Ομολογούμε ότι με θλίψη διαβάσαμε την απάντηση του δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου προς τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννη Λυκούδη για τα δυο έργα : Το Μουσείο Σκλάβου και το γήπεδο Κουρκουμελάτων.

Στην ουσία δεν υπήρξε απάντηση. Δεν υπήρξε απάντηση ούτε στον επικεφαλής της ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ Γιάννη Λυκούδη όπως δεν υπήρξε και στα σχετικά άρθρα του Kefaloniapress.

Επανειλημμένα  το Kefaloniapress έχει ασχοληθεί με τα δυο αυτά θέματα . Για το Μουσείο Σκλάβου η τελευταία δημοσίευση ήταν στις 8 Μαρτίου 2024  (ΔΕΣ ΕΔΩ)  και για το γήπεδο Κουρκουμελάτων πριν μερικές ημέρες.  (ΔΕΣ ΕΔΩ) , Ο δήμαρχος όμως απαξιώνει να απαντήσει!

Δεν τον ενδιαφέρουν το δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο οι απαντήσεις ουσίας. Οι επικοινωνιακές εντυπώσεις τον ενδιαφέρον και η αυταπάτη ότι με τις αερολογίες κατατροπώνει τον «εχθρό». Το έχουμε πει πολλές φορές στο Δήμαρχο και θα του το πούμε άλλη μια φορά σήμερα. «Δήμαρχε έχεις μπλέξει άσχημα με το Γιάννη Λυκούδη και με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Δεν είναι τα πράγματα όπως τα ήξερες σε προηγούμενες θητείες».

Ο δήμαρχος με την έπαρση της πλασματικής πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο λόγω εκλογικού νόμου, αντιμετωπίζει την αντιπολίτευση με απίστευτη αλαζονεία, ειρωνεία και χλευασμό κάποιες φορές. Νομίζοντας ότι έτσι καλύπτει την ανεπάρκειά του στη γνώση των θεμάτων και τα προεκλογικά ψέματα.

Για άλλη μια φορά θέτουμε συγκεκριμένες ερωτήσεις στο δήμαρχο Αργοστολίου περιμένοντας συγκεκριμένες απαντήσεις για τα δυο αυτά έργα.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΚΛΑΒΟΥ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΚΛΑΒΟΥ … προσεχώς
  1. Το προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξής του Θεόφιλου Μιχαλάτου το 2019 έγραφε: «Άμεση Δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης – Γλυπτοθήκης στο πρώην κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας».  Σήμερα όμως ο δήμαρχος γράφει στην απάντησή του στο Γιάννη Λυκούδη με κομπασμό : «οραματίστηκε και υλοποιεί ο Δήμαρχος Αργοστολίου, κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος» την μετατροπή του Κτιρίου της τράπεζας της Ελλάδας σε Μουσείο Σκλάβου.

Δεσμεύτηκε λοιπόν ο δήμαρχος προεκλογικά για δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης αλλά οραματίζεται … Μουσείο Σκλάβου. Σωστά ή όχι;

  1. Διαβεβαιώνει ο δήμαρχος τον Γιάννη Λυκούδη  «ότι το Μουσείο Σκλάβου έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, εξασφαλισμένα εκθέματα του σημαντικού δημιουργού και διανύει την τελική ευθεία της γραφειοκρατικής του διαδρομής για να είναι σύντομα ένα ενεργό στολίδι για τον Δήμο και τη χώρα μας» !

Τα γεγονότα όμως είναι εντελώς διαφορετικά και μόνο «ρολόι δεν πάνε τα πράγματα αφού :

  • Tο έργο -μετά από παρατάσεις- έπρεπε να παραδοθεί στις 28/6/2024. Βεβαίως και δεν παραδόθηκε.
  • Στις 5/7/2024 η προϊσταμένη της Διευθύνουσας Υπηρεσίας του Δήμου Αργοστολίου υπέγραψε με τον ανάδοχο την διάλυση  του έργου . Η απόφαση -άγνωστο για ποιους λόγους- δημοσιεύτηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ μετά από…20 ημέρες, στις 24 /7/2024 (αριθ. πρωτ. 11507/5-7-2024 με ΑΔΑ 6ΑΑΣ46ΜΓΤΤ-ΨΑΨ.

