ΑΝΟΙKΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΣΑΜΗΣ: Κύριοι είσαστε άσχετοι και επικίνδυνοι, σταματήστε τους πειραματισμούς!!!

235

Παρακολουθούμε άναυδοι τις εξελίξεις στον Δήμο Σάμης, πραγματικά μένουμε εμβρόντητοι μπροστά στην ασχετοσύνη και την απραξία που διακατέχει αυτή την δημοτική αρχή, η οποία βρίσκεται σε βέρτιγκο. Έχει χάσει τον προσανατολισμό της, μπερδεύει τον ουρανό με την γη. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πιο άσχημο ξεκίνημα δημοτικής αρχής από αυτό που βιώνουμε σήμερα.
Χωρίς κανένα σχεδιασμό και πρόγραμμα, μας εκπλήσσουν καθημερινά με τους αυτοσχεδιασμούς τους. Χρειάστηκε να επιστρατεύσουν «υποβρύχιο» για να μαζέψουν τα σκουπίδια από την Αντίσαμο. Ζούμε το μοναδικό φαινόμενο, άλλα να σκέφτονται, άλλα να λένε, και άλλα να πράττουν. Θα μέναμε απαθείς αν αυτή η πρακτική επηρέαζε μόνο τους ίδιους, δυστυχώς επηρεάζει του πάντες με αποτέλεσμα να ζούμε επικίνδυνα στον «πύργο της Βαβέλ»

Από την πρώτη στιγμή της νέας διακυβέρνησης κάναμε γνωστό σε όλους τους τόνους ότι πρόθεσή μας είναι να είμαστε θετικοί σε ό,τι προάγει τον τόπο μας και απόλυτα αρνητικοί σε ό,τι θεωρούμε άστοχο και επιζήμιο. Προσπαθήσαμε λοιπόν και προσπαθούμε με παρρησία και ειλικρίνεια και χωρίς καμία υστερόβουλη σκέψη να φανούμε χρήσιμοι. Με το δικαίωμα που μας δίνει ο νόμος στα πλαίσια των καθηκόντων μας, με ερωτήσεις, και πρόκληση δημοτικών συμβουλίων (ύδρευση, καθαριότητα, σπήλαια. παραλίες, έργα κ.λ.π.) δίνουμε μάχη να προλάβουμε τις καταστροφικές πρακτικές της δημοτικής αρχής, . Δεν αρκεστήκαμε μόνο στην καταγραφή των προβλημάτων αλλά με προτάσεις και θέσεις τείναμε χέρι βοηθείας. Δυστυχώς δεν ακουστήκαμε, η δημοτική αρχή κοντεύει να πει «ευχαριστώ τους αμερικανούς» αρκεί να μην αφουγκραστεί τις προτάσεις μας και τους προβληματισμούς μας. Μοναδικό της κίνητρο είναι η αποφυγή πολιτικού κόστους, για τα πάντα φταίει κάποιος άλλος, καμία ανάληψη πολιτικής ευθύνης, Συμπεριφέρονται λες και είμαστε σε προεκλογική περίοδο, και αλληλοσυγχαίρονται για το μεγάλο έργο τους! Έχουν άγνοια κινδύνου.

Καταγγέλλουμε σήμερα σε όλους τους τόνους την δημοτική αρχή για ένα κορυφαίο για εμάς θέμα που άπτεται της διαφάνειας και της σωστής λειτουργίας του δήμου μας. Για το θέμα αυτό έχει επιλεγεί η μέθοδο της διολίσθησης ( ο καιρός να περνάει) προσπαθώντας να αποφύγουν την εφαρμογή του. Άραγε γιατί? Και γινόμαστε συγκεκριμένοι: από 8-4-2024 με αίτηση μας προκαλέσαμε συμβούλιο, το οποίο προσπάθησαν με κάθε δυνατό τρόπο να αποφύγουν, και που τελικά πραγματοποιήθηκε 19-4-2024 με αποκλειστικό θέμα ΄΄Οικονομική Διαχείριση και σωστή λειτουργία των Σπηλαίων- παραλίας Μύρτου και Τουριστικού Αγκυροβολίου Αγίας Ευφημίας΄΄ στο οποίο και καταθέσαμε οχτασέλιδη εισήγηση με προτάσεις που πραγματικά πιστεύουμε ότι θα έδιναν στον δήμο μας την αξιοπιστία και την εξωστρέφεια που έχει ανάγκη.

Μάταια όμως τρεις μήνες περίπου μετά την λήψη της απόφασης και ενώ έχουν αναρτηθεί στην διαύγεια ενενήντα πέντε άλλες αποφάσεις η συγκεκριμένη απόφαση βρίσκεται στις καλένδες, ουδέποτε αναρτήθηκε ώστε να γίνει εκτελεστή. Η βαριά τουριστική βιομηχανία του δήμου μας είναι στον «αυτόματο πιλότο», η δικαιολογία του δεν έχουμε προσωπικό να καθαρογράψει την απόφαση δεν αντέχει κριτικής. Απαντήστε κύριοι, τι σκοπιμότητα εξυπηρετεί η μη ανάρτηση και εφαρμογή της απόφασης? Με ποια απόφαση λειτουργείτε τα τουριστικά μας αξιοθέατα? Πώς να σας εμπιστευτούμε και να συνεργαστούμε μαζί σας όταν είσαστε απολύτως αφερέγγυοι? Είστε απλά αναξιόπιστοι? Κρύβετε κάτι άλλο?

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές , σήμερα 05/07/2024 στα σπήλαια μας επικρατεί χάος και στον Μύρτο έχουν εγκλωβιστεί οι επισκέπτες επειδή δεν καταφέρατε το πιο απλό από όλα όσα σας προτείναμε στην συγκεκριμένη απόφαση, να έχουμε έναν παρκαδόρο για την ρύθμιση της κυκλοφορίας. (αναρτήθηκε σχετική δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!!!!)

Αν νομίζετε ότι είμαστε υπερβολικοί κάντε μια βόλτα σε όλη την επικράτεια του δήμου μας. Η κατάσταση που θα συναντήσετε δεν έχει προηγούμενο. (Ύδρευση, Καθαριότητα, χορτάρια, δρόμοι, δημοτική περιουσία, παραλίες , λιμάνια κ.λ.π. )

Κύριοι είσαστε άσχετοι και επικίνδυνοι, σταματήστε επιτέλους τους πειραματισμούς!!! Να γνωρίζετε ότι δεν είναι στις προθέσεις μας να κάνουμε τους φωτορεπόρτερ και να δυσφημούμε τον τόπο μας, ούτε μας διακατέχει το σύνδρομο του Ιζνογκούντ (θέλω να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη), μοναδικό μας κίνητρο είναι μήπως καταφέρουμε να σας αφυπνίσουμε. Αναγνωρίζουμε απόλυτα ότι έχετε εκλεγεί για να μας κυβερνήσετε για τα επόμενα πέντε χρόνια, ξεκινήστε επιτέλους, σας παρακαλούμε όμως στο τέλος της θητεία σας να υπάρχει κάτι για να παραδώσετε.

Για τους ‘’ΑΝΟΙΚΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ΄
Ο επικεφαλής της παράταξης
Καβαλλιεράτος Γιώργος
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σάμης

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!