ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ: Θρασύδειλη εγκληματική ενέργεια σε βάρος αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς

807

 Χθες το βράδυ δεχτήκαμε ένα τηλεφώνημα από την Ιθάκη. Η νεανική γυναικεία φωνή πνιγόταν στα αναφιλητά. Μόλις της είχαν φολιάσει το γατάκι στο Βαθύ της Ιθάκης. Λίγες μερες πριν έχασε και το σκυλάκι της το οποίο δηλητηρίασαν.

Ενημερώσαμε αμέσως το Δήμαρχο Ιθάκης Διονύση Στανίτσα και το υπερ δραστήριο Ζωοφιλικό Σωματείο της Ιθάκης Ο ΑΡΓΟΣ. Μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχαν εντοπίσει περιστατικά δηλητηριάσεων. Το θέμα φαίνεται ότι ψάχτηκε περαιτέρω και ο δήμαρχος έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις.

Εντυπωσιακό είναι επίσης ότι η Ιθάκη δεν έχει μόνιμο Κτηνίατρο. Ο Σύλλογος τακτικά φέρνει κτηνίατρους για στειρώσεις κυρίως από την Κεφαλονιά, τα δε επείγοντα περιστατικά τα αντιμετωπίζει Φαρμακοποιός ή φεύγουν με σκάφος για Κεφαλονιά.

Μα είναι δυνατόν να μην έχει Κτηνίατρο ένα νησί; Δήμαρχε έχεις καταφέρεις τόσα και τόσα , πρέπει να μεριμνήσεις και για μόνιμο Κτηνίατρο.

Kefaloniapress

H ανακοίνωση του δήμαρχου Ιθάκης Διονύση Στανίτσα για τις εγκληματικές πράξεις δηλητηριάσεων ζώων:
Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες μίας απαράδεκτης κατάστασης με θύματα αδέσποτα και θρασύδειλης εγκληματικής ενέργειας. ζώα συντροφιάς, καθιστώντας μας μάρτυρες μίας θρασύδειλης εγκληματικής ενέργειας.
Η κακοποίηση και η δολοφονία ζώου αποτελεί κακουργηματικής μορφής πράξη. Πέραν τούτου όμως, ο αναίτιος θάνατος ζώων συντροφιάς εμφιλοχωρεί κινδύνους για την ίδια την κοινωνία καθώς η βία κατά των ζώων συνδέεται άμεσα με τη βία κατά των ανθρώπων.
Τέλος, θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω όλους εσάς , ανώνυμους και επωνύμους εθελοντές, καθώς και την Φιλοζωική οργάνωση ΑΡΓΟΣ που αγωνίζονται καθημερινά για την προστασία και την ευζωία των αδέσποτων ζώων.
Ο αγώνας σας είναι αξιέπαινος και η προσφορά σας είναι ανεκτίμητη.
 
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!