ΒΟΜΒΑ!! Ο Δήμος Σάμης αποφάσισε να αποχωρήσει από τη ΔΕΥΑΚ! Ιδρύει δική του αυτόνομη υπηρεσια.

1040

Απόφαση βόμβα του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμης για τη συνοχή της ενιαίας ΔΕΥΑΚ. Μετά απο εισήγηση του Δημάρχου Παναγή Δρακουλόγκωνα το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα (με μια επιφύλαξη για κατά πλειοψηφία) αποφάσισε να αποχωρήσει από τη ΔΕΥΑΚ ιδρύοντας δικό του οργανισμό.

Από τα όσα ειπώθηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης οι Σαμικοί είναι αγανακτισμένοι για τον τρόπο που η ενιαία ΔΕΥΑΚ συμπεριφέρεται στο δήμο τους θεωρώντας ότι δεν εκτιμάνε σωστά τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών.

Ένα εγχείρημα δύσκολο αλλά η εμπειρία του δημάρχου Παναγή Δρακουλόγκωνα και οι νομικές γνώσεις του ως δικηγόρος δεν τον καθιστούν αδύνατο. Με τους κατάλληλους χειρισμούς μπορεί να καταστεί εφικτό.

Στα ερωτήματα περί κατανομής χρεών στη ΔΕΗ και τι θα «φορτωθεί» η ΔΕΥΑ Σάμης ειπώθηκαν εφικτοί και δοκιμασμένοι τρόποι που μπορεί να γίνει αυτό.

Η απόφαση του ΔΣ θα σταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση (Πάτρα) και θα αρχίσουν χρονοβόρες διαδικασίες ελέγχων .

Προφανώς οι Σαμικοί ξέρουν τι κάνουν. Τα τελευταία γεγονότα με τις  πολυήμερες διακοπές ύδρευσης ξεχείλισαν το ποτήρι και όπως είπε ο δήμαρχος «Καιρός να νοικοκυρέψουμε το Δήμο μας και να έχουμε την αυτονομία μας».

Μεγάλο πλήγμα για την ενιαία ΔΕΥΑΚ και αν ακολουθήσει και ο Δήμος Ληξουρίου, δημιουργούνται νέες καταστάσεις..

Ευχόμαστε να γίνει ότι είναι καλύτερο για τους δημότες.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!