Άρα έργο Μουσείο Σκλάβου,  όταν απαντούσε ο δήμαρχος στον Γιάννη Λυκούδη, δεν υπήρχε. Σωστά ή όχι;

  • Στη σύμβαση με την οικογένεια Σκλάβου η οποία υπεγράφη στις 16 Απριλίου 2021  (ΔΕΣ ΕΔΩ)  ρητά αναφέρεται ότι «Ο Δήμος υποχρεούται εντός δύο (2) ετών από την υπογραφή της συμβολαιογραφικής πράξης της δωρεάς να έχει ολοκληρώσει τις απαιτούμενες εργασίες μετατροπής του επί της οδού Παν. Βαλλιάνου κτιρίου της πρώην Τράπεζας της Ελλάδος, σε μουσείο με όλες τις σύγχρονές μουσειολογικές προδιαγραφές…. Η παραπάνω προθεσμία θα μπορεί να παραταθεί μόνον μία φορά και για ένα έτος από την λήξη της,…)» που σημαίνει ότι αφού μέχρι τις 15 Απριλίου 2024 (2 συν 1 έτη) δεν ολοκληρώθηκε το έργο της μετατροπής του κτιρίου της Τράπεζας σε Μουσείο η παραχώρηση των έργων δεν ισχύει.

Άρα ούτε Μουσείο υπάρχει αλλά …ούτε και έργα Σκλάβου για το Μουσείο υπάρχουν … ή μήπως κάνουμε κι εδώ λάθος;

  • Στις 8/3/2024 σύμφωνα με δελτίο τύπου του Βουλευτή Καππάτου (ΔΕΣ ΕΔΩ)  ενημερώθηκε η κοινή γνώμη πως έγινε «συνάντηση εργασίας με τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκο Παπαθανάση από κοινού με τον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο»  και πως «Ο Δήμαρχος έθεσε το ζήτημα αναφορικά με την αναγκαιότητα ενίσχυσης της χρηματοδότησης του Δήμου Αργοστολίου για την Αναβάθμιση και τον Εκσυγχρονισμό του Μουσείου «Γερασίμου Σκλάβου». Και ότι «Ο κ. Υπουργός ανταποκρίθηκε ιδιαίτερα θετικά έχοντας τη διάθεση να βοηθήσει τον Δήμο και τις προσπάθειες που καταβάλλει για την ολοκλήρωση του έργου, ενώ αναμένεται η έκδοση της σχετικής απόφασης χρηματοδότησης του Δήμου Αργοστολίου» κάτι που μέχρι σήμερα δεν είδαμε να επιβεβαιώνεται.  (ΔΕΣ ΕΔΩ την σχετική ανάρτηση του Kpress)

Άρα ούτε Μουσείο υπάρχει , ούτε έργα ΣΚΛΆΒΟΥ για το Μουσείο υπάρχουν, αλλά ούτε και λεφτά υπάρχουν … ή μήπως ο Βουλευτής έκανε λάθος;

Αυτή είναι η κατάσταση με το Μουσείο Σκλάβου. Ο δήμαρχος αντί να ενημερώσει την κοινή γνώμη για το πρόβλημα, κοκορεύεται ότι όλα πάνε καλά κρύβοντας την αλήθεια και τα πραγματικά γεγονότα.

 Γήπεδο Κουρκουμελάτων

Γήπεδο Κουρκουμελάτων …προσεχώς

 Το έργο θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με την σύμβαση 175 ημέρες μετά την υπογραφή της που έγινε στις 26/10/2022,  δηλαδή στις 21/4/2023 . Η δημοτική αρχή έδωσε στον ανάδοχο όχι μία, όχι δύο, αλλά …τρεις παρατάσεις φθάνοντας στις 26/1/2024 οπότε και η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου έκανε δεκτή την παραίτηση από το έργο του αναδόχου. Το έργο του γηπέδου των Κουρκουμελάτων δεν παραδόθηκε ποτέ, στη θέση του βρίσκεται ένα έκτρωμα εγκατάλειψης και απόλυτης ντροπής.  (ΔΕΣ ΕΔΩ)

Η απάντηση όμως του δημάρχου στον Γιάννη Λυκούδη πως  «η Δημοτική μας Αρχή εργάζεται για να αναβαθμίσει το γήπεδο Κουρκουμελάτων» είναι το λιγότερο προκλητική . Είναι ένα μεγάλο ψέμα μπροστά στα μάτια μας και στα μάτια χιλιάδων επισκεπτών των Κουρκουμελάτων.

Με φανφάρες και κομπασμούς τα έργα δεν τελειώνουν , δήμαρχε.
Με φανφάρες και Λουδοβικισμούς δεν γίνονται καν έργα δήμαρχε.

YΓ Και μια τελευταία ερώτηση προς το δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο: Είναι αλήθεια ότι και τα δύο έργα είναι «φαντάσματα» αφού οι εργολάβοι τα παράτησαν γιατί δεν πληρώνονται ;

 Η Συντακτική Ομάδα του Kefaloniapress

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!