουργία των ΔΕΥΑ που πολλαπλασιάζει ο τελευταίος νόμος της ΝΔ, και κινητοποιούνται στην κατεύθυνση της ουσιαστικής και οριστικής αντιμετώπισης του προβλήματος της υδροδότησης. Μάλιστα στην πιο πρόσφατη κινητοποίησή του, πριν λίγους μόλις μήνες, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Κουρή, είχε βάλει επιτακτικά την ανάγκη δημιουργίας δεξαμενών ομβρίων υδάτων, που θα έδινε λύσεις σε πολλά από τα σημερινά ζητήματα.

Η ουσία λοιπόν του ζητήματος είναι μια: χωρίς να παραγνωρίζουμε την σχετική ανομβρία των τελευταίων δύο ετών, την υπαρκτή λειψυδρία σε ορισμένα σημεία της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, τις αυξημένες ανάγκες σε σημεία που συγκεντρώνεται η τουριστική κίνηση, έχουν τεράστιες ευθύνες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και οι τοπικές δημοτικές και περιφερειακές αρχές, οι διοικήσεις της ΔΙΑΔΕΥΑΚ που γνώριζαν και γνωρίζουν το πρόβλημα και δεν έκαναν απολύτως τίποτα, δεν πήραν τόσα χρόνια ούτε ένα προληπτικό μέτρο -πέρα από αυξήσεις τιμών (!)- για να προλάβουν ένα τέτοιο απαράδεκτο και επικίνδυνο περιστατικό όπως αυτό που βιώνουμε τόσες μέρες στη Σάμη.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τη Δευτέρα στις 18.30 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμης για να απαιτήσουμε λύσεις εδώ και τώρα:
• Να παρθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα (υδροφόρες κλπ) ώστε να τροφοδοτηθεί με φθηνό και ποιοτικό νερό όλη η περιοχή. Η κήρυξη του Δήμου Σάμης σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από μόνη της δε θα φέρει νερό στο δίκτυο.

• Άμεση υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής ( φράγματα – λιμνοδεξαμενές – αξιοποίηση των παραδοσιακών τρόπων ύδρευσης ) με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση ώστε να εξασφαλιστεί φθηνό , επαρκές και υγιεινό νερό. Οι μελέτες υπάρχουν, οι άδειες υπάρχουν, να ξεκινήσουν οι κατασκευές άμεσα.

• Καμία αύξηση των τιμολογίων και να απαιτηθούν άμεσα όλα τα χρέη των επιχειρηματιών – μεγαλοοφειλετών. Να μην βάλει κανείς μας το χέρι ακόμα πιο βαθιά στην τσέπη για να ξεπλυθούν οι ευθύνες της ΔΙΑΔΕΥΑΚ, του κράτους και των τοπικών αρχόντων, νέων και παλιών, που μας έχουν κάνει να πούμε το νερό νεράκι.

ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Κ.-Ι.
29/6/2024

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